futrzaste momenty

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
bini

Re: futrzaste momenty

Post autor: bini »

hardcore :D brrr nie ma jak czarny humor popołudniu ;D
chyba fajna sprawa takie wykopaliska.. :)
saszenka

Post autor: saszenka »

Fajna fajna :D Właściwie to odkąd przestałam, nie wiem jak sobie życie organizować no i szlag mnie trafia, że muszę w mieście siedzieć. Archeologia to nie zawód, to styl życia ;)
Ale niestety ... dobra, nie będę się wywnętrzniać, bo polecą bardzo brzydkie słowa na cały świat ;)
saszenka
Stado: Turkuć, Podjadek, Pafnucy, Milord, Gimel

Na tymczasie: cała wataha
Awatar użytkownika
malina89_dg

Post autor: malina89_dg »

Czemu brzydkie słowa ? ;)
Archeologia - bardzo ciekawe ;) ja jestem pełna podziwu że w tych czasach są ludzie którzy mają takie zainteresowania ;) bardzo fajna sprawa ;) nic tylko chwalić ;)
Ja w młodości chodziłam jedynie z wykrywaczem metali ;D i znajdowałam jedynie kapsle od piwa ;D
A co tam u dziewczyn ? ;P
Ze mną: Teodor i Leon :)
W serduszku: Dexterek, Lakuś, Piorunek i Tajfunek <3 [*][/color][/b]
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 58#p882758 - Malinkowe cudaki ;)
saszenka

Dziewczęta dochodzą do siebie po tym, jak chciałam je otruć olejem z ryby i trochę są zasępione obecnością brzdąców. Myślę, że zżera je zazdrość ;) Pozytywnym przejawem tego jest jednak to, że zaczęły bardzo ładnie jeść Labo. Oczywiście uprzednio Gandzia musi je wynieść z miski. Z miski, po pieńku, przez sitko, przez koszyk, przez rękaw, do małego koszyczka. I z powrotem po kolejny kawałek Labo. I tak 10 razy. Ja nie wiem skąd ona ma tyle chęci na to, ale jak dla mnie to bez sensu. Bo potem Greta połowę z tego i tak wynosi do głównego sitka... Tyle, że słonecznik czy dynię mogą pobrać po 3-4 sztuki na raz, a Labo tylko jedno, więc się biedactwa muszą nabiegać ;) A potem na wybiegu tylko siedzą i patrzą, co by tu jeszcze zagryźć zamiast normalnie sobie pobrykać.
Poza tym bardzo ładnie korzystają już z kuwetki, jestem naprawdę z nich dumna 8) Ale! Któraś paskuda (podejrzewam Gandzię) co noc robi kupy do sitka. To jest że tak powiem z jednego zrzutu, czyli albo nad ranem jej się nie chce dupy ruszyć na parter, albo robi to po złości :P
No i nie wiem co się dzieje, ale Gandzia Pędzący Szczur, coraz częściej daje się brać na ręce!!! Dojrzewa? Zaczyna mi ufać? Chora? No nie wiem ::)
Z takich nowości, to zaczynamy zbierać na sterylki i zastanawiam się, którą pierwszą ciachnąć...
Zdjęcia będą wkrótce (jak tylko je zrobię ;) )
saszenka

Awatar użytkownika
malina89_dg

Post autor: malina89_dg »

haha no to ciekawie ;D
Gratuluję opanowania kuwety ;) a kupy w sitku muszą być ;D dla zasady ;P
A powiedz mi gdzie Ty to Labo kupujesz? bo ja nigdzie nie mogę znaleźć porządnego jedzonka dla szczurów oprócz Versele-laga rat nature, które niekoniecznie im smakuje :(
Może rzeczywiście to dojrzewanie, że Gandzia taka milusińska się zrobiła :) a może też zazdrosna o maluchy i dlatego tak lgnie do Ciebie ;)
A czemu chcesz je ciąć ? :(
I czekam z niecierpliwością na zdjęcia dziewuch ;)
Ze mną: Teodor i Leon :)
W serduszku: Dexterek, Lakuś, Piorunek i Tajfunek <3 [*][/color][/b]
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 58#p882758 - Malinkowe cudaki ;)
saszenka

Labo zamówiła Mihajla - nie pamiętam strony internetowej producenta/sprzedawcy, ale gdzieś tu na forum powinna być. Robimy zamówienia grupowe, bo sprzedają to w worach 25kg. Jeśli chcesz a w Twoim mieście nie ma innych chętnych, to możemy przy następnym zamówieniu dołączyć Cię do listy :) Tyle, że nie każdy szczur to chce jeść i czasem trzeba nakłonić je do tego za pomocą chytrego "nie dostaniesz nic innego i w końcu to zjesz" ;) Moje się najpierw rzuciły z euforią, potem tylko magazynowały i ledwie parę kęsków jadły, a teraz VL Complete leży nieruszone, a Labo znika. No i kupy faktycznie tak nie walą i nawet zmieniły kolor na ciemniejszy ;)

