Podpis już wzbogacony
 , prośba o zmiany w temacie też
wieczorem koniecznie muszę dodać zdjęcia bo to taki przystojniak, że muszę się pochwalić

GMR jest straszne, u mnie działa z prędkością 1 szcz/msc

Moderator: Junior Moderator

)
)  na razie nie wiesz jak będzie wyglądać starość Twoich szczurków i czy faktycznie JJ będzie musiał siedzieć sam (jak będzie nadal broił to się go wykastruje a jeśli kastacja nie pomoze to dopiero wtedy bedzie potrzebował nowego mieszkanka). a na starość perfecta mozna fajnie podzielić - starsze na dole, młodsze na górze.
  na razie nie wiesz jak będzie wyglądać starość Twoich szczurków i czy faktycznie JJ będzie musiał siedzieć sam (jak będzie nadal broił to się go wykastruje a jeśli kastacja nie pomoze to dopiero wtedy bedzie potrzebował nowego mieszkanka). a na starość perfecta mozna fajnie podzielić - starsze na dole, młodsze na górze.dwie to jeszcze nie tak dużo...alken pisze:ja mam 60tkę i mieszkają w niej zawsze 3-4 szczury jest bardzo ustawna i przestronna. pytanie tylko czy musisz się już obkupować w klatki ? (to też ma swoją nazwę jak GMR - GMC - get more cages)
na razie nie wiesz jak będzie wyglądać starość Twoich szczurków i czy faktycznie JJ będzie musiał siedzieć sam (jak będzie nadal broił to się go wykastruje a jeśli kastacja nie pomoze to dopiero wtedy bedzie potrzebował nowego mieszkanka). a na starość perfecta mozna fajnie podzielić - starsze na dole, młodsze na górze.
 a wiem, że teraz finansowo dam radę, a później będzie ciężej
 a wiem, że teraz finansowo dam radę, a później będzie ciężej  no nie wiem. Byłam już zdecydowana a teraz mam wątpliwości
 no nie wiem. Byłam już zdecydowana a teraz mam wątpliwości  no ale druga nawet jako chorobówka by się przydała (bo z tych dwóch małych które mam w domu to jedna do oddania, a druga zbyt malutka, bo jeden z wymiarów to jakoś 28 i w dodatku w stanie rozpadu
 no ale druga nawet jako chorobówka by się przydała (bo z tych dwóch małych które mam w domu to jedna do oddania, a druga zbyt malutka, bo jeden z wymiarów to jakoś 28 i w dodatku w stanie rozpadu  boję się,że potem nie będzie za co kupić a ta mi się rozleci
 boję się,że potem nie będzie za co kupić a ta mi się rozleci  . Ale skoro masz 60 i mieszka w niej nawet 4 to już mam chociaż co do wielkości dylemat rozwiązany
. Ale skoro masz 60 i mieszka w niej nawet 4 to już mam chociaż co do wielkości dylemat rozwiązany 

bede musiala dodac filmik z JJ'em w akcji, prawdziwy killer z niego
 bede musiala dodac filmik z JJ'em w akcji, prawdziwy killer z niego 
 .
.

Albo cholernie droga :/ (jak np. Critter Nation czy Royal King).
  Albo cholernie droga :/ (jak np. Critter Nation czy Royal King). nasz temacik
 nasz temacikNo oby łączenie się udałoArau pisze:E tam, ja kupiłam używaną za 40 zł, 60tka, trochę obdrapana, ale chłopaki i tak gryzą pręty, więc nowa po miesiącu wyglądałaby tak samo. Kuweta brudna na spodzie, ale i tak dno jest czymś przykryte, więc nie widać. Wyciągane dno, podzielone na dwa, kuweta ma 15 cm wysokości... za tę cenę jestem naprawdę zadowolona, nie lubię przepłacać i już
Szkoda, że chłopaki osobno... Życzymy pomyślnego łączenia, Juvku piękności rude (Ja Ci go naprawdę ukradnę, napatrzeć się nie mogę!), niech Ci się łapka szybko i ładnie goi!
Ostatnio na forum chyba większość chłopaków ma kryzys młodzieńczy
 nie chciałabym mieć trzech szczurów w trzech klatkach. Źle mi jak widze ich osobno, czuje sie jak antyspecjalistka od szczurów. Zbyt ciężkie przypadki jak na początkującą osobę. Juvek i JJ po przejściach, a z Rufusem jak będzie zobaczymy, bo to też szczurek, który żył solo.
 nie chciałabym mieć trzech szczurów w trzech klatkach. Źle mi jak widze ich osobno, czuje sie jak antyspecjalistka od szczurów. Zbyt ciężkie przypadki jak na początkującą osobę. Juvek i JJ po przejściach, a z Rufusem jak będzie zobaczymy, bo to też szczurek, który żył solo. za tyle jakbym dorwała to może też bym się zdecydowała
 za tyle jakbym dorwała to może też bym się zdecydowała 
Jaj cięcie nie jest wykluczone. Daje mu czas jeszcze, poczekam jak Rufus i Juvek się dogadają, potem zobaczymy czy uda się do nich dołączyć JJ'a. Mam znajomą Panią weterynarz hodującą szczurki i według niej kastracja nie pomoże, bo to u niego wygląda na kwestie psychiki i ja niestety też tak czuje (a właściwie to nie jest kwestia czucia tylko obserwacji i wiedzy zdobytej z licznych artykułów i forum), ale jeśli jego stany nerwowo-lękowe powrócą (bo teraz jest dobrze, jest spokojny i zadowolony) to zdecyduje się na kastracje nawet jakby miał być sam, bo to podobno i na to może pomóc.BlackRat pisze:To Ty masz z klatką podobnie jak ja - też nie mogę tej wymarzonej znaleźć
A to drzwiczki małe lub nie tu, a to ocynk, a to nieskładana, a to odstępy zbyt duże/małe, a to po prostu brzydkaAlbo cholernie droga :/ (jak np. Critter Nation czy Royal King).
Trzymam kciuki za łączenie. Może jednak wykastrujesz JJ'a?
 Może kiedyś jak już wygram w totolotka
 Może kiedyś jak już wygram w totolotka