Zaadoptuję :)

Archiwalne adopcje (udane i nieudane) i archiwalne narodziny

Moderator: Junior Moderator

ANA1

Zaadoptuję :)

Post autor: ANA1 »

Hej, mogę przygarnąć do siebie 5 maluchów (ale dziewczynki), nie białe z czerwonymi oczkami, bo takich mam już 4 + 2 inne) Mam jedną mega wielką klatkę i kilka mniejszych. Najlepiej dumbo w wieku 1 miesiąca. ;D Mam też duży pokój i wszystko zabezpieczone więc będą mogły się wybiegać. Mówię odrazu, że maluchy NIE IDĄ NA KARMÓWKĘ!!! Chodzę z nimi co miesiąc do weterynarza w Warszawie na Potocką 4. Jest naprawdę świetny.
Wrazie pytań lub maleństw do oddania w kochające rączki :-*
paulina.witowska@gmail.com
gg
39414625
Na gg proszę pisać nawet jak mnie nie ma :)Napewno odpowiem :)
Pozdrawiam
Paula ;D
Awatar użytkownika
carrie17

Re: Zaadoptuję :)

Post autor: carrie17 »

Przygotuj sobie odpowiedzi na te pytania:

1. Czy masz już szczury?
2. Czy posiadasz klatkę? Jak tak to jakie ma wymiary.
3. Do jakiego weterynarza chodzisz/będziesz chodzić?
4. Czym zamierzasz karmić szczurki?
5. Czy zamierzasz rozmnażać szczury?
6. Czy będziesz raz na jakiś czas informować o stanie zdrowia szczurków?
7. Czy masz w domu inne zwierzęta? Jeśli tak, jak zadbasz o bezpieczeństwo szczurów w tym kontekście.
8. Jak rozwiążesz sprawę wyjazdów?
9. Jak będą wyglądały wybiegi?
10. Czy zgodzisz się na wizytę przedadopcyjną?
11. Czy podpiszesz umowę adopcyjną? Jeśli jesteś niepełnoletni(-a), czy podpisze ją rodzic/opiekun?

i napisz skąd jesteś.. ;)
ANA1

Sorki, ale jestem w tym nowa :) Jestem z Warszawy :D
1. Czy masz już szczury?
Tak mam 2 dumbo (trzecia zdechła miała3 lata)
2. Czy posiadasz klatkę? Jak tak to jakie ma wymiary.
Mam 4 klatki, ale maleństwa będą trzymane w 120/100/60, na specjalne ( moje zamówienie), reszta to największe z Kakadu dla szczurka i jeszcze 1 ok. 70/45/50 też na specjalne zamówienie. Mają w każdym poidełka, domek, miseczke z jedzeniem
3. Do jakiego weterynarza chodzisz/będziesz chodzić?
Ja chodziłam na Potocką 4 i jestem bardzo zadowolona. Moja szczurka mmiała jak zdechła ponad 3 lata, a inna laboratoryjna ma już ponad 2.
4. Czym zamierzasz karmić szczurki?
jedzenie versele-laga, rat nature i jedzenie takie jak serek biały, żółty, od czasu do czasu troszeczkę mięska i jajka i takie tam.
5. Czy zamierzasz rozmnażać szczury?
Raczej nie, ale jeśli będą wskazamnia to jest taka możliwość. Mam w domku warunki, ale na pewno nie będę tego robiła jak wszystkim maluchom nie będę mogła zapewnić bezpiecznego domu. :D
6. Czy będziesz raz na jakiś czas informować o stanie zdrowia szczurków?
Oczywiścię, jestem tego świadoma, że odobą na tym forum bardzo zależy na szczurkach, a dodatkowo mogę zapewnić, że będę przesyłała zdięcia :)
7. Czy masz w domu inne zwierzęta? Jeśli tak, jak zadbasz o bezpieczeństwo szczurów w tym kontekście.
Mam psa, ale on ma zakaz wchodzenia do mmojego pokoju, od ponad 2 lat tam go nie była, poza tym panicznie się ich boi... Raz dałam powąchać jednego z nich ( oczywiścię trzymałam tak, aby się nic nie stało) to zaczą piszczeć i uciekać :D Aż się za nim kurzyło :D
8. Jak rozwiążesz sprawę wyjazdów?
Osobiścię sama nielubię nigdzie jeździć. Zawsze siedzę w domciu, ale jak mam gdzieś jechać zawsze je zabieram ze sobą, a jak nie mogę zabrać ( raz wylądowałam w szpitalu na 3 dni) moja mama zadba o nie. A raczej je podtuczy ;)
9. Jak będą wyglądały wybiegi?
Mam duży pokój i wszelkie kable są zabezpieczone, na dworku mam też wybieg, ale ogrodzony i jest zbudowany na wzór boksu dla psa z trawką w środku :D Mają też tam schronienie przed słońcem i wiatrem, dodatkowo mają też miejsce do pływania. Taki niby basenik.
10. Czy zgodzisz się na wizytę przedadopcyjną?
Mogę zrobić zdięcia, ale na wizytę w domu moja mama się niezgodzi, ze względów bezpieczeństwa
11. Czy podpiszesz umowę adopcyjną? Jeśli jesteś niepełnoletni(-a), czy podpisze ją rodzic/opiekun?
Nie wiem co to jest umowa adopcyjna, ale jeśli chodzi o to, że nie dom maluchów wężowi lub nie wyżuce je na dwór to tak.
ANA1

