iść do weta czy nie?
Moderator: Junior Moderator
					Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu 

Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

iść do weta czy nie?
mam dylemat.tydzień temu byłam z Alienem u weterynarza,bo kichał.dostaje witaminę C i betaglukan.od tej pory nie zauważyłam, coby sie cos pogorszyło, powiem nawet,że chyba się delikatnie poprawiło albo jest bez zmian.ciężko wyczuć.co mam zrobić? iść do weta czy nadal podawać witaminki i betaglukan?

- 
				klimejszyn
- Kontakt:
Re: iść do weta czy nie?
nie wiem, czy wit.C nie sprzyja u samców nowotworowi jąder - tak mi coś przez myśl przeszło, dlatego ja samcom żadnych cytrusów i witaminek nie podaję.
myślę, że warto podejść, żeby jeszcze raz osłuchał i ewentualnie pomyślał o jakichś lekach.

myślę, że warto podejść, żeby jeszcze raz osłuchał i ewentualnie pomyślał o jakichś lekach.
bez szczurków... 
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..

lepiej na zimne dmuchać ciury to bardzo delikatne stworki i z każdego osłabienia może wyniknąć jakieś paskudztwo więc lepiej juz iść do weta

u Aniołków:Krecik, Muszka, Czerniak, Gadzinka, Kluska, Pralka, Cola, Parówka, Twister
ze mną: Kamikaze, Klementynka, Emilka, Gnieciuch, Kornelcia

ze mną: Kamikaze, Klementynka, Emilka, Gnieciuch, Kornelcia
chyba macie rację.jeszcze dzisiaj opatulę transporterek i go wezmę do weta

- 
				Cyklotymia
Chyba mylisz to z czymś w skórkach cytrusów (D-limonen) który powoduje nefropatie i gruczolakoraki nerek i inne dolegliwości u samców. Czysta witamina C nie może być szkodliwa. Poza tym dla szczurów to nawet nie jest witamina, bo one same ją sobie wytwarzają, tylko człowiek, jakieś tam małpy, świnki morskie i owocożerne nietoperze nie wytwarzają witaminy C we własnym zakresieklimejszyn pisze:nie wiem, czy wit.C nie sprzyja u samców nowotworowi jąder - tak mi coś przez myśl przeszło, dlatego ja samcom żadnych cytrusów i witaminek nie podaję.

- 
				klimejszyn
- Kontakt:
no wiedziałam, że coś z cytrusami. no i od razu o wit C pomyslałamCyklotymia pisze:Chyba mylisz to z czymś w skórkach cytrusów (D-limonen) który powoduje nefropatie i gruczolakoraki nerek i inne dolegliwości u samców. Czysta witamina C nie może być szkodliwa. Poza tym dla szczurów to nawet nie jest witamina, bo one same ją sobie wytwarzają, tylko człowiek, jakieś tam małpy, świnki morskie i owocożerne nietoperze nie wytwarzają witaminy C we własnym zakresieklimejszyn pisze:nie wiem, czy wit.C nie sprzyja u samców nowotworowi jąder - tak mi coś przez myśl przeszło, dlatego ja samcom żadnych cytrusów i witaminek nie podaję.

nie wiem czy nawet na którymś forum tego nie spotkałam, dlatego wzięłam to do siebie i samcom cytrusów nie podaję.
bez szczurków... 

- 
				Nakasha
- Numer GG: 4379189
- Kontakt:
Dokładnie, chodzi o D-limonen.  Słyszałam, że zamiast samej wit. C (np. Cebionu) lepiej jest podawać Echicaceę.
 Słyszałam, że zamiast samej wit. C (np. Cebionu) lepiej jest podawać Echicaceę. 
Do weta warto iść, niech poda szczurkowi antybiotyk chociaż na 5 dni. To nie kosztuje bardzo dużo, a może uratować życie.

Do weta warto iść, niech poda szczurkowi antybiotyk chociaż na 5 dni. To nie kosztuje bardzo dużo, a może uratować życie.

Z nami: Ganix, Yetta, Inari, Cerridwen, Ceres Ciel i dziczek Włóczykij
Za TM: 88 szczurzych duszyczek

dzisiaj idę,bo wczoraj nie było wolnych wizyt żadnych.

dobrze,że poszłam.ćoś tam jednak było,dostał oxywet w zastrzykach na 6 dni.dzieki wam  mam pytanie,oxywet to antybiotyk,tak?czy nie powinien dostawać jeszcze jakiś bakterii coby flory w bebechach nie wybić całkowicie?
 mam pytanie,oxywet to antybiotyk,tak?czy nie powinien dostawać jeszcze jakiś bakterii coby flory w bebechach nie wybić całkowicie?

mam pytanie,oxywet to antybiotyk,tak?czy nie powinien dostawać jeszcze jakiś bakterii coby flory w bebechach nie wybić całkowicie?
 mam pytanie,oxywet to antybiotyk,tak?czy nie powinien dostawać jeszcze jakiś bakterii coby flory w bebechach nie wybić całkowicie?Re: iść do weta czy nie?
Kup i podawaj lakcid czy cokolwiek innego osłonowo  Poszukaj na forum większej ilości informacji (wybacz, nie mam siły teraz szukać linków niestety
 Poszukaj na forum większej ilości informacji (wybacz, nie mam siły teraz szukać linków niestety  )
 )

Poszukaj na forum większej ilości informacji (wybacz, nie mam siły teraz szukać linków niestety
 Poszukaj na forum większej ilości informacji (wybacz, nie mam siły teraz szukać linków niestety  )
 )Re: iść do weta czy nie?
dzięki 

- 
				Nakasha
- Numer GG: 4379189
- Kontakt:
Jeżeli antybiotyk jest podawany w zastrzykach i krótko, to nie ma bezwzględnej konieczności, ale nie zaszkodzi dać lakcid. 

Z nami: Ganix, Yetta, Inari, Cerridwen, Ceres Ciel i dziczek Włóczykij

mam pytanie odnośnie witaminy c..otóż weterynarz zalecił aby przez tydzień( + -) podawać jednemu panu wit,.c...w dawce do 10 kropli na dzień..czy o nie za dużo?nie do końca wiem co o tej poradzie mysleć..żadnych innych leków nie ma.

to chyba sporo.mi poleciła dawać 4 krople na łepka 

wreszcie odpowiedz!!jak miło:)wypośrodkowałam dawkę:P dziękuję:):)