Spinkowe ogonki

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
gosja1

Re: 7 ogonków szuka nowego domu

Post autor: gosja1 »

Cały czas się zastanawiam, czy wszystko w mieszkaniu mam, czy o niczym nie zapomniałam i w ogóle. Jak brałam pierwsze szczury, to wszystko było bardziej prowizoryczne. Nie wiem, dlaczego teraz tak się przejmuję :P
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 00#p982390
-------------------------------------------------------------
Kubuś [*], Kacperek [*], Boguś[*], Marcelek[*]
Awatar użytkownika
Camellia
Kontakt:

Post autor: Camellia »

Może dlatego, że to takie maluszki i potrzebują dobrej opieki :) Sama też się tak szykowałam porządnie. Najważniejsze żeby miały dużo miłości, po resztę możesz zawsze wyskoczyć do sklepu ;)

Galeria moich chłopaczków Obrazek
Obrazek

Oraz ich wątek: klik!
spinka2430
Numer GG: 10899066

Post autor: spinka2430 »

Poczytalam trochę na forum i tak sie zastanawiam czy jej nie przebialczylam >:( serów trochę sporo jej dawalam ale to tylko ze względu na to ze karmiłam, sama juz ńie wiem. Jak do jutra nic sie nie zmieni to idę z nią do weta wole nie czekać. Spała dziś pól dnia w mojej kieszeni kochana kluski :)
No to Gosja jutro będziesz miała swoje rozrabiaki ;D bardzo sie cieszę ze juz wszystkie ogonki :D bedą na swoich miejscach :)
Obrazek
spinka2430

Święte słowa Camellia :) a przedewszystkim to maluszki i same bedą sie prosily o miziania i pieszczoty. Moja SZYSZKA (tak tak jednak zostałam przy tym imieniu jak ulał do niej pasuje ) jak tylko wkładam rękę do klatki to od razu wyskakuje i na rękę :) albo skacze jak wariatka i zaprasza do zabawy ;D
Obrazek
dorloc

Post autor: dorloc »

Moje maludy jeszcze się trochę boją. Znaczy, nie uciekają od ręki, przychodzą i wąchają, ale nie chcą się dać złapać. Tośka zawsze idzie do rękawa i muszę rękaw wyjmować, żeby ją wydobyć.
A w tej kaltce w ogóle ich nie widać. Mogła na razie nie łączyć może tych klatek, tylko zostawić na razie mniejszą, a potem złączyć, jak podrosną... Ale za to mają raj do biegania. Mają większy metraż życiowy, niż moja rodzina :) Szkoda, że nie mam większego mieszkania, z większą ilością pokoi, bo fajnie by mieć, jak niektórzy na forum, osobny pokój zabaw dla szczurzęcin. Taki bez mebli, kabli itp., żeby sobie nic nie mogły zrobić. No ale, jak się nie ma, co się lubi, to się lubi, co się ma...
Małe suchą karmę dzisiaj wsunęły, ale Gerberek nietknięty... Dzisiaj spróbuję na noc z kaszką.
Ze mną : Trish, Tasza, Tośka i Tola
Za TM, na zielonej szczurzej łączce : Tutek, Fibi i Fryta [*][/color]
Obrazek
Awatar użytkownika
Camellia
Kontakt:

Chłopaków też trzeba brać trochę "na siłę", sami nie wylezą :D Chociaż wczoraj niewiele brakowało jak ich kusiłam gerberkiem. No i chlipały go przy mnie, więc wiem, że smakuje. W nocy też jadły, nawet suche ruszyły, wody ubywa... wszystko gra :) Tak to siedzą w rękawie (lub innych miejscach) i szczurów nie ma ;) Dorloc, zawsze to dla nich ciekawiej jak mają gdzie pobiegać. Zresztą pewnie dosyć szybko podrosną, to teraz przynajmniej poznają teren za młodu i już nie będziesz musiała kombinować później :D Ale jaki to trzeba mieć dom, żeby tak sobie spokojnie pokój odstąpić ogonom! ::)

Obrazek

dorloc

Właśnie, ale niektórzy chyba mają, bo gdzieś widziałam, że ktoś pisał. Takie szczurasy to mają fajnie.
A ja nie wytrzymałam i puściłam je przed chwilą na łóżko. Ale one zasuwają ! Ja pitolę !! No po prostu małe perszingi.
Bawiłam się z nimi, że ręka im ucieka, a one podlatywały, chaps mnie lekko za rękę i w nogi i tak w kółko.
Usiadłam sobie też na to łóżko, to one przybiegły do mnie, potem na raz poleciałby, jak opętane, potem znowu, jak opętane przylatywały do mnie. Albo pojedynczo wychodziła na skraj łóżka, powąchała, co tam jest i myk schować się za mój tyłek. Ale są śmieszne.
A do zdjęć patent z krzesłem nie wypalił. Rozbiegane to to, że nie wiem. Jak już mi się uda uchwycić, to zaczyna ąchać, łbem ruszy i po zdjęciu... Ja chyba długo nie wkleję nic porządnego...
Jak zgram, to wkleję w wątek Wiewi, chociaż nie wiem, bo tak go osobiście nazwała, że się zastanawiam :)
A zamówiłam nową klatkę, dla wiewiórki. Ma wymiary 70 x 40 x 80. Może będzie niższa, od tej, co mam, ale za to będzie miała przepisowe 40 cm szerokości, no i będzie w jednym kawałku, łatwiejsza do mycia. Bo z tą to będę miała nieciekawie w wannie...
Obrazek
Awatar użytkownika
Camellia
Kontakt:

