Klimatyczna Szajka

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
klimejszyn
Kontakt:

Re: Klimatyczna Szajka

Post autor: klimejszyn »

nie musisz pilnować cała noc, ustaw sobie budzik tak, żeby dzwonił co pół godziny - godzinkę, wystarczy, będziesz zerkać, czy wszystko ok i spać dalej. na dłuższą metę to męczące, ale da się przeżyć :D
bez szczurków...
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
klimejszyn
Kontakt:

wykąpałam dzisiaj Fluffka - tak brudnego szczura chyba nikt nie miał. Fluff sika w domku, znosi do niego zasikane szmatki i w tym śpi. a potem przyjdzie do łóżka się poprzytulać ::)
był aż pomarańczowy, capił z daleka. nigdy nie kąpałam, bo nie chciałam stresować. ale dzisiaj powiedziałam STOP.
wzięłam kuperek na kolana, zmoczyłam ręcznik i jazda. nie chciałam go wpuszczać pod kran, bo już przy samym mokrym ręczniku się denerwował i zaczął na mnie fukać, ale to z taką agresją. nie spodziewalam się cudów po samej wodzie, ale trochę pomogło :D
teraz siedzi obrażony na cały świat.
bez szczurków...
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Post autor: Paul_Julian »

Może to kot w szczurzym futerku ? Albo imię mu się nie podoba, Fluff to przeciez puchaty :D

A niech się obraża, przynajmniej czysty jest. Przez chwilę....
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Awatar użytkownika
emi2410
Kontakt:

Post autor: emi2410 »

Och, no i co ja nocami robić będę skoro już cały Twój temacik przeczytałam? ::) Aż mi się łzy w oczach zakręciły jak skończyłam... Tyle śmiechu w niektórych momentach, a potem niestety jak to w życiu bywa smutek... No i nad Ewoczkiem się tak rozczuliłam i stwierdziłam, że tęsknię przeokropnie! ::)
Dobra, koniec gadania - dawaj kobieto foty Szajki! O0
Bezszczurowo - Werter w nowym domku
W sercu: 17 szczurzych duszyczek [*][/b][/size]
Cyklotymia

Post autor: Cyklotymia »

http://szczury.org/viewtopic.php?f=149&t=37465 Ewosiowy bazarek!!! :) Bezczelnie się tu reklamuję, bo kasa się przyda...
klimejszyn
Kontakt:

emi2410 pisze:Och, no i co ja nocami robić będę skoro już cały Twój temacik przeczytałam? ::) Aż mi się łzy w oczach zakręciły jak skończyłam... Tyle śmiechu w niektórych momentach, a potem niestety jak to w życiu bywa smutek... No i nad Ewoczkiem się tak rozczuliłam i stwierdziłam, że tęsknię przeokropnie! ::)
Dobra, koniec gadania - dawaj kobieto foty Szajki! O0
emi, ja w życiu bym prze całe wątek nie przebrnęła, ukłony :)
Cyklotymia pisze:http://szczury.org/viewtopic.php?f=149&t=37465 Ewosiowy bazarek!!! :) Bezczelnie się tu reklamuję, bo kasa się przyda...
dziękujemy bardzo!! :-* i zapraszam wszystkich do portretowania swoich maluchów :)

musze dopisać :
dostałam dzisiaj telefon z lecznicy. Ewosiowi zrobił się ropień, więc miał być dzisiaj otwierany.. zapytałam wetki, czy znowu go zszyją tymi samymi szwami, skoro są antyalergiczne ? powiedziała, że nie - zostanei zszyty zupelnie innymi nićmi, chyba, że okaże się, że okoliczne tkanki są zropiałe, to będzie musiał zostać otwarty..
będzie się dłużej goić, a ja chcę go już w domu :(
będę dzwonić ok 19 dowiadywać się, czy już jest po, a jutro przy okazji kontroli Kosmity odwiedzę Ewosia.

i własnie - odebrałam Cosmo. kochany szczurek, grzeczniutki. ale ciężko się cieszyć wiedząc, że Ewoś jest w lecznicy :(
oto Cosmo :

