Odmienna .. to się musisz szybko w całość pozbierać, bo :
Lu pozuje coraz piękniej ! I wcale ale to wcale się nie boi ..no może dziś jest trochę obrażony bo był znów na zastrzyku ..
W ogóle ten Mały Niedźwiedź mógłby żyć bezklatkowo, tylko się boję bo laski .. Laski wykazują zainteresowanie Lu ale do momentu Autonomicznego Terenu Państwa a potem drą ryja i Lu ucieka ..
ale , ale ... dziś .. uśmiałam się.... z siebie ..Ja to się ze sobą nie nudzę !!
było tak..
Byłam w poczekalni gabinetu do mojej pani stomatolog na "przeglądzie klawiatury" i z wielu pisemek kobiecych wyciągnęłam coś .....
Gazetka dla Emo - Nastolatek, w barwach nie wychodzących po za czerń i czerwień z lekko wampirycznym logo oraz obowiązkową gotycką czcionką .. Będąc rodzicem, trzeba wciąż czujnie spoglądać na latorośle w tym jakże TRUDNYM ETAPIE ROZWOJU to i mnie zaintrygowało ..
Pismo ewidentnie kierowane do zbuntowanych, niegrzecznych dziewczynek .. to prawie dla mnie idealne, myślę sobie zerknę pomimo że u mnie dzieciochłopy ale przecież mają "kuleżanki".. Sama bym nie kupiła, a tu ..poczekalnia pusta .. nikt nie widzi ..
Lukam na pierwszą stronę a tam CZŁOWIEK - WARZYWO i nie NIE ! Nie Pan Fasola , bo tego to i ja znam ale .. Pan Patison - wiiieelki na dwie kartki, strasznie mroczny człowiek, ale jak doczytałam - to aktor!
No trudno, zdaje się że nie jestem na bieżąco w tych trendach, ale tytuł " Jaki jest Twój ukochany WRÓŻKA - sprawdź, Mega Foto Test !" lekko mnie przeraził .. Język polska - trudna język ..
Nic to, nie zraziłam się od razu a nawet przeczytałam wszystkie "Napisz do Kasi" a w zasadzie "Napisz do Człowieka - Warzywo" .Lekko zmęczona już po pierwszej stronie, chciałam jednak zrezygnować; wszak:
NIE KAŻDY wyraz drukowany jest DOBRY jak się okazuje, ale zobaczyłam w środku czerwony ..żeby nie użyć słowa KRWAWY napis :
STRACH !! CZEGO SIĘ BOISZ ? SPRAWDŹ - PRAWDZIWY PSYCHOTEST !!
OOOO .. pomyślałam .. może się czegoś jeszcze o sobie dowiem, czego nie wiem a nóż, widelec, ODKRYJĘ jakąś głęboko schowaną PRAWDĘ ..
Czegoż to ludzie nie robią z nudów... w poczekalni..
Mroczne, drapieżne pytania pełne grozy i lamentu. Instalujące się gdzieś w cieniu pod pofałdowaną powierzchnią mózgu.. wibrujące niczym klaszcze pijące świadomość i rozdrapujące rany lęku..
..no dobra, pytania były tendencyjne ..
Wyszło mi zgrabne 18 punktów i zaplasowałam się na końcu tabeli.. Czytam odpowiedź :
"Panicznie boisz się szczurów! Każda myśl o nich powoduje dreszcz ciała a widok wstrzymanie serca ..Automatycznie skacze ciśnienie krwi . Ta fobia, uniemożliwia Ci normalne życie .. (...) ."
No masz.. pięknie - wszystko już wiem ! Genialne !
Potem było opowiadanie " Karmazynowy pocałunek śmierci" o wampirach , w sam raz do poczekalni u dentysty !
Charakterni pozdrawiają szczerząc zomby !