Chcę je ciachać, żeby zminimalizować ryzyko guzów i problemów tzw kobiecych. Wszyscy tutaj doradzają, więc jeśli tak, to lepiej teraz zrobić raz ciach, niż później przechodzić przez te wszystkie przykre sprawy i to jeszcze ze świadomością, że mogło się temu zapobiec. Wiadomo, że zawsze jest ryzyko i zawsze będą pytania "co by było gdyby", ale jeśli wszyscy są tutaj jednomyślni, to ja nie będę z tym polemizować. Na młodym szczurze w dobrej klinice, szybko się zagoi i szybko zapomni :) a jak sobie pomyślę ile chorób czyha na takie małe zwierzątko... :(
saszenka

bini

Post autor: bini »

a ja moge zapytać co to Labo? bo nie mam pojęcia ;>
saszenka

Możesz. Pytaj! ;D
tu masz wszystkie odpowiedzi :) http://www.wpmorawski.com.pl/Labofeed/l ... 0Stand.htm
saszenka

Awatar użytkownika
BlackRat
Numer GG: 5750987

Post autor: BlackRat »

Labofeed mają jeszcze Hanka&Medyk, cały wór 25kg jeśli dobrze pamiętam, więc można do nich napisać :)
saszenka pisze:...Z miski, po pieńku, przez sitko, przez koszyk, przez rękaw, do małego koszyczka. I z powrotem po kolejny kawałek Labo. I tak 10 razy. Ja nie wiem skąd ona ma tyle chęci na to, ale jak dla mnie to bez sensu. Bo potem Greta połowę z tego i tak wynosi do głównego sitka...
U mnie Hunter - Archeolog wynosiła ostatnio po klusku z michy do tuneliku (wszystek makaron z miski tak schowała), a Kane podchodziła po kryjomu od dołu, zabierała po klusku i zanosiła sobie do koszyczka pod kołderkę :D
"And If You're Not Down With That, I've Got Two Words For You..."
Moje dzieciaczki: Kane, Kofi, Triple H i Goldust Obrazek nasz temacik

[*][/b]: MoDo,Łatka,Gacuś,Piwniczuś,Myszka,Złośniczka,Ogryzek,Wisienka,Achmedzik,Porzeczka,Dustie.
saszenka

U nas wszystko, poza drobnoziarnistą paszą typu VL oraz paszą miękką typu gerberek, wynoszone jest i chowane w odpowiednim ku temu miejscu. Jak dostają świderki z mięskiem, to najpierw zlizują mięsko, a kluchy Gandzia wynosi tam, gdzie uzna za stosowne. Jak w trakcie sprzątania wywalam z koszyków zmagazynowane Labo (które jeszcze nadaje się do jedzenia) i kładę na łóżko, to Gandzia chowa je pod prześcieradło albo poduchę, albo gdzie się da. Jedzenie nie może leżeć na wierzchu! żeby sąsiedzi nie zobaczyli i nie zaczęli się zlatywać ;) Widać to cecha gatunkowa ogonów, dzięki której przetrwały i kiedyś zapanują nad światem ;)
saszenka

saszenka

U nas wszystko, poza drobnoziarnistą paszą typu VL oraz paszą miękką typu gerberek, wynoszone jest i chowane w odpowiednim ku temu miejscu. Jak dostają świderki z mięskiem, to najpierw zlizują mięsko, a kluchy Gandzia wynosi tam, gdzie uzna za stosowne. Jak w trakcie sprzątania wywalam z koszyków zmagazynowane Labo (które jeszcze nadaje się do jedzenia) i kładę na łóżko, to Gandzia chowa je pod prześcieradło albo poduchę, albo gdzie się da. Jedzenie nie może leżeć na wierzchu! żeby sąsiedzi nie zobaczyli i nie zaczęli się zlatywać ;) Widać to cecha gatunkowa ogonów, dzięki której przetrwały i kiedyś zapanują nad światem ;)
saszenka

saszenka

O jaaaaaaaaaaaa!!!! Chyba widzę podwójnie ;)
saszenka

Awatar użytkownika
BlackRat
Numer GG: 5750987

Post autor: BlackRat »

saszenka pisze:O jaaaaaaaaaaaa!!!! Chyba widzę podwójnie ;)
Toż i mnie się tak zdało, ale zwaliłam to na swój starczy wiek... ;)
"And If You're Not Down With That, I've Got Two Words For You..."
Moje dzieciaczki: Kane, Kofi, Triple H i Goldust Obrazek nasz temacik

[*][/b]: MoDo,Łatka,Gacuś,Piwniczuś,Myszka,Złośniczka,Ogryzek,Wisienka,Achmedzik,Porzeczka,Dustie.
saszenka

BlackRat pisze:
saszenka pisze:O jaaaaaaaaaaaa!!!! Chyba widzę podwójnie ;)
Toż i mnie się tak zdało, ale zwaliłam to na swój starczy wiek... ;)
Pewno jesteśmy w podobnym :P
saszenka

saszenka

OK, decyzja została podjęta ;D powiększamy nasze hasz-stadko G-szczurów ;D o ile pomyślnie wypadnie wizyta przedadopcyjna ;)
Wkrótce wieści :)
saszenka

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”