Zakladam ten temat, bo co prawda jest tu troche tematow o szczurkach w katowicach, ale wiekszosc ma juz po kilka stron, i nie bardzo jest sens sie przekopywac przez kazdy z nich.
Niedawno mialem szczura- mimo, ze byl samiczka, nazywal sie Horror, ale niestety padl w okolicy lutego. I taka pusta klatka stoi

Chcialbym teraz hodowac dwie szczurzyce (koniecznie samiczki, bo czasem zdarza mi sie zostawiac szczura u kolegi/przechowywac szczury kolegi... ktory ma trzy samiczki) zeby szczur nie byl samotny kiedy ja jestem w pracy.
To chyba tyle. Nie znalazlby sie ktos, kto ma do oddania/sprzedania? Nie chce brac ze sklepow, bo moj poprzedni szczur byl z loologicznego i mial cos z noskiem, a poza tym slyszalem negatywne relacje znajomych.
Od razu odpowiem na pytania z przyklejonego tematu:
1. Czy masz już szczury? --mialem
2. Czy posiadasz klatkę? Jak tak to jakie ma wymiary. -- tak, jak na male szczurki wystarczy, podrosna to kupie wieksza
3. Do jakiego weterynarza chodzisz/będziesz chodzić? -- preferuje wyprawy do Alaskana w Bedzinie (syberka)
4. Czym zamierzasz karmić szczurki? -- jem sporo warzyw i owocow, poprzedni szczur tez je dostawal. Plus karmy
5. Czy zamierzasz rozmnażać szczury? -- nie
6. Czy będziesz raz na jakiś czas informować o stanie zdrowia szczurków? -- nie ma problemu
7. Czy masz w domu inne zwierzęta? Jeśli tak, jak zadbasz o bezpieczeństwo szczurów w tym kontekście. -- nie
8. Jak rozwiążesz sprawę wyjazdów? -- wspollokator moze karmic podczas krotszych wyjazdow, mam tez znajomych ze szczurami. w ostatecznosci u rodzicow
9. Jak będą wyglądały wybiegi? -- ??
10. Czy zgodzisz się na wizytę przedadopcyjną? -- tak
11. Czy podpiszesz umowę adopcyjną? Jeśli jesteś niepełnoletni(-a), czy podpisze ją rodzic/opiekun? -- jak ona wyglada? Zakladam, ze podpisze