Spółka z.o.o. ♥

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
czekoladkaa
Numer GG: 43285078

Re: Moje Kawowe Mini Stadko <:3 )~~

Post autor: czekoladkaa »

Bratka.a10 pisze:Oj tam oj tam - kiedyś namówisz mamę ::)

Tyle, że moja jest przyzwyczajona - od małego byłam wychowywana ze zwierzętami..
Psy, króliki, chomiki, świnki morskie, rybki itd... Kotów jeszcze nie miałam ::) A teraz mam szczurki (moje pierwsze). A i zapomniałam dodać, że kiedyś miałam kaczuszkę w domu (tak, taką żywą). Jakaś kobieta sprzedawała na targu malutkie kaczuszki a jako, że moja kuzynka miała dwie to ja też musiałam mieć! (ja miałam jedną) Mieszkała w duużym kartonie i wysokim (wysoko skakała), miała tam swoje posłanie itd. Mama gotowała jej jajko, chleba dostawała i wiele innych a chodziła za mną jak za mamusią ;D Niestety kiedy była za duża trzeba było ją oddać na wieś - więc powędrowała na wieś do koleżanki mojej mamy - tam mogła beztrosko żyć :D :D
ja miałam psa, potem kolejnego psa, potem 4 króliki, jaszczurkę, koniki polne, żabki, pająki (teraz się brzydze i troche nawet boje pająków, brrrr ::) ).
mamai ciocia kiedyś miały wpadkę i najpierw miały dwa chomiki... potem było ich więcej i więcej... dzieci robiły dzieci ;D a potem miały około 70 chomików :D masakra, jak je wymuszczały, to cały pokój tonął w chomikach :) ja i mama nie wyobrażamy sobie życia bez zwierząt :)
...death is hard, live is harder...
Ze Mną:
Sky i
sunia rasy jack russell terrier- Abra
Kocham was, dziubole moje ;D
Za TM:
kropko, moje słoneczko... zawsze będziesz w naszych serduszkach [*] leć aniołku...[/color]
<33 :* :*
Awatar użytkownika
BlackRat
Numer GG: 5750987

Post autor: BlackRat »

Xiao, jak tam się Tosia, ups Mocca chowa? ;D Dogaduje się z dziewczynami?
"And If You're Not Down With That, I've Got Two Words For You..."
Moje dzieciaczki: Kane, Kofi, Triple H i Goldust Obrazek nasz temacik

[*][/b]: MoDo,Łatka,Gacuś,Piwniczuś,Myszka,Złośniczka,Ogryzek,Wisienka,Achmedzik,Porzeczka,Dustie.
Awatar użytkownika
szalooonaxD

Post autor: szalooonaxD »

Hahaha BlackRat mnie uprzedziła :D Ale zadam ponownie pytanie: Jak tam Tosia vel Mocca?? :D Nie dokucza? :)
Obrazek
Freddie Bandyta

"Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam."
"Zwierzę jest nam bliższe niźli anioł, choć bardziej niepojęte."
Awatar użytkownika
Lilien
Numer GG: 8356274

Post autor: Lilien »

Beztroskie dzieciństwo i przynoszenie zwierząt do domu, ha! Większość z nas przez to przeszła. Ja dodatkowo przez tydzień znosiłam ranne ptaki do domu ::)
No ale dosyć o zwierzakach z dzieciństwa podczepiam się za to do tematu i pytam o wszystkie ogonki jak się mają ?:)
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Bratka.a10
Kontakt:

Post autor: Bratka.a10 »

Xiao.. Również się podczepiam - jak tam u ogoniastych? ;D
Obrazek
xiao-he
Kontakt:

Post autor: xiao-he »

Panny zachowują się już jakby się z Moccą znały od zawsze i psiapsiuły się niezłe z nich zrobiły :P :D Jednym słowem u nich wszystko dobrze, ale u mnie gorzej :( Ostatnio tak okropnie wychwalałam tą Inkę że nie gryzie i w ogóle, a tu w przciągu ostatniego tygodnia ugryzła mnie aż trzy razy :-\ Och, co za szczur... ::)
Spółka z.o.o., czyli moje małe wafle :)
Ze mną: DTciaki
Za TM: Zając
[*] Królewna[*] Beza[*] PanBe[*] Szyszka[*] Nesca[*] Mocca[*] Szajba[*] Izzi[*] Inka[*] Fryga[*] Filifionka[*] Fistaszek[*] Florka[*] Archibald Ogryzek[*][/color][/i][/b]
Martasz

