http://szczury.org/viewtopic.php?f=161&t=36723
osoba która je wyciąga, jak i ja, byłyśmy nastawione na max. 5 maluchów, dostałyśmy o wiele więcej. 26 lipca ma być jeszcze jedna partia, z racji tego, że w sierpniu mam przeprowadzkę i nie będę mieć miejsca na dodatkowe klatki, partia z 26 lipca szuka DT, prawdopodobnie będą to samice które teraz odchowują mioty. Obecna partia jest w lepszym stanie niż poprzednia, żaden szczur nie jest wychudzony, tylko dwie samice lekko psikają. Maluszek ma spuchniętą łapkę, ale to mam nadzieję sprawa krótkotrwałego leczenia. Jeszcze raz proszę Was o pomoc. Z poprzedniej akcji zostało sporo karmy, zresztą, te ciury nie są wychudzone, niektórym to i ciut diety by się przydało

problem pojawi się, jeśli któraś z samic jest w ciąży, lub po licznych porodach trzeba ją będzie wysterylizować. Z racji tego, że w moim regionie nie ma naprawdę dobrego wet. od szczurów, zamierzam zabrać ogonki do Warszawy na generalny przegląd ( w ost. partii jedna z szczurek miała martwe płody i ropomacicze, druga guza w macicy) Zanim trafią do adopcji muszą być gruntownie przebadane. Potrzebne są pieniądze na opłacenie wizyty.
 problem pojawi się, jeśli któraś z samic jest w ciąży, lub po licznych porodach trzeba ją będzie wysterylizować. Z racji tego, że w moim regionie nie ma naprawdę dobrego wet. od szczurów, zamierzam zabrać ogonki do Warszawy na generalny przegląd ( w ost. partii jedna z szczurek miała martwe płody i ropomacicze, druga guza w macicy) Zanim trafią do adopcji muszą być gruntownie przebadane. Potrzebne są pieniądze na opłacenie wizyty. Przyda się również ściółka, wszelkie podziurawione hamaki i inne zabawki którymi Wasze ogonki wzgardziły
 , szmatki,  deklaracje na ewentualne DT w Wawie gdyby któraś z szczurzyc musiała zostać na sterylizację etc. deklaracje na ew. zabranie nas z Dworca PKP pod lecznicę na Bohdanowicza 9.  Wszelka pomoc, bardzo, bardzo się przyda.
 , szmatki,  deklaracje na ewentualne DT w Wawie gdyby któraś z szczurzyc musiała zostać na sterylizację etc. deklaracje na ew. zabranie nas z Dworca PKP pod lecznicę na Bohdanowicza 9.  Wszelka pomoc, bardzo, bardzo się przyda.NUMER KONTA:
97 1370 1109 0000 1706 4838 7312
Fundacja Międzynarodowy Ruch Na Rzecz Zwierząt- Viva! (Viva Gryzonie)
ul. Kawęczynska 16 lok 42a
03-772 Warszawa
adres pod który można wysłać wszelkie rzeczy, które chcecie ciurkom przekazać
Magda Grubich
ul.Kilińskiego 2a/21
89-100 Nakło nad Notecią
A oto bohaterowie obecnej partii :
A ) dorosłe samice
Jedynka, stan ogólny bardzo dobry, wiek od 6-12 mies (?) dostała Biomectin
 ;
; ;
; ;
; ;
; ;
;
Dwójka
duże dziewcze
 ogonek jak mój serdeczny palec
 ogonek jak mój serdeczny palec   mięciutka duża niunia, panikuje przy łapaniu, podczas sesji nieco osowiała
 mięciutka duża niunia, panikuje przy łapaniu, podczas sesji nieco osowiała ;
; ;
; ;
; ;
; ;
; ;
;
Trójka
tę Panią w skrócie można opisać tak " a co to ja miałam ? aaa, tak, rozejrzeć się miałam, albo nie, to posiedzę, oooo błyska , a tam to co może być
 " stan ogólny bardzo dobry, jak wszystkie ciury dostała Biomectin
 " stan ogólny bardzo dobry, jak wszystkie ciury dostała Biomectin ;
; ;
; ;
; ;
; ;
; ;
; ;
; ;
; ;
; ;
; ;
; ;
; ;
; ;
; ;
;Czwórka
troszkę osowiała ( a może tak zestresowana ?
 zrobiła multum streskupek, wstępnie ma domek w Gdyni
 zrobiła multum streskupek, wstępnie ma domek w Gdyni ;
; ;
; ;
;
Piątka
stan ogólny bardzo dobry
 ;
; ;
; ;
; ;
; ;
; ;
;
Szóstka
stan ogólny bardzo dobry, nieco mnie krągła niż Dwójka, mięciutki miś polarny
 ;
; ;
; ;
; ;
; ;
;
Siódemka
stan ogólny bardzo dobry
 ;
; ;
; ;
; ;
; ;
; ;
;
B) maluchy ( wszystkie zdrowe, jaja wszołów, dostały Biomectin)
- samice
maluszka 1
 ;
;
maluszka 2
 ;
; ;
; ;
; ;
; ;
; ;
;
maluszka 3
 ;
; ;
;
-samce
maluszek 1
 ;
;
maluszek 2
 ;
; ;
; ;
;
maluszek 3
 ;
; ;
; ;
; ;
; ;
;
maluszek 4
 ;
; ;
; ;
;
maluszek 5
opuchnięta noga, mały krwiak na jednym palcu
 ;
; ;
; ;
; ;
; ;
; ;
; ;
; ;
;
z chłopcami przebywa szósty szczurek, znaleziony we Wrocławiu maluch, który najprawdopodobniej jest miksem szczura hodowlanego z dzikim ( dziś przekonałam się, że 50 cm gładkiej powierzchni to dla niego żaden problem
 ) przestraszony fuka i skrzeczy, aż współlokator przyszedł zapytać co to za zwierzę
 ) przestraszony fuka i skrzeczy, aż współlokator przyszedł zapytać co to za zwierzę   Z maleńtasami dogaduje się super
 Z maleńtasami dogaduje się super   są identycznej wielkości i wyglądają niemal jak bracia , otoczyli go opieką i ich towarzycho bardzo dzikunowi służy.
 są identycznej wielkości i wyglądają niemal jak bracia , otoczyli go opieką i ich towarzycho bardzo dzikunowi służy. ;
;

Ech, co za ludzie
  Ech, co za ludzie   Dobrze chociaż, że są tacy jak Ty i osoba z ZOO, która Ci je oddaje.
  Dobrze chociaż, że są tacy jak Ty i osoba z ZOO, która Ci je oddaje. 
  w każdym bądź razie, zmiana jest TAKA
 w każdym bądź razie, zmiana jest TAKA