Szczurek do oddania

Archiwalne adopcje (udane i nieudane) i archiwalne narodziny

Moderator: Junior Moderator

Awatar użytkownika
Lumi

Szczurek do oddania

Post autor: Lumi »

Znajoma ma do oddania szczurka w wieku 2 lat ( skończy jakoś w lipcu / sierpniu ) . Podobny trochę do mojego Fado na zdjęciu profilowym . Kolorek kawy z mlekiem po bokach biały , czerwone oczka . Niestety szczurek nie jest do końca zdrowy . Ma strasznie pokaleczone łapki - jakby krwawe odciski od metalowych prętów . Ona nie jest w stanie zaprowadzić go do weta niestety to przyczyny wewnętrzne . Prosiła żebym pomogła jej znaleźć mu dobry dom z troskliwą osobą za właściciela . Najlepiej w okolicach Warszawy . Proszę o wiadomości na PW .
Obrazek
Awatar użytkownika
noovaa
Numer GG: 8639358

Re: Szczurek do oddania

Post autor: noovaa »

Póki nie znajdzie nowego domu, niech mu te łapki codziennie przemywa rivanolem, codziennie sprząta klatkę ( przeciera siuśki, wymienia szmatki ), jeśli ma półki druciane lub drabinki prowadzące na półki, to trzeba wyjąć. Najlepiej jakby w klatce było dużo miękkiego.
Obrazek
Szczurza rodzinka: * Lili * Kropka * Zmyłka * Wypierd *
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *
Awatar użytkownika
Lumi

noovaa pisze:Póki nie znajdzie nowego domu, niech mu te łapki codziennie przemywa rivanolem, codziennie sprząta klatkę ( przeciera siuśki, wymienia szmatki ), jeśli ma półki druciane lub drabinki prowadzące na półki, to trzeba wyjąć. Najlepiej jakby w klatce było dużo miękkiego.
Dziękuje bardzo przekaże :)
Obrazek
Starsza Pani

Post autor: Starsza Pani »

Szczur powinien siedzieć w szmatach / ligninie - koniecznie na miękkim. Ja miałam dwie takie szczurcie i obu łapki się wygoiły zupełnie. Jedna z nich ma teraz 3 lata i 3 miesiące, a kuracja się zaczęła 7 miesięcy temu. Szczura chodziła tylko po miękkim bez drabinek, półek i rusztów (ewentualnie hamaczek) z ograniczonym wspinaniem (hamaczek bardzo nisko, można wejść z dna klatki) i pryskałam jej łapki Octeniseptem 2 x dziennie (bez recepty w aptece).
Goić się zaczęło praktycznie od razu, ale panna miała łapy zaniedbane przez 2,5 roku więc gojenie trochę trwało.

Gdyby to była dziewczyna, to wzięłabym, ale niekastrowany chłopak niestety odpada ...
Awatar użytkownika
_runa_
Numer GG: 6256121
Kontakt:

Post autor: _runa_ »

Lumi daj znać co ze szczurkiem, jak jego łapki?
Biję się z myslami...
ze mną:HenanYaraThujaRufioNamViggo
pamiętam zawsze: gwiazdki wokół tęczy <:3)~
Awatar użytkownika
Lumi

no niestety się nie poprawia , może niedługo dostanę go w opiekę to spróbuję znaleźć chwilę żeby zanieść do weta ale fakt że mam już ogonka jeszcze spowalnia ten proces i też to że koleżanka dopóki może to chce go zatrzymać .
Obrazek
Awatar użytkownika
_runa_
Numer GG: 6256121
Kontakt:

Post autor: _runa_ »

Jesli chce go zatrzymać, to niech kupi ten octenisept i psiuka mu na chore łapki.
Niech trzyma go tylko na ręcznikach papierowych lub upranych szmatkach jak dziewczyny pisały...
ze mną:HenanYaraThujaRufioNamViggo
pamiętam zawsze: gwiazdki wokół tęczy <:3)~
Awatar użytkownika
Lumi

już jej to przekazałam więc dziękuję za rade :)
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Archiwum Adopcji i Narodzin”