Regulamin forum Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Szczury Wam te krewetki jedzą czy wyrzucają? Bo dzisiaj widziałam w zoologu koło mnie (a omijałam ostatnio zoologi, żeby nie widzieć tych śliczności w zbyt małych akwariach - a tu miłe zaskoczenie, bo warunki dobre, miski pełne, klatki duże, żadnych ran ani chorób ) właśnie chyba dla ryb takie suszone krewetki w pudełeczku. No i się teraz zastanawiam nad kupieniem im tego i wrzuceniem do miski, bo moje to straszni mięsożercy. Myślicie, że to to samo i że można tak po prostu rybim (mięczakowym?) białkiem im urozmaicić dietę? Mają po 2-3 m-ce, czyli jeszcze chyba mogą wcinać białka do woli, jeśli dobrze pamiętam.
Normalnie dostają Complete i Nature + własną mieszankę + codziennie coś świeżego albo gerbera + coś ugotowanego, np. kaszkę
U mnie znikają razem z poduszeczkami. Tylko skoro dajesz im Complete, to nie będzie za dużo białka?
Dzięki, Paweł, pewnie później napiszę. A co do tego - ile sypać.. Sypiesz sporo i zjedzą tyle, ile potrzeba. Nie napychają się tym "ile wlezie", jak np. słonecznikiem, dynią czy poduszeczkami z Uczty, więc nie przejedzą się. Ale jedzą naprawdę ze smakiem. (Np. VL Complete u mnie ejdzą na samym końcu - mam z Ucztą teraz wymieszane - jak już nawet zboże i owies wyjedzą...)
Ja nie mogę!!!! zmusiliście mnie to zajrzenia w Ucztę dla szczura light, z ciekawości, czy nie mam tam żadnych rybek czy krewetek... A skoro już wiedziałam, co wypatrywać, okazało się, że ten chwast (jak uważałam dotychczas) ma oczka. Super
A w ogóle szczurom bardzo smakuje uczta light (nie bardzo wiem, czym się różni od zwykłej uczty, oprócz tego, że tym razem widzę ryby i aż całą jedną krewetkę, jak również doweidziałam się jak wygląda owsiana poduszeczka )
Blanny - ale moje dostają codziennie coś oprócz Complete'a i tak naprawdę to jedna miska (ok. 30g) stoi ze dwa-trzy dni zanim zjedzą tu owoce, tam kaszka, potem gerberek.. i jakby spojrzeć ile i czego one jedzą dziennie, to nie powiem, żeby było w tym bardzo dużo białka. Poza tym - to jeszcze maluchy, powinny mieć białka coś koło 1/4 całego pożywienia. Nie wydaje mi się też, żeby miały się baby utuczyć, bo nawet ta najgrubsza i największa z moich bab ma żebra tuż pod skórą - a nigdy nie mają pustej michy
Dobra, to jutro przed zajęciami podskoczę do zoologa po te krewetki Zobaczymy, czy się rzucą
kupował ktoś z Was jakoś ostatnio vl classic zero w worku 20kg ?
jestem ciekawa jak wygląda sprawa z robalami, czy komuś jeszcze się zalęgły, bo chciałam znowu kupić ten wór, ale trochę się boję..
bez szczurków... ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
Kupiłam im te krewetki w końcu - op. 150ml za 3zł, na spróbowanie. Dałam po jednej do spróbowania - nie widziałam czy zjadły czy wyrzuciły. Przy obiedzie dostały miseczkę z odrobiną krewetek i swoje koryto (bo tylko przy kociej misce mieszczą się wszystkie) z domowym gerberkiem. Wróciłam po paru minutach - czarna kapturka czyści miskę po krewetkach, reszta wcina gerbera Jakby mogła, to by sobie miskę wyniosła na górę i zachomikowała Natomiast reszta nie była zbyt zainteresowana...
ja ostatnio zakupiłam vitapol premium line, nie mam gdzie trzymać duzych worków karmy więc nie opłacało mi się robić zamówienia...miła odmiana po walającym się i osikanym rat nature, miska wyczyszczona do zera karma ładnie pachnie i ładnie wygląda, niczego jej nie brakuje moim zdaniem.
chyba się skuszę kiedyś na ten vitapol. wydaje mi się, że widziałam go w zoologu nieopodal i mu się nawet nie raczyłam przyjrzeć, zdegustowana faktem, że nic poza vitapolami nie mają
na razie jednak zmieszałam szczurom chyba wszystkie karmy, jakie znalazłam w szafce (a ja mam skłonność do kolekcjonowania różności)i okazało się, że ogłupiały. ziaren zbóż co prawda nadal nie jadają za bardzo, ale pozostałe chrupki, kukurydzę itd. zjadają całkowicie
Hej, mam pytanie nie wiecie czy w zoologach można gdzieś kupić (poza internetem) Versele Laga Rat Complete? Przeszłam wszystkie zoologi w Słupsku i wszędzie tylko i wyłącznie Vitapol... Może spotkaliście sie gdzieś z tą karmą w jakimś Wrocławskim zoologu? Z gory dzięki za odp
Podejrzewam, że w większych centrach zoologicznych powinnaś znaleźć tą karmę.
Co do krewetek i rybek suszonych z Uczty - krewetki są bardzo chętnie u mnie jedzone, a rybki... nie bardzo wiedzą co z nimi robić, jedna szczurzyca moja nie wiem czemu wyjada oczka tym rybkom tylko, ale w końcu znika wszystko.
We Wrocławiu można kupić w wielu zoologach, za równo w tych w centrach handlowych, jak i tych mniejszych. W Kakadu można trafić na nią na 95%, czasem po prostu jest wykupiona.
W pamięci Cookie, Biscuit, Manu, Muffin, Anouk, Kavi, Tytus i Festus.