Dzieciaki są w dobrej formie, ale dorosłe szczury
Samica 1 - stan ogólny dobry, niewielkie wychudzenie, wszy/wszoły,lekka apatia, podano Biomectin
Samica 2 - stan ogólny dobry, kreatywność, zainteresowanie otoczeniem wszy/wszoły, podano Biomectin
Samica 3 - stan ogólny : brak apatii, zaintesowanie otoczeniem, duże wychudzenie (wyraźnie wyczuwalne kości żeber, miednicy, kręgosłupa) wszy/wszoły, podano Biomectin
Samica 4 - stan ogólny : brak apatii, zaintersowanie otoczeniem, duże wychudzenie (wyraźnie wyczuwalne kości żeber, miednicy, kręgosłupa) wszy/wszoły, podano Biomectin
Samica 5 - stan ogólny: lekka apatia, zamieranie w bezruchu z powodu strachu, mocne wychudzenie
(wyraźnie wyczuwalne kości żeber, miednicy, kręgosłupa) wszy/wszoły, podano Biomectin
Samica 6 - stan ogólny : spore wychudzenie, porfiryna wokół oczu, wszy/wszoły, podano Biomectin
Samica 7 - stan ogólny dobry, ma najlepszą masę,spokojna, kontaktowa, wszy/wszoły, podano Biomectin
Samica 8 - stan ogólny : silne rzężenie przy oddychaniu, brak duszności, płyn w jamie brzusznej, podejrzenie problemu z sercem, apatia z chwilami ożywienia, wszy/wszoły podano Biomectin, Azytromycynę, Doxycyklinę, Furosemid i Enarenal.
1. boi się, ale jest ciekawa człowieka, wtula się
;
;
;
;
;
2. szczurka jest niesamowita
;
;
;
;
;
3. szczurcia mocno wychudzona, spokojna, ciekawska
;
;
;
;
;
;
;
;
4. spokojna, lekko apatyczna, ale ciekawska
;
;
;
;
;
;
;5. bardzo wystraszona, ze stresu miała przerwy w oddechu
;
;
;
;
6. spokojna i ostrożna
;
;
;
;
;
;
;
7. spokojna, kontaktowa, zapowiada się przytulak
;
;
;
;
;
8. szczurcia jest apatyczna, zmęczona
;
;
;
;
;
;
;
;
;
Maluszki :
też dostały biomectin, ogólnie ich stan jest dobry, choć są za szczupłe jak na malce.
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
razem i w klatce:
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
Potrzebne są Domy Tymczasowe i oczywiście Domy Stałe, wsparcie finansowe na leczenie samicy 8, odżywki itp.
NUMER KONTA:
97 1370 1109 0000 1706 4838 7312
Fundacja Międzynarodowy Ruch Na Rzecz Zwierząt- Viva! (Viva Gryzonie)
ul. Kawęczynska 16 lok 42a
03-772 Warszawa
w tytule przelewu proszę wpisać "szczurki z Zoo"
Można również pomóc wysyłając np nutridrinka, kaszki dla dzieci, inne odżywki na adres:
Magda Grubich
ul.Kilińskiego 2A/21
89-100 Nakło nad Notecią
W imieniu szczurków bardzo proszę Was o pomoc, wzięłam je, mimo kompletnego braku miejsca, nie mogłam pozwolić na to co miało je spotkać, ale nie mogę mieć ich na DT, za 3 tyg. wyprowadzam się z obecnego mieszkania i nie będę miała miejsca na kolejną klatkę. Mój oddział Vivy nie ma też środków finansowych by szczurki utrzymać/leczyć, na ten czas wszystko idzie z mojej kieszeni, a na to też nie mogę sobie pozwolić.