Obrazek
Obrazek
mój tata jak go zobaczył zapytał 'co to takie brzydkie?' :)
bez szczurków...
klimejszyn
Kontakt:

dostałam własnie telefon od wetki.
Ewoś już po, usunęła ropnia i zropiałe okoliczne tkanki, ma założone 2 szwy innej nici, ładnie się wybudził. Mówiła, że wszystko w porządku i ma nadzieję, że teraz ładnie się zagoi.
bez szczurków...
Awatar użytkownika
Bandziornooo

Post autor: Bandziornooo »

no to trzymamy za niego kciuki z cala pingwiniastą bandą, zleci szybciutko i bedzie z powrotem w domku :)
Moja ekipa : Doris + Arlena
Za TM: Szeregowy (*), Rico (*), Kowalski (*)
Awatar użytkownika
last.drop.of.blood

Post autor: last.drop.of.blood »

Oby z Ewosiem było wszystko dobrze!
A co do Cosma... zdjęcia nie oddają jego prawdziwej urody! :3
Moi przyjaciele:
-szczurki: Ate[*], Fames[*], Echo, Nemezis
-koty: Perle, Franek[*]
-psy: Kropka, Cosmo
-ptaki: Papuga, Emilka (kura)[*]
GRECKIE BOGINIE- http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=35487
IHime

Post autor: IHime »

Kciuki zaciśnięte z całych sił za Ewosia! Teraz musi być już dobrze, żebyś się Klimciu wreszcie wyspała! :-*
Martasz

Post autor: Martasz »

ściskam kciuki za Ewosia... niech już wraca do Ciebie koniecznie :)
Awatar użytkownika
kulek

Post autor: kulek »

Ściskam kciuki za Ewosia!
Cosmo cudny :)

A Primek jak wyrósł! Pamiętam go jako szczeniaczka! :o
Za TM: Febe, Mizia, Armia, Doris, Dylema
klimejszyn
Kontakt:

dziękujemy za wszystkie kciuki :-* dzisiaj go zobaczę, to napiszę jak się czuje i jak rokuje wetka.

a Cosmo.. Cosmo jest sympatycznym szczurkiem, grzecznym, nie jest tak wycofany jak się spodziewałam :) i powoli chrupie wszystko, co mu daję pod pysia - wczoraj nieśmiało zasmakował crocka :)
kulek pisze: A Primek jak wyrósł! Pamiętam go jako szczeniaczka! :o
wyrósł, ale dalej taki głupol :P

i zapraszam na Ewosiowy bazarek, Cyklotymia :-* chętnie sportretuje Wasze zwierzaki! :)
http://szczury.org/viewtopic.php?f=149&t=37465
bez szczurków...
klimejszyn
Kontakt:

wróciłam własnie od weta (stojąc prawie godzinę w korku..).
zacznijmy od Kosmity - zdrów jak ryba, serce jak dzwon, wetka powiedziała, że jest piękny i nawet wiedziała, jaka to odmiana :D
zawożę go na kastrację w piątek.

co do Ewosia - wetka go przyniosła, a on zaczął latać po tym stole jakby mu motorek w kuper wsadzili :P ranki wyglądają baaardzo ładnie, nie ma już żadnej guli, obrzęku, zaczerwienienia. kochany misiek :) podobno nie daje się karmić, no chyba, że zdejmie mu się kołnierz, szantażysta mały :D otarć pod kołnierzem tez już nie widziałam. wetka mówiła, że ściągną mu kołnierz na próbę za jakieś 3-4 dni, ale jeszcze nie będę mogła go wziąć do domu :(
pytałam o te szwy - mówiła, że zamawiają nici najlepsze na rynku, ale z nimi i tak nigdy nie wiadomo. że jest kilka rodzajów nici i Ewoka uczuliły te, innego szczurka uczulą inne, a jeszcze kolejnego znowu inne.
o koszty czyszczenia ropnia nie pytałam, bo byłam z mamą, a ona już i tak jest zła o to, że tyle na weterynarza wydałam. postaram się dowiedzieć w piątek.
wetka powiedziała, że Ewoś był u niej na weekend, bo bała się go zostawić w lecznicy, to też mnie bardzo ucieszyło, bo tak się martwiłam, że Ewoś przez weekend był tam sam.. mianowała się jego ciocią, więc teraz ma w lecznicy dwie ciocie, bo poprzednio druga wetka go u siebie weekendowała :D

strasznie mnie ucieszył jego widok i dobre wieści :)
bez szczurków...
IHime

Post autor: IHime »

:D :D :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”