moje szczurkowe psiapsiółki FiBi i LoLa ;)

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
LoCzEk

Re: moje szczurkowe psiapsiółki FiBi i LoLa ;)

Post autor: LoCzEk »

za klatke dostala bym od Was operetke bo jest to przejsciowo chwilowa klatka ale poki co jak na maluszki to im wystarczy:) w postach wyżej podałam wymiary....póki co miałam remont w pokoju ale od jutra zaczynam urzadzać klatke maluchom jakis hamak rurka drabinka :) jak wspominalam w wakacje z moim mężem kupijemy wieksza klatkę więc prosze sie nie martwić i bulwersować :P
maluszki sa takie przecudowne eeh :) słodziaki kochane :)
jak wkładam reke do klatki to mi ją liżą :)
Obrazek
FiBi i LoLa
Awatar użytkownika
LoCzEk

zauważyłam że FiBi (z białym pyszczkiem) zaczyna nabierać jaśniejszego koloru :) haszczeje :D
Obrazek
FiBi i LoLa
Awatar użytkownika
LoCzEk

http://allegro.pl/klatka-60x40x70-dla-s ... 08785.html
takie pytanie:) czy taka klatka na później jak podana w linku mogła by być??:) przeglądam żeby wiedzieć co kupić za ten miesiąc lub dwa :)
Obrazek
FiBi i LoLa
Awatar użytkownika
LoCzEk

Obrazek
FiBi i LoLa
xiao-he
Kontakt:

Post autor: xiao-he »

Ani jedna ani druga ;) Ta pierwsza ma złe półeczki (metalowe pręty), szczurkom wpadają łapki pomiędzy kratki i niewygodnie się im śpi i chodzi. Ta druga to po prostu królikówka - nie nadaje się dla szczurków. Ogonki są aktywne i lubią się wspinać, a jak dostaną taką klatkę bez półeczek i w ogóle to raczej nie będą zadowolone. Lepiej szukaj klatki na wysokość z plastikowymi półkami, albo kup samą klatkę a półeczki dokup osobno i wstaw :)
Spółka z.o.o., czyli moje małe wafle :)
Ze mną: DTciaki
Za TM: Zając
[*] Królewna[*] Beza[*] PanBe[*] Szyszka[*] Nesca[*] Mocca[*] Szajba[*] Izzi[*] Inka[*] Fryga[*] Filifionka[*] Fistaszek[*] Florka[*] Archibald Ogryzek[*][/color][/i][/b]
Awatar użytkownika
Lilien
Numer GG: 8356274

Post autor: Lilien »

Dokładnie, klatka musi być wystarczająco wysoka by mogły pobrykać. A uwierz lubią bardzo ;) Ten producent od którego jest klatka z pierwszego linku ma inne klatki takie szynszylowe, wysokie z pięterkami drewnianymi np. Chociaż z całą pewnością lepsze są plastikowe pieterka bo można je wytrzeć kiedy szczurek np na nie nasika ;D Ale nawet drewniane półki da się odpowiednio zabepieczyć więc rozejrzyj się w tego typu klatkach.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
last.drop.of.blood

Post autor: last.drop.of.blood »

http://allegro.pl/klatka-fretki-szynszy ... 75887.html
Duża, tania, składna- sama ją mam. :)
Moi przyjaciele:
-szczurki: Ate[*], Fames[*], Echo, Nemezis
-koty: Perle, Franek[*]
-psy: Kropka, Cosmo
-ptaki: Papuga, Emilka (kura)[*]
GRECKIE BOGINIE- http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=35487
Awatar użytkownika
LoCzEk

last.drop.of.blood pisze:http://allegro.pl/klatka-fretki-szynszy ... 75887.html
Duża, tania, składna- sama ją mam. :)
dziekuje za link na pewno skorzystam :)
Obrazek
FiBi i LoLa
Awatar użytkownika
LoCzEk

zrobiłam im hamaczek i nie wchodzą do niego tylko pod nim są:( czemu tak??kladłam je tam żeby widziały ze wejść można....jest zawieszony tak żeby wchodziły do niego jak staną na łapkach....obgryzaja go tylko na około :(
Obrazek
FiBi i LoLa
Awatar użytkownika
LoCzEk

i jeszcze jedna rzecz....kupkanie i siusianie.....robia to w miejscu gdzie leża i tam sie kłada i nigdzie indziej...co z tym zrobić???taka ich naura??? hamak zawiesilam nad miejscem gdzie spią z mysla o tym że na hamak będą wchodzić a one pod nim śpią......nawet jak ta wełne włozyłam to ją odsuwają i śpią na odlrytej kuwecie...że tez imwygodnie

??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ???
Obrazek
FiBi i LoLa
Awatar użytkownika
Lilien

Wełne proponuje zamienić na drewniany granulat/żwirek. Z całą pewnością lepiej się sprawdzi jesli chodzi o utrzymanie czystości w klatce i jako takiego zapaszku :) U mnie jedna szczurzyca hamaka unikała, więc jej "pokazałam" że wcale taki zły i straszny nie jest wkładając ją do niego. Szczury mają to do siebie, że sikają pod siebie, niestety taka ich natura i nie da się tego zmienić.
Awatar użytkownika
LoCzEk

Lilien pisze:Wełne proponuje zamienić na drewniany granulat/żwirek. Z całą pewnością lepiej się sprawdzi jesli chodzi o utrzymanie czystości w klatce i jako takiego zapaszku :) U mnie jedna szczurzyca hamaka unikała, więc jej "pokazałam" że wcale taki zły i straszny nie jest wkładając ją do niego. Szczury mają to do siebie, że sikają pod siebie, niestety taka ich natura i nie da się tego zmienić.
drewniany granulat maja na calej kuwetce :) i welne to tak w jednym miejscu polozylam zeby mieko miały właśnie tam gdzie śpią :)
jednak szczurek to nie chomik :) myslałam że bedą się zakopywać :P
Obrazek
FiBi i LoLa
Awatar użytkownika
Lilien

Może było im gorąco dlatego ją odsunęły :) Szczurki lubią wygodne miejsca i myśle, że jak już zwrócą uwagę na hamak to raz dwa się do niego przekonają
Awatar użytkownika
LoCzEk

po dzisiejsze schadzce szczurkowych ogonków po łóżku stwierdziłam że to piekne i milusińskie gryzonie :) jutro wrzuce zdjecia ze schadzki powiem tylko że spały pod reka mojego Męża :)
Obrazek
FiBi i LoLa
xiao-he
Kontakt:

Post autor: xiao-he »

No jasne, wrzucaj, wszyscy chcemy zobaczyć przechadzkę po łóżku :D
Spółka z.o.o., czyli moje małe wafle :)
Ze mną: DTciaki
Za TM: Zając
[*] Królewna[*] Beza[*] PanBe[*] Szyszka[*] Nesca[*] Mocca[*] Szajba[*] Izzi[*] Inka[*] Fryga[*] Filifionka[*] Fistaszek[*] Florka[*] Archibald Ogryzek[*][/color][/i][/b]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”