skoki szczurów - co o tym sądzicie ?

Archiwum na ważne stare tematy

Moderator: Junior Moderator

czekotubka

skoki szczurów - co o tym sądzicie ?

Post autor: czekotubka »

na yt jest dużo filmików dotyczących skakaniu szczurków.
ze świnkami jest tak samo , ale świnka nie może bo może jej się coś stać .
to jest do przełknięcia ? jesteście za czy przeciw ?
tu macie filmik :
http://www.youtube.com/watch?v=cyXdoz_Q ... re=related
tu jest mało ale tu :
http://www.youtube.com/watch?v=gkcdN86I ... ure=fvwrel

jak nie w tym dziale to przepraszam ...
Awatar użytkownika
alken

Re: skoki szczurów - co o tym sądzicie ?

Post autor: alken »

szczury lubią i potrafią skakać, ich anatomia jest do tego dostosowana, więc nie ma przeciwskazań, byleby to nie były skoki z dwumetrowej szafy ;)
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
IHime

Post autor: IHime »

Ze szczurzymi skokami trzeba tylko czasem uważać, szczególnie jak się ma w stadzie ambitnego wariata, który np. uprze się przeskoczyć ze stołu na telewizor, nie wymierzy i spadnie. ::)
Malachit
Numer GG: 2405640

Post autor: Malachit »

Hah, muszę powiedzieć, że te skoki na filmikach to żadne skoki dla szczurów, u mnie gó*** w taki sposób to biegają, jak są zaaferowane :P
Ale fakt, potwierdzam to, co IHime napisała - większość szczurów co prawda obawia się skakać zbyt daleko/wysoko, ale zdarzają się takie, które nie znają strachu i potrafią skakać w dziwne miejsca, co nie zawsze im wychodzi, trzeba wtedy pilnować, żeby taki delikwent sobie nic nie zrobił ::)
Wyszukiwarka nie gryzie
Awatar użytkownika
Marzka95
Numer GG: 10004599

Post autor: Marzka95 »

Potwierdzam moja Lili skacze nawet ja wie, że nie doskoczy :P . Ostatnio złapałam ją w locie. Chciała skoczyć z klatki na parapet i nie doleciała a ja szybko rękę podstawiłam i złapałam w locie :P . Ktoś gdzieś napisał, że jak szczura będzie się puszczać tylko na łóżku to nigdzie nie zejdzie, a moja Lili momentalnie zaczęła skakać z łóżka na ziemię. Co prawda zawsze puszczam szczury na podłogę ale pierwsze kilka dni jak była u mnie to na łóżko puszczałam.
Jogi Leon Julian Galaxy Gold
['][']['] Sisi Tosia Lili Lori Rózia [']['][']
Awatar użytkownika
Wilczek777

Post autor: Wilczek777 »

Jak się okazało że jeden z moich potworów ma większe predyspozycje do skoków w dal niż do komendy obrót to zaczął się trening za dropsy/słonecznik. Zaczęło się od małych odległości (długość szczura) a skoki odbywały się na pufach (dobry materiał, nie ślizgają się łapki i w razie czego mógł się podciągnąć). Doszło do tego że paskud skakał na kilka długości w dal ponad 70 cm nawet nie wiem ile ale pokutuje za to do dzisiaj. Teraz to jest lotopałanka jakaś i nie ma że nie chcesz szczura obok HOOOP i siedzi. Ja jestem za taką aktywnością ruchową. Dzięki wybiegom i "lataniu" chłopaków trzymają wagę.
Na spółę z TŻ:
Desant, Anubis(Ibasan)Beris, Kaszmir Beris, Miętus EmeraldMoon, Bjorn, Belfast
Za TM:Silver&Sharingan, Destruktorzy, Śpioch&Grubas, Czarnuszek&Bibs, Miki

Pieseła - Nessie
Obrazek
czekoladkaa
Numer GG: 43285078

Post autor: czekoladkaa »

moja szczurcia [*] uwielbiała skakać z komody na łóżko, jednak ze względu na jej bezpieczeństwo zrobiłam przemeblowanie. później skakała przez np. patyki tak jak na filmiku, a gdy była już starsza przestała już skakać (miała problemy z łapkami gdy miała 2,5 roku :'( ) na starość więcej się tuliła do mnie, ale dalej miała zamiłowanie do skoków, czasami jeszcze jakoś próbowała pod moją nie uwagę przeskakiwać przez coś, :-[
...death is hard, live is harder...
Ze Mną:
Sky i
sunia rasy jack russell terrier- Abra
Kocham was, dziubole moje ;D
Za TM:
kropko, moje słoneczko... zawsze będziesz w naszych serduszkach [*] leć aniołku...[/color]
<33 :* :*
essien15

Post autor: essien15 »

MOja Zuźka skaczę a nie uczyłem jej tego, ostatnio skoczyła mi z podłogi na kolana więc dobrych kilkadziesiąt cm, bez treningu ;)
Venice

Post autor: Venice »

Szczurki to niezłe skoczki. :) Lubią skakać i nie ma w tym nic złego. :)
Ze mną: Edwin
Za TM: Tosia i Frania [*][/color][/b]
Zablokowany

Wróć do „Archiwum Główne”