skoki szczurów - co o tym sądzicie ?
Moderator: Junior Moderator
-
skoki szczurów - co o tym sądzicie ?
na yt jest dużo filmików dotyczących skakaniu szczurków.
ze świnkami jest tak samo , ale świnka nie może bo może jej się coś stać .
to jest do przełknięcia ? jesteście za czy przeciw ?
tu macie filmik :
http://www.youtube.com/watch?v=cyXdoz_Q ... re=related
tu jest mało ale tu :
http://www.youtube.com/watch?v=gkcdN86I ... ure=fvwrel
jak nie w tym dziale to przepraszam ...
ze świnkami jest tak samo , ale świnka nie może bo może jej się coś stać .
to jest do przełknięcia ? jesteście za czy przeciw ?
tu macie filmik :
http://www.youtube.com/watch?v=cyXdoz_Q ... re=related
tu jest mało ale tu :
http://www.youtube.com/watch?v=gkcdN86I ... ure=fvwrel
jak nie w tym dziale to przepraszam ...
Re: skoki szczurów - co o tym sądzicie ?
szczury lubią i potrafią skakać, ich anatomia jest do tego dostosowana, więc nie ma przeciwskazań, byleby to nie były skoki z dwumetrowej szafy 

ze mną: leszek, kendrick
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Ze szczurzymi skokami trzeba tylko czasem uważać, szczególnie jak się ma w stadzie ambitnego wariata, który np. uprze się przeskoczyć ze stołu na telewizor, nie wymierzy i spadnie. 

Hah, muszę powiedzieć, że te skoki na filmikach to żadne skoki dla szczurów, u mnie gó*** w taki sposób to biegają, jak są zaaferowane 
Ale fakt, potwierdzam to, co IHime napisała - większość szczurów co prawda obawia się skakać zbyt daleko/wysoko, ale zdarzają się takie, które nie znają strachu i potrafią skakać w dziwne miejsca, co nie zawsze im wychodzi, trzeba wtedy pilnować, żeby taki delikwent sobie nic nie zrobił

Ale fakt, potwierdzam to, co IHime napisała - większość szczurów co prawda obawia się skakać zbyt daleko/wysoko, ale zdarzają się takie, które nie znają strachu i potrafią skakać w dziwne miejsca, co nie zawsze im wychodzi, trzeba wtedy pilnować, żeby taki delikwent sobie nic nie zrobił

Wyszukiwarka nie gryzie
Potwierdzam moja Lili skacze nawet ja wie, że nie doskoczy
. Ostatnio złapałam ją w locie. Chciała skoczyć z klatki na parapet i nie doleciała a ja szybko rękę podstawiłam i złapałam w locie
. Ktoś gdzieś napisał, że jak szczura będzie się puszczać tylko na łóżku to nigdzie nie zejdzie, a moja Lili momentalnie zaczęła skakać z łóżka na ziemię. Co prawda zawsze puszczam szczury na podłogę ale pierwsze kilka dni jak była u mnie to na łóżko puszczałam.

Jogi Leon Julian Galaxy Gold
['][']['] Sisi Tosia Lili Lori Rózia [']['][']
['][']['] Sisi Tosia Lili Lori Rózia [']['][']
- Wilczek777
Jak się okazało że jeden z moich potworów ma większe predyspozycje do skoków w dal niż do komendy obrót to zaczął się trening za dropsy/słonecznik. Zaczęło się od małych odległości (długość szczura) a skoki odbywały się na pufach (dobry materiał, nie ślizgają się łapki i w razie czego mógł się podciągnąć). Doszło do tego że paskud skakał na kilka długości w dal ponad 70 cm nawet nie wiem ile ale pokutuje za to do dzisiaj. Teraz to jest lotopałanka jakaś i nie ma że nie chcesz szczura obok HOOOP i siedzi. Ja jestem za taką aktywnością ruchową. Dzięki wybiegom i "lataniu" chłopaków trzymają wagę.
-
- Numer GG: 43285078
moja szczurcia [*] uwielbiała skakać z komody na łóżko, jednak ze względu na jej bezpieczeństwo zrobiłam przemeblowanie. później skakała przez np. patyki tak jak na filmiku, a gdy była już starsza przestała już skakać (miała problemy z łapkami gdy miała 2,5 roku
) na starość więcej się tuliła do mnie, ale dalej miała zamiłowanie do skoków, czasami jeszcze jakoś próbowała pod moją nie uwagę przeskakiwać przez coś, 

...death is hard, live is harder...
Ze Mną:
Sky i
sunia rasy jack russell terrier- Abra
Kocham was, dziubole moje
Za TM:
kropko, moje słoneczko... zawsze będziesz w naszych serduszkach [*] leć aniołku...[/color]
<33 :* :*
Ze Mną:
Sky i
sunia rasy jack russell terrier- Abra
Kocham was, dziubole moje

Za TM:
kropko, moje słoneczko... zawsze będziesz w naszych serduszkach [*] leć aniołku...[/color]
<33 :* :*
MOja Zuźka skaczę a nie uczyłem jej tego, ostatnio skoczyła mi z podłogi na kolana więc dobrych kilkadziesiąt cm, bez treningu 

Szczurki to niezłe skoczki.
Lubią skakać i nie ma w tym nic złego. 

Ze mną: Edwin
Za TM: Tosia i Frania [*][/color][/b]
Za TM: Tosia i Frania [*][/color][/b]