Dzieciaki są w dobrej formie, ale dorosłe szczury

Samica 1 - stan ogólny dobry, niewielkie wychudzenie, wszy/wszoły,lekka apatia, podano Biomectin
Samica 2 - stan ogólny dobry, kreatywność, zainteresowanie otoczeniem wszy/wszoły, podano Biomectin
Samica 3 - stan ogólny : brak apatii, zaintesowanie otoczeniem, duże wychudzenie (wyraźnie wyczuwalne kości żeber, miednicy, kręgosłupa) wszy/wszoły, podano Biomectin
Samica 4 - stan ogólny : brak apatii, zaintersowanie otoczeniem, duże wychudzenie (wyraźnie wyczuwalne kości żeber, miednicy, kręgosłupa) wszy/wszoły, podano Biomectin
Samica 5 - stan ogólny: lekka apatia, zamieranie w bezruchu z powodu strachu, mocne wychudzenie
(wyraźnie wyczuwalne kości żeber, miednicy, kręgosłupa) wszy/wszoły, podano Biomectin
Samica 6 - stan ogólny : spore wychudzenie, porfiryna wokół oczu, wszy/wszoły, podano Biomectin
Samica 7 - stan ogólny dobry, ma najlepszą masę,spokojna, kontaktowa, wszy/wszoły, podano Biomectin
Samica 8 - stan ogólny : silne rzężenie przy oddychaniu, brak duszności, płyn w jamie brzusznej, podejrzenie problemu z sercem, apatia z chwilami ożywienia, wszy/wszoły podano Biomectin, Azytromycynę, Doxycyklinę, Furosemid i Enarenal.
1. boi się, ale jest ciekawa człowieka, wtula się

2. szczurka jest niesamowita

3. szczurcia mocno wychudzona, spokojna, ciekawska

4. spokojna, lekko apatyczna, ale ciekawska

5. bardzo wystraszona, ze stresu miała przerwy w oddechu

6. spokojna i ostrożna

7. spokojna, kontaktowa, zapowiada się przytulak

8. szczurcia jest apatyczna, zmęczona

Maluszki :
też dostały biomectin, ogólnie ich stan jest dobry, choć są za szczupłe jak na malce.

razem i w klatce:

Potrzebne są Domy Tymczasowe i oczywiście Domy Stałe, wsparcie finansowe na leczenie samicy 8, odżywki itp.
NUMER KONTA:
97 1370 1109 0000 1706 4838 7312
Fundacja Międzynarodowy Ruch Na Rzecz Zwierząt- Viva! (Viva Gryzonie)
ul. Kawęczynska 16 lok 42a
03-772 Warszawa
w tytule przelewu proszę wpisać "szczurki z Zoo"
Można również pomóc wysyłając np nutridrinka, kaszki dla dzieci, inne odżywki na adres:
Magda Grubich
ul.Kilińskiego 2A/21
89-100 Nakło nad Notecią
W imieniu szczurków bardzo proszę Was o pomoc, wzięłam je, mimo kompletnego braku miejsca, nie mogłam pozwolić na to co miało je spotkać, ale nie mogę mieć ich na DT, za 3 tyg. wyprowadzam się z obecnego mieszkania i nie będę miała miejsca na kolejną klatkę. Mój oddział Vivy nie ma też środków finansowych by szczurki utrzymać/leczyć, na ten czas wszystko idzie z mojej kieszeni, a na to też nie mogę sobie pozwolić.