Ogoniaści

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
SkywalkerYoda

Ogoniaści

Post autor: SkywalkerYoda »

Przedstawiam naszych Ogoniastych ;D

SKYWALKER -Dwuletni, szary, bardzo mądry szczurek. Opanował samodzielne otwieranie klatki, dwa razy wykonał podkop w dnie klatki, rozszarpał na strzępy kabel wysokiego napięcia, pielęgnował chorego Yodę (karmił bananem) Gdy widział kiedyś śmierć szczurka Kropka wpadł w szał, szarpał go łapkami i próbował obudzić... Obecnie bardzo chory, ale z ogromną wolą życia. Nie ma jednego oczka, a podczas operacji obcięto mu także całe uszko. Drugie uszko jest dumbo :) Skywalker jest naprawdę kochaniutki i wyjątkowy :)

CHMUREK -Łaciate, rozbrykane maleństwo. Ma krzywy zgryz (dolna szczeka jest ciut dłuższa) i reguralnie trzeba mu podcinać jeden ząbek, który rośnie taaaaaki długi. Uwielbia biegać i psocić ze swoim bratem Łatkiem. Wieczorem zawsze chowa się pod łóżkiem i trzeba go sposobem wywabiać.

ŁATEK -maleńki łysolek z drobnym puszkiem zamiast sierści. Na skórze ma identyczne łaty jak Chmurek, z tą tylko różnicą, że nie ma sierści. jego ulubionym zajęciem są psoty z Chmurkiem.

KOMINIARZ -wielki postrach wszystkich szczurów. Jest wielki, czarny i gruby. Jedynym szczurkiem którego kiedykolwiek w swoim życiu kochał, był wiekowy (jako jedyny nasz szczur dożył 4 lat) inwalida Dwukropek z niedowładem tylnich nóżek.Wszystkich innych szczurów Koniniarz nieznosi. Zanim pomyśli atakuje. Gdy do nas przyszedł bał się dosłownie wszystkiego i każdego ruchu. Odkupiony od hodowcy ptaszników.

Oraz taaaaaaaaaaaaaakie stado Ogoniastych Aniołków, które wszędzie fruwają na maleńkich skrzydełkach i machają ogonkami :)
Bo umrzeć to zbyt mały powód, żeby przestać kochać
Awatar użytkownika
SkywalkerYoda

Re: Ogoniaści

Tu jest wątek o chorobie Skywalkera http://szczury.org/viewtopic.php?f=168&t=33868
Skywalker ma nowotwór złośliwy... :(
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Miło, że twoje ogonki będą miały tu swój wątek, w wolnej chwili może wstawisz ich fotki :)
Gorąco kibicujemy Skywalker'owi w walce z choróbskiem i życzymy mu dużo siły! :-*
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Awatar użytkownika
sylwiaj

Post autor: sylwiaj »

ja chce zdjęcia ja chce zdjęcia:) juz tyle wiem o skywalkerze i chce jego zdjecie chociaz z młodosci:) Jak juz pisałam Ci milion razy podziwiam go jest największym twardzielem na forum:)
Moja Mucha juz sie poddaje i wiem ze 4 operacji jej nie zrobie bo widze jak słabnie ale gdyby była tak twarda jak nasz Jedi to bym sie nawet nie wahała.
u Aniołków:Krecik, Muszka, Czerniak, Gadzinka, Kluska, Pralka, Cola, Parówka, Twister

ze mną: Kamikaze, Klementynka, Emilka, Gnieciuch, Kornelcia
Awatar użytkownika
Eve

Post autor: Eve »

No wreszcie :) będę tu zaglądać często ale jakieś foteczki to by się zdały ;) Życzę Ci żeby ten wątek był długi a Skywalker silny - On ma niespotykaną wolę życia, nic dziwnego wszak to wojownik :)
Pozdrawiam
Łapki malutkie ale wyobraźnia ogromna..
Moje miziaki: Futra z Charakterem
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=33133

Hamaczki dla każdej paczki :P
http://szczury.org/viewtopic.php?f=149&t=38219
Awatar użytkownika
SkywalkerYoda

