http://szczury.org/viewtopic.php?f=161&t=36723
osoba która je wyciąga, jak i ja, byłyśmy nastawione na max. 5 maluchów, dostałyśmy o wiele więcej. 26 lipca ma być jeszcze jedna partia, z racji tego, że w sierpniu mam przeprowadzkę i nie będę mieć miejsca na dodatkowe klatki, partia z 26 lipca szuka DT, prawdopodobnie będą to samice które teraz odchowują mioty. Obecna partia jest w lepszym stanie niż poprzednia, żaden szczur nie jest wychudzony, tylko dwie samice lekko psikają. Maluszek ma spuchniętą łapkę, ale to mam nadzieję sprawa krótkotrwałego leczenia. Jeszcze raz proszę Was o pomoc. Z poprzedniej akcji zostało sporo karmy, zresztą, te ciury nie są wychudzone, niektórym to i ciut diety by się przydało

Przyda się również ściółka, wszelkie podziurawione hamaki i inne zabawki którymi Wasze ogonki wzgardziły

NUMER KONTA:
97 1370 1109 0000 1706 4838 7312
Fundacja Międzynarodowy Ruch Na Rzecz Zwierząt- Viva! (Viva Gryzonie)
ul. Kawęczynska 16 lok 42a
03-772 Warszawa
adres pod który można wysłać wszelkie rzeczy, które chcecie ciurkom przekazać
Magda Grubich
ul.Kilińskiego 2a/21
89-100 Nakło nad Notecią
A oto bohaterowie obecnej partii :
A ) dorosłe samice
Jedynka, stan ogólny bardzo dobry, wiek od 6-12 mies (?) dostała Biomectin

Dwójka
duże dziewcze

Trójka
tę Panią w skrócie można opisać tak " a co to ja miałam ? aaa, tak, rozejrzeć się miałam, albo nie, to posiedzę, oooo błyska , a tam to co może być

Czwórka
troszkę osowiała ( a może tak zestresowana ?

Piątka
stan ogólny bardzo dobry

Szóstka
stan ogólny bardzo dobry, nieco mnie krągła niż Dwójka, mięciutki miś polarny

Siódemka
stan ogólny bardzo dobry

B) maluchy ( wszystkie zdrowe, jaja wszołów, dostały Biomectin)
- samice
maluszka 1

maluszka 2

maluszka 3

-samce
maluszek 1

maluszek 2

maluszek 3

maluszek 4

maluszek 5
opuchnięta noga, mały krwiak na jednym palcu

z chłopcami przebywa szósty szczurek, znaleziony we Wrocławiu maluch, który najprawdopodobniej jest miksem szczura hodowlanego z dzikim ( dziś przekonałam się, że 50 cm gładkiej powierzchni to dla niego żaden problem