Spinkowe ogonki
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Re: 7 ogonków szuka nowego domu
Ze stałym dostępem do suchej karmy na pewno nie będą głodne
Moje właściwie jedzą tylko suchą karmę, a dodatkowe warzywa i owoce podaję im jako przysmak, niekoniecznie codziennie. Wydaje mi się, że przy kilku dodatkowych posiłkach dziennie w ogóle nie będą chciały jeść suchego
Jeśli masz ochotę, podawaj im warzywa i zieleninkę nawet kilka razy dziennie, z owocami lepiej nie przesadzać, bo niektóre z nich nieźle tuczą (np. banany, winogrona). No i maluszkom warto codziennie podać coś białkowego w niewielkich ilościach 
Ze mną: Frotka, Flaszka <:3 )~~
Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
Super, dziękuję bardzo
Byłam trochę zagubiona. Właśnie nie chcę przesadzać z tymi "świeżymi" rzeczami, bowiem pyszczki powinny jeść również suchą karmę - też jest potrzebna. W takim razie potraktuję inne rzeczy jak przysmaki, pewnie ze dwa razy dziennie dostaną po trochu czegoś fajnego, zwłaszcza teraz, jak jeszcze są małe
(mam nadzieję, że to tak w sam raz będzie)
Galeria moich chłopaczków

Oraz ich wątek: klik!
-
spinka2430
- Numer GG: 10899066
Moje maluchy codziennie oprócz suchej karmy dostają 2razy dziennie warzywko czyli np: ogorka, kawałek ziemniaka, dziś zjadly z przetartych pomidorów zupę z odrobina śmietany i makaron
taki mały talerzyk zjada cała 12
czyli 2 dorosłe i 10 maluchów. Maluchom zawsze coś daje tzn 3razy dziennie bo maluchy rosną mimo ze jeszcze cycka cmokaja 
-
spinka2430
Spokojnie, coś tam ode mnie podostają na pewno
W tej chwili mam dla nich kaszkę, gerberki, jogurty + płatki owsiane, różne ziółka (i inne rzeczy, jak jajka, które tak czy tak są na stanie)
W następnych dniach załatwię dla nich owoce, warzywa
Jak przyjadą to podam im na noc któryś gerbero 

To co napisała smeg jest prawdą. Szczury mogą się przyzwyczaić do tych "smakołyków" i potem jest problem ze zmuszeniem do jedzenia suchej karmy. Mój szczur miał etap, że np. uwielbiał suchą karmę i zrobiła mu się przepiękna sierść i wyglądał genialnie
więc nie ma się czym martwić i dobre karmy są ok. Po pierwszej dłuższej wycieczce do mojej mamy, która dawała im owoce, itp., po powrocie musiałam przez 3 tygodnie na nowo przyzwyczajać do suchego i ciągle był problem. Nie zamierzam już tak rozpieścić ogonów 
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 00#p982390
-------------------------------------------------------------
Kubuś [*], Kacperek [*], Boguś[*], Marcelek[*]
A w ogóle to piękne fotki, wiewi! 
-
spinka2430
-
spinka2430
Jak tam dziewczyny się czujecie z myślą że lada dzień będą u was ogonki ?? Kurcze to już w sumie 2 dni zostały
Ty Camellia zobaczysz je pierwsza
Jestem strasznie podekscytowana, i ciągle myślę i sprawdzam czy wszystko mam przygotowane, czy zdążę spakować kluski, he... czy je w ogóle zdążę po odróżniać ?? hihihi no to będzie dzień pełen wrażeń i mało czasu na szykowanie
ale ok
tylko spokój i opanowanie może nas uratować

Ty Camellia zobaczysz je pierwsza
Jestem strasznie podekscytowana, i ciągle myślę i sprawdzam czy wszystko mam przygotowane, czy zdążę spakować kluski, he... czy je w ogóle zdążę po odróżniać ?? hihihi no to będzie dzień pełen wrażeń i mało czasu na szykowanie
Spinka, no cóż, wyprawiasz swoje maluchy w wielki świat, nie dziwię się, że się stresujesz
Ja się już nie mogę doczekać, choć pewnie szczurki poznam, jak dobrze pójdzie, dopiero w środę!
Ja się już nie mogę doczekać, choć pewnie szczurki poznam, jak dobrze pójdzie, dopiero w środę!
Spinka, nigdzie się nie śpiesz, chcemy dostać te właściwe maluchy
Będziesz miała trochę czasu, w razie czego poczekam chwilę dłużej. Ja to odliczam dni odkąd tylko zdecydowałam się na te maluchy! Chcę je zobaczyć, dotknąć... po prostu mieć je przy sobie
A przygotujesz nam do transporterów ogóreczki na drogę?

-
spinka2430
Spokojnie, nie ma mowy o pomylce
maluszki znam jak własna kieszeń ale wiesz jak to jest w strefach to nic nie wychodzi heheheh
ogoreczki mam w zapasie i oczywiscie maluchy dostaną 
-
spinka2430
No tak Gosja zapomniałem ze ty najpóźniej maluchy zobaczysz ale do środy to szybko zleci 
Też jestem przygotowana i uzbrojona, tylko, kaszki mi brak. Nawet mam kocią karmę do dokarmiania, bo wyczytałam, że tak trza.
Już za parę godzin będzie jeden dzień. Już za chwileczkę, już za momencink ...
Już za parę godzin będzie jeden dzień. Już za chwileczkę, już za momencink ...
Ze mną : Trish, Tasza, Tośka i Tola
Za TM, na zielonej szczurzej łączce : Tutek, Fibi i Fryta [*][/color]

Za TM, na zielonej szczurzej łączce : Tutek, Fibi i Fryta [*][/color]

-
spinka2430
Dzień dobry wszystkim 
Dziś rano trochę bardziej poprzygladalam sie mojej całej 12 i hmm... Sama nie wiem ale wydaje mi sie ze juz chłopaki zaczęły sie interesować panienkami
tzn coraz bardziej parami sie gryza, samczykami oczywiscie dominują i skaczą na dziewczynki podgryzajac je, zauważyłam tez ze często chłopaki biegają za starsza Bezą i ona sie od nich odgania.
Czy ja juz może sfiksowalam!!
Wydawało mi sie ze jeszcze takie maluchy nie kumaja takich spraw.
Dziewczyny prosze o poradę czy powinnam samczyki juz oddzielic od dziewczyn???
Jak pytałam w sklepie zoologicznym i u weterynarza to podobno takie maluchy jeszcze nie kumaja takich spraw.
Pewnie ich złoty to zwykła zabawa ale wiecie wole dmuchać na zimne
Dziś rano trochę bardziej poprzygladalam sie mojej całej 12 i hmm... Sama nie wiem ale wydaje mi sie ze juz chłopaki zaczęły sie interesować panienkami
Czy ja juz może sfiksowalam!!
Wydawało mi sie ze jeszcze takie maluchy nie kumaja takich spraw.
Dziewczyny prosze o poradę czy powinnam samczyki juz oddzielic od dziewczyn???
Jak pytałam w sklepie zoologicznym i u weterynarza to podobno takie maluchy jeszcze nie kumaja takich spraw.
Pewnie ich złoty to zwykła zabawa ale wiecie wole dmuchać na zimne