No i oczywiścię niedawno nabyte 4 laboratoryjne maluchy:)
Awatar użytkownika
smeg
Kontakt:

Post autor: smeg »

ANA1 pisze:5. Czy zamierzasz rozmnażać szczury?
Raczej nie, ale jeśli będą wskazamnia to jest taka możliwość. Mam w domku warunki, ale na pewno nie będę tego robiła jak wszystkim maluchom nie będę mogła zapewnić bezpiecznego domu. :D
Wręcz zabraniamy rozmnażania szczurów adopcyjnych, ze względu na ich niewiadome pochodzenie ;) Więc na pewno nie będzie wskazań.

Masz samce czy samiczki? :) Szkoda, że nie chcesz już laboratoryjnych, bo akurat takie mam do oddania :D Warunki wyglądają na bardzo dobre, oprócz żółtego sera, którego szczury nie powinny jeść (biały mogą) ;) Co do umowy adopcyjnej - wpisz w googlach "umowa o adopcję szczura" i kliknij w pierwszy link, tam masz wzór takiej umowy :)
Ze mną: Frotka, Flaszka <:3 )~~

Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
ANA1

Dzięki za podpowiedź :-*
Rozmnażać masz rację jak o tym pomyśleć :) A żółty serek daję im od święta. Mam same samiczki ;) Moje pierwsze 3 szczurki to samiczki więc jakoś tak zozstało :)
A z umową się zapoznałam i jasne, że zgadzam się na to, przecież każda odpowiedzialna osoba, która zabiera maleństwa do siebie powinna zgadać się z tym :) A w razie czego codziennie sprawdzam pocztę paulina.witowska@gmail.com :-*
Awatar użytkownika
noxa

Post autor: noxa »

A co powiesz na moją małą?
http://szczury.org/viewtopic.php?f=163&t=33751
Transport na pewno by się jakiś znalazł (;
moje małe kochane Tuptaki

Za TM: Zgryzek[*], Dejmon [*], Kangurek [*]
ANA1

Jest MOJA!!! Zakochałam się :-* Gdzie ją ukrywałaś? Jak się umówimy? Z przewozem???
Awatar użytkownika
carrie17

Post autor: carrie17 »

Co do wizyty przedadopcyjnej to nie ma się czego bać, jest wielu użytkowników z Warszawy, którzy są bardzo zaangażowani w pomoc szczurkom, dobrze znani i na pewno Cię nie okradną czy napadną, o ile o to Ci chodziło ;) ktoś by przyszedł, obejrzał szczurki, klatkę i tyle :)
Awatar użytkownika
Igaśka

Post autor: Igaśka »

noxa patrz jak poszła ::) ahh gdyby nie moi jajcarze ::) brałabym wszystkie ;D
ANA1

Wiesz ja bym wolała wysłać Ci dokładne zdięcia i niezbyt chciała bym wizyte obcej osoby w domu, ale skoro bardzo chcesz to dla tej sładyczy wytrzymam nawet to :) Ale jak wystarczą Ci dokładne zdięcia to będę naprawdę wdzięczna ;D Mam nadzieję, że nie zmieniłaś zdania ;D
Awatar użytkownika
noxa

Świetnie! Ja najchętniej zachowałabym tą miziastą potforkę u siebie, taka kochana jest, ale przy moich dwóch małych ADHDowcach pełno jajecznych to się nie da niestety. Tak jak jest napisane w jej temacie, mała musi u mnie posiedzieć tak do 20 grudnia, żebyśmy byli pewni ze nie wyląduje u Ciebie i nagle bum! z jednego curka 20 ::)
najlepiej napisz do mnie na gadu (pięć osiem dwa osiem sześć dwa dziewięć) to porozmawiamy, się dogadamy dokładnie co i jak, pomyślimy o transporcie, wizycie przedadopcyjnej i wgl. ;D

ANA1

Mi to nie przeszkadza, ale proble będzie z chłopcami :) Ale mogę ją zabrać tu i teraz :D
Awatar użytkownika
noxa

raczej chodzi o to ze kolejna przeprowadzka = stres który nie jest wskazany. Spokojnie, to niespełna miesiąc, w tym czasie spokojnie wszystko się pozałatwia, znajdzie się transport i wgl (;

ANA1

OK. mi coś gg nawala wię może pogadamy e-mail?
Zablokowany

Wróć do „Archiwum Adopcji i Narodzin”