Post autor: Martasz »

oj, to źle jak gryzie...
poka poka jakieś fotki ;p
Awatar użytkownika
BlackRat
Numer GG: 5750987

Post autor: BlackRat »

xiao-he pisze:....Och, co za szczur... ::)
Gryzoń ;D
Dawaj foty! :P
"And If You're Not Down With That, I've Got Two Words For You..."
Moje dzieciaczki: Kane, Kofi, Triple H i Goldust Obrazek nasz temacik

[*][/b]: MoDo,Łatka,Gacuś,Piwniczuś,Myszka,Złośniczka,Ogryzek,Wisienka,Achmedzik,Porzeczka,Dustie.
xiao-he
Kontakt:

Na razie nie mogę, bo dałam aparat mojej siostrze na wyjazd i nie mam jak dodać ;D Ale jak wróci (za jakiś tydzień ::)) to obiecuję że zaraz wstawię ;)
[*] Królewna[*] Beza[*] PanBe[*] Szyszka[*] Nesca[*] Mocca[*] Szajba[*] Izzi[*] Inka[*] Fryga[*] Filifionka[*] Fistaszek[*] Florka[*] Archibald Ogryzek[*][/color][/i][/b]
Martasz

Post autor: Martasz »

no to czekamy.. ::) ;P
Awatar użytkownika
Lilien

Może miała szczurzy zły dzień, albo ząbki ją swędziały :D Gdzie taki śliczny szczurek gryzłby dla przyjemności. Mam nadzieje, że się Inka poprawi z zachowaniem :)
xiao-he
Kontakt:

No mam nadzieję że się poprawi, bo jak nie to na smalec przerobię i będzie spokój :P

A u nas... no cóż sądzę że jak u większości z Was - strasznie zimno :( Bluzy, polary, swetry i inne ciepłe rzeczy ciągle w używaniu. Tylko się modlę żeby mi się królewny nie rozchorowały bo nie będzie wesoło... jak na razie vibovit im daję ciągle i mam nadzieję że to wystraczy :)

A oprócz tego odkryłam właśnie geniusz szczura ;D Polega on na tym że dawałam im gerbera (Smakowite jarzynki z cielęcinką :D Sama nawet próbowałam ;D Mniam ::) ) i Inka z Nescą jadły z łyżeczki, z Mocca prosto ze słoiczka :) Ale do rzeczy: gerberka zostało już tylko na dnie (zjadają go z prędkością światła ::) ) i ona nie mogła do niego ryjkiem dostać. I oto! Ku mojemu zdziwieniu zaczęła sięgać łapką, wyciągać nią gerbera a potem ją oblizywać! ;D Moje najmądrzejsze szczurzątko świata ::)

Całuję cieplutko, wymiziajcie swoje ogonki! :-*
Awatar użytkownika
Lilien

Ja na smalec przerobić nie pozwalam!:D

Moje też marzną, i w końcu wszystkie cztery śpią w jednym hamaczku :) Jak to pogoda potrafi zjednoczyć ... ::) Ale co się dziwić razem zawsze cieplej.
Co do łapki w słoiczku, one są niesamowite. Nasza Roxa wycwaniła się ostatnio podczas podkradania różnych rzeczy z biurka. Kiedy stał tam kubek z barszczykiem lub z wodą ona właziła na brzeg naczynia i wode nabierała łapką tak samo z barszczykiem, równie zwinnie podkradała buraczki ;D Bo przecież kto to widział, żeby pyszczek moczyć - jeszcze by się wąsiki pobrudziły :D
xiao-he
Kontakt:

Lilien pisze:Bo przecież kto to widział, żeby pyszczek moczyć - jeszcze by się wąsiki pobrudziły :D
Dokładnie! No bo Mocca to taka dystyngowana damulka co jej wąsików pobrudzić nie wypada :D
Chociaż Nesca to prawie cała do tego słoika weszła, a jak wyszła to taka brudna była że ją Inka wylizywała ;D
Awatar użytkownika
emi2410
Kontakt:

Post autor: emi2410 »

Ekhem... Ja nic nie sugeruję, ale zdjęć daaawno nie było, a ciotka chce zobaczyć. ::) Jak nie wstawisz, to osobiście przyjadę do Was i Ci panny zabiorę. WSZYSTKIE! >:D Ja kawę uwielbiam, więc wiesz... ::)
Bezszczurowo - Werter w nowym domku
W sercu: 17 szczurzych duszyczek [*][/b][/size]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”