Witajcie!
Wkrótce będą zdjęcia całej gromady :)
To jest Skywalker z czasów, zanim zachorował: http://img707.imageshack.us/img707/6735/skywalkerv.jpg
Przed chwilą pojedli sobie owoców i teraz Skywalker śpi, Kominiarz śpi, Łatek wpycha sobie tylnią łapę do pyska, a Chmurek myje pyszczek. Skywalker ma dziś wizytę u weta i dostanie drugą dawkę tego wyciągu z jadu tarantuli. Wet, który znalazł zapasy tego leku jest specjalistą od........ koni :D Lepiej się poczuł po tym leku, mam nadzieję, że będzie mu się poprawiać....
Awatar użytkownika
sylwiaj

no prosze;) widzisz nie wolno przekreslac zadnego weta;D Skywalker jest sliczny. znów prosze o wybuziakowanie go ode mnie:*
u Aniołków:Krecik, Muszka, Czerniak, Gadzinka, Kluska, Pralka, Cola, Parówka, Twister

Awatar użytkownika
SkywalkerYoda

Hej :)
Ogólnie Skywalker czuje się dość dobrze, ale w ostatnich dniach z rany/strupów strasznie czuć ropę.... Mam wrażenie, że coraz mocniej. Wet nic już na to nie potrafi poradzić... Nie wiem co robić.... Powiedział żeby już nie dawc antybiotyku do rany, tylko smarować wodą utlenioną... ???

A co do innych Ogoniastych, to maluchy tak ostatnio figlowały, że Łatek spadł z szafki razem z kołderką psa, która tam leżała, w sam środeczek psiej miski z wodą ;D :D Stał w tej misce dłuższą chwilę i chyba mu się to spodobało ;)

Jako, że pies też ma ogon i można go zakwalifikowac do Ogoniastych ;) powiem o nim dwa słowa :D Ma na imię Smyk (z takim imieniem nie tak dawno temu do nas przybył), jest małym, czarnym, podpalanym kundelkiem. Ma ponad 10 lat, jednego zęba, nie słyszy i niedowidzi, a jego hobby to zasikiwanie mieszkania i sprzątanie sików nosem :) Lubi obserwować i wąchać szczurki (ale i tak jest wypraszany z pokoju, gdy one spacerują :)), ignoruje kota, a gdy inny pies na spacerze rzuca się na niego, on zachowuje spokój Buddy :D
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Post autor: Paul_Julian »

Doborowe masz to towarzystwo ogoniaste :D

Biedny Skywalker, tzreba wykurzyc jakoś tę ropę ! Oby woda utleniona pomogła.
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Awatar użytkownika
PaniBerdine

Post autor: PaniBerdine »

O matko! Mój piesio miał Smyk na imię i tez był małym podpalanym kundelkiem :) Aż mi się łezka w oku zakręciła ... przeżył ponad 17 lat ...
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
sylwiaj

a spróbuj płynu oliwkowa tylko za nim trzeba sie nalazic po aptekach zeby znaleźć taka co go zrobi:) ale na ropnie jest ektra sama stosowałam na moich:)

Awatar użytkownika
SkywalkerYoda

Wet powiedział, że to nowotwór tak czuć, bo narasta i obumiera. To wygląda jak wielkie strupy. Zapach jest dość mocny... Czuć go na odległość, nie tylko jak się powącha z bliska...
Tak, jakiś czas temu zrobili mi ten płyn w aptece, tylko coś tam podmienili, bo brakowało im jednego składnika...

Mój poprzedni piesek też żył 17 lat, miał na imię Dino :)

Kurcze, biedny Skywalker, taki dzielny i takie paskudztwo się do niego przyplątało :(
Awatar użytkownika
SkywalkerYoda

Wczoraj Skywalker był słabszy... :( Spadł, gdy podczas spaceru chciał wspiąć się po kołderce na półkę. A zapach jest bardzo intensywny...
Taka dziwna skóra mu się zrobiła, że nie daliśmy rady sami zrobić mu zastrzyku z jadu, dziś jadę z nim do weta żeby zrobił...
:(
Awatar użytkownika
SkywalkerYoda

A dzis juz czuje sie lepiej, jak wróciliśmy z pracy, to widać było, że Skywalker podczas naszej nieobecności próbował otworzyć drzwiczki klatki -były otwarte na szerokość kłódki :D Teraz Ogoniaści spacerują...
Być może dołączy do nas nowy szczurek z adopcji ;) Wkrótce będą zdjęcia Ogoniastych -obiecuję :D
Awatar użytkownika
sylwiaj

no to trzymam za słowo i czekam na zdjęcia łobuziaków:) Skywalker sie nie daje rakowi:)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”