Zwą się Kira (szara) i Dżeda (biała)
Kira ma szarawe futerko z brązowymi i rudawymi przebłyskami, wygląda prawie jak szczurek na górze forum

Jest bardzo ciekawska, wszędzie pcha się pierwsza. Pomimo tego jest dość bojaźliwa, jak tylko jakiś hałas ją przestraszy od razu biegnie do mnie i chowa się pod bluzką. Nauczyła się chodzić po ubraniu, tak, że o mnie ociera się plecami, jej siostra natomiast orze mnie pazurami niemiłosiernie.
Dżeda kiedy była mała była bielutka z brązowym pasem idącym gdzieś od połowy pleców do ogonka. Pasek wyblakł, ledwo da się go teraz zauważyć, za to zyskała szarawy nosek - wygląda, jakby umaczała go w popiele

Jest dużo odważniejsza od siostry, chyba nic nie jest w stanie jej wystraszyć. Jest małym diabełkiem, zjada szybko swoje jedzenie i biegnie zabrać siostrze to, czego jeszcze nie zjadła. Dżeda jest dość grubsza od Kiry, dlatego też dziewczyny od jakiegoś czasu dostają granulat, a smakołyki daję im pod kontrolą.
Chwilowo nie mam dostępu do aparatu, dlatego jedyne zdjęcia jakie mogę im zrobić to te, kiedy są zaspane i nie biegają jak szalone

Uwielbiają cisnąć się we dwie w tej misce

W hamaku

Ich klatka jest teraz w "remoncie"; w przyszłym tygodniu powinnam dostać nową, metalową kuwetę - dziewczyny starą poobgryzały do tego stopnia, że zrobiły w niej dziury, byłam zmuszona wstawić im kratkę oddzielającą je od kuwety

Gdzieś mam ich zdjęcia jak były małe, będę musiała ich poszukać, wstawię jak znajdę