Haha dobre są. Ciekawe czy moje też będą się tak bawiły :D Dziś wieczorem też je wezmę na łóżko. Będzie trochę łatwiej, bo zostaną już tylko dwa moje chłopaki. Też się zastanawiam nad tymi wątkami i nie wiem, czy nie warto założyć własnego...? Każdy będzie zarządzał swoim własnym tematem i nie będzie wątpliwości ;) Co najwyżej można dodać u siebie odnośniki do wątków rodzeństwa. Super, że będą miały nową klatkę. Faktycznie, pewnie lepiej zadbać o jedną niż o dwie, chociaż ta Twoja łączona też jest fajna :) A wybrałaś taką składaną? Wtedy chyba już w ogóle nie ma problemu w wannie. A co do zdjęć... to chłopaki od razu reagują na cmokanie (takie jakby chciało się je pocałować), przerywają to, co wyprawiają, i patrzą w moją stronę przez chwilę w bezruchu. Wtedy można strzelić szybkie fotki. Próbowałaś czegoś takiego? :)

Załączam zdjęcie jak chłopaki wczoraj słodko spały-leżały u TŻ ;D
Chapsior akurat wyczaił aparat, stąd ta "przerażona" mina. Aparat niestety dosyć głośno robi zdjęcia...
Obrazek

Obrazek

dorloc

A nie, z cmokaniem nie próbowałam. Może to być dobry pomysł.
A klatka niestety nie jest składana, za to nie znalazłam tańszej w tych rozmiarach.
Moja też mi się podoba, ale po pierwsze, gdzieś wyczytałam, że najmniejszy bok klatki nie może mieć mniej, niż 40 cm. Moja ma na dole 36 a na górze 32, więc mniej. A po drugie tą, którą mam teraz, wywiozę do teściów (jak będę miała do dyspozycji dostawczaka...) i będą miały dużą klatkę na czas moich ewentualnych wakacji, nie będą musiały mieszkać w klatce po jakimś ptoku, którą mam, jako drugą (nawiasem mówiąc, ktoś mi kiedyś dał w niej szczura, bo tak go trzymał...). Nawet, jak tą klatkę rowalię z powrotem na dwie, to i tak będzie większa, niż teraz ta po ptoku...

A co do osobnych wątków, to nie wiem. Mnie bardziej się podobał pomysł z wątkiem o całym miocie. Wtedy nie trzeba by wchodzić do każdego z osobna i miało by się kontakt w jednym.
Może Wiewi zgodzi się zmienić tytuł tematu, albo i bez zmiany tytułu, będziemy wpisywać się w jej wątku.
Obrazek
dorloc

A w ogóle, tak się rozpisałam, że zapomniałam napisać, że fajne kluchy się tam na zdjęciu tak wyciągają... Moje tak ładnie nie leżą i nie pozują. A tu proszę, gwiazdy aparatu !!
Obrazek
Awatar użytkownika
wiewi

Post autor: wiewi »

Dziewczyny ja nie mam nic przeciwko :) Założyłam osobny temat z tego względu, że jestem pewna na 99% że w czasie bliższym lub dalszym ale raczej bliższym się doszczurzę ;)
Ja tak sobie myślałam, że fajnie by było oprócz prywatnych wątków mieć taki całego miotu i ich mamy. Może Spinka jako babcia by założyła? :D
Edek,Maniek,Dean,Beam,Dełko
Obrazek
wątek
bazarek
za TM: Sammy[*]
dorloc

No właśnie, Babciu, Ty, jako nestorka rodu, jesteś najbardziej uprawniona :)
Obrazek
spinka2430

Jakie słodkie pindole ;D dobrze im tam z Wami :) super fotka :)
Ja tez jestem za wątkiem wspólnym całego miodu :) No bo skoro cały miot to musi być w kupie prawda ??
Obrazek
Awatar użytkownika
akzi

Post autor: akzi »

czy wszytskie maluchy juz sa w adopcjach ?
Obrazek

Za TM : Marysia Tutuś Kleo Gucio
Mała Mi uciekła ... :( Melina ma się dobrze w nowym domku
Awatar użytkownika
wiewi

Post autor: wiewi »

O ile mi wiadomo wszystkie już w nowych domkach :)
Spinka założysz wspólny miotu czy mam założyć? :)
Edek,Maniek,Dean,Beam,Dełko
Obrazek
wątek
bazarek
za TM: Sammy[*]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”