Kluska i spółka :)

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Nakasha
Numer GG: 4379189
Kontakt:

Re: Kluska i spółka :)

Post autor: Nakasha »

A jakiego psa chciałabyś adoptować? :) A Stuart wygląda całkiem nieźle jak na swój wiek. :D
Z nami: Ganix, Yetta, Inari, Cerridwen, Ceres Ciel i dziczek Włóczykij
Za TM: 88 szczurzych duszyczek

Obrazek
Awatar użytkownika
Kluska123

Post autor: Kluska123 »

Owczarka niemieckiego :) U nas w rodzinie były owczarki (stąd być może ten sentyment), mi odpowiada ich usposobienie jak najbardziej, początkowo chciałam amstaffa, ale po rozmowie z partnerem i rodziną postanowiłam przygarnąć ONka. Niekoniecznie małą, puchatą kulkę, tak do roku czasu byłoby idealnie :)
To teraz już wiesz czemu oglądałam wszystkie Twoje filmiki ;D
Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin

Do zobaczenia Skarby moje...
Nakasha
Kontakt:

Super! :D ONki są cudowne, uwielbiam je. ;D Przy porządnym szkoleniu i spokojnym podejściu, to doskonałe psy. ;D

Obrazek
Awatar użytkownika
last.drop.of.blood

Post autor: last.drop.of.blood »

O tak! Owczarki Niemieckie są cudowne, a zwłaszcza długowłose. Też niebawem zamierzam takowego przygarnąć. :)
Moi przyjaciele:
-szczurki: Ate[*], Fames[*], Echo, Nemezis
-koty: Perle, Franek[*]
-psy: Kropka, Cosmo
-ptaki: Papuga, Emilka (kura)[*]
GRECKIE BOGINIE- http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=35487
Awatar użytkownika
Kluska123

Są bardzo inteligentne i wspaniałymi towarzyszami, jak nasz się jeszcze dogada z ciurakami to już będzie całkiem idealnie :)
Ale to na nowy rok dopiero będziemy się rozglądać za dużym synkiem :)
Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin

Martasz

Post autor: Martasz »

aj zazdroszczę... mi też się marzy własny czworonożny przyjaciel, ale póki co zastanawiam sie z czego kupie kurtke na zime, a co dopiero psiaka :)
zazdroszczę! ;p
Awatar użytkownika
Kluska123

U nas też jest kiepsko z pieniędzmi, ale jeśli chodzi o zwierzaki, to zawsze mam coś odłożone i dajemy radę :)

Martasz

a to takie pieniąssse też mam zachomikowane ;p no ale jest tego co raz mniej :)
Awatar użytkownika
Kluska123

Moja rodzina nie potrafi zrozumieć, czemu wolę wydawać pieniądze na zwierzaki. A co mam pić alkohol albo palić papierosy? :P Jedni imprezują i korzystają w ten sposób z życia, ja mam swoje zwierzaki i jest mi z nimi dobrze 8)

Martasz

ja swoim rodzicom powiedziałam, ze wizyta u weta kosztowała 20zł... żeby ich serce nie bolało xD a sama wiesz jak jest :)
Awatar użytkownika
Entreen

Post autor: Entreen »

Jak ktoś się dziwi mojej miłości do zwierząt, odpowiadam, że czyjeś hobby to fotografia/fotografika i grubą forsę wydaje na nowe obiektywy, aparaty itd, a moje hobby to zwierzęta i obcowanie z nimi :D
Cynamon Imbir Karmel Wanilia

Za TM Wirus Speedy Wąglik Piksel Limfocyt Mikrob Flanelka Kaszmir Szczura
valhalla

Post autor: valhalla »

Kluska123 pisze:Moja rodzina nie potrafi zrozumieć, czemu wolę wydawać pieniądze na zwierzaki. A co mam pić alkohol albo palić papierosy? :P Jedni imprezują i korzystają w ten sposób z życia, ja mam swoje zwierzaki i jest mi z nimi dobrze 8)
Inni zaś palą i piją, a na szczury wydają swoją drogą :P
Ja dziś zabuliłam sporo, ale nie żałuję i nigdy nie żałowałam żadnej wydanej na zwierzaki złotówki. Wiele osób myśli kategoriami "skoro szczur kosztuje w sklepie 10 zł, to czemu płacić 100 zł za jego leczenie?". Dla nas każdy szczur to jest przyjaciel i nie ma, że "kupimy sobie następnego". Ludzie tego nie ogarniają, ich strata, bo nigdy nie dowiedzą się, jak wspaniałe są ogonki :)
Rozpieszczury: pomknęły wszystkie...
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
Awatar użytkownika
Kluska123

W sumie podałam zły przykład, bo chodziło mi już o skrajności, jak to w życiu studenckim bywa :D Ale ważne, że wiecie o co mi chodzi ;)
Fajnie jest mieć 'bzika' na punkcie futrzaków ;D

Nakasha
Kontakt:

Oj tak, na zwierzęta idą setki złotych, ale przecież nie wydajemy tego na rzeczy martwe, tylko na przyjaciół. :) Dla kogoś nowa bluzka może być ważniejsza niż zwierzątko, ale to po prostu brak empatii i umiejętności nawiązywania więzi z innymi stworzeniami.

Obrazek
czekoladkaa
Numer GG: 43285078

Post autor: czekoladkaa »

ja bez futrzaków bym chyba nie wytrzymała.. :-[
jak byłam mała to mama miała owczarka niemieckiego, to cudowne psinki.. babcia powiedziała cywilowi (tak miał psiak na imię) żeby nie pozwalał dzwonić mojemu wujkowi do koleżanek bo były ruchunki dużeeee, i jak wujek podchodził do telefonu, to cywil go szczypał po tyłku ;D :D i takim sposobem wydatki się obniżyły :D
...death is hard, live is harder...
Ze Mną:
Sky i
sunia rasy jack russell terrier- Abra
Kocham was, dziubole moje ;D
Za TM:
kropko, moje słoneczko... zawsze będziesz w naszych serduszkach [*] leć aniołku...[/color]
<33 :* :*
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”