moje panienki ;)

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
alinak

Re: moje panienki ;)

Post autor: alinak »

Jaszczur stał się ulubionym mebelkiem dziewczyn :D poza tym żwirek jest extra, ale się własne skończył niestety... Nie mam jak posprzątać dziewczyną, bo mam sklerozę, niestety, chyba będę musiała wyprażyć trociny i wytrzepać żeby były bezpyłowe :P
Poza tym, dziewczyny w końcu mają prawie skończona klatkę, planuję dokupić im jedynie jeszcze jeden lub dwa większe koszyki (tylko jak na złość nigdzie nie ma tych 40cm... Musze zabrać im w końcu pięterko druciane i będzie w porządeczku.
Nasza klaciocha ma wymiary szer. 40, dł 60, a wysokość 80 cm :P przy czym mamy hamako-domek, hamak, tunel Pana Jaszczura i własnoręcznie zrobioną podwójną "kieszonkę" ;P, jeden mały koszyczek i jeśli kupię jeszcze dwa koszyki, lub jeden duży i ewentualnie jedną tackę to będę mogła zakończyć urządzanie klatki :D. Jak sprzątnę dziewczyną wstawię jakieś aktualne zdjęcia klatki bo chętnie posłucham jakiś porad co jeszcze mogę zrobić :)
Obrazek
Obrazek Mishka amant ! ;D puszcza oczka :P
alinak

No i jest lokum moich dziewczyn :
Obrazek
Obrazek
Wszelkie uwagi mile widziane :P mały koszyczek mam zamiar przewiesić na drugą stronę koło "kieszonki" a tam gdzie jest obecnie dać większy na całą szerokość klatki, zamiast drucianego pięterka (nad hamako-domkiem) dam tackę lub drugi większy koszyk ;)
Awatar użytkownika
BlackRat
Numer GG: 5750987

Post autor: BlackRat »

To ja się zacytuję ;)
BlackRat pisze:Śliczne :) Ja dodałabym jeszcze koszyczków takich na całą szerokość (głębokość) klatki i na jednym z nich umieściła miseczki z żarełkiem, a kuwetę zamieniła na narożną i tam sypała żwirek ;) Będzie "wydajniej" :P
"And If You're Not Down With That, I've Got Two Words For You..."
Moje dzieciaczki: Kane, Kofi, Triple H i Goldust Obrazek nasz temacik

[*][/b]: MoDo,Łatka,Gacuś,Piwniczuś,Myszka,Złośniczka,Ogryzek,Wisienka,Achmedzik,Porzeczka,Dustie.
alinak

O koszyczkach jak napisalam wczesniej juz myslalam i na pewno je dodam z tym ze szukam odpowiednich na szerokosc :) i jeszcze chcialabym zeby kolorostycznie pasowaly ;) co do kuwety naroznej na pewno ja wstawie ze wzgledu na ulatwione sprzatanie. Jednak jakas sciolka i tak zostanie bo mama sie martwi ze im lapki marzna na plastiku do tego niewygodnie, tak sie przejela pewnego razu ze kupila im trociny ze swojej kieszeni te najdrozsze :D jest kochana i martwi sie o szczurzyny dlatego dla jej satysfakcji daje malym jakas sciolke :)
Awatar użytkownika
BlackRat

Haha, ale się uśmiałam :D No to super, że masz taką mamę ;] Co do koszyczków to nie wiem, czy znajdziesz tak długie, dziewczyny posiadające setki widziałam, że łączą koszyczki bokami i mają jeden wielki ;)

[*][/b]: MoDo,Łatka,Gacuś,Piwniczuś,Myszka,Złośniczka,Ogryzek,Wisienka,Achmedzik,Porzeczka,Dustie.
alinak

Nie tylko moja mama ale szczurow rowniez :D a wlasnie chcialabym takie 40 cm albo chociaz podobny :P mam nadzieje ze znajde gdzies taki :)
Awatar użytkownika
BlackRat

Ja mam klatkę na szerokość 40cm i takich koszyczków szukałam, ale znalazłam tylko coś ok. 37cm w Carrefour, ale za to jakie kolory śliczne ;) Były większe, ale nie takie płaskie jak ja chciałam, tylko baaaardzo głębokie ::)

alinak

Baaardzo glebokie to chyba slabo funkcjonalne. Cholewka a bylam dzisiaj we Wroclawiu to moglam tam zajrzec ... No coz poszukam u mnie moze cos bedzie :D
alinak

Bylam dzis w zoologicznym po karme dla dziewczyn i jak zwykle rozejrzec sie co tam... I przerazilam sie widokiem szczurka ktory nie wiem czy mial 4 tygodnie ... Az zdjecia robilam to byl dla mnie szok nie wiem czy jego ogonek mial wiecej niz kilka cm dlugosci... Jestem zla za taka nieodpowiedzialnosc ludzka... Zdjecia maluszkowi zrobilam malo widoczne ale jednak
Obrazek
Obrazek
Mialam chec zabrac z tamtad go bezwgledu na plec i choroby... Ale oczynilabym cos zlego popierajac handel zwierzetami dlatego choc tutaj pozale sie na ten temat...
Awatar użytkownika
BlackRat

Rany.....dlatego ja nie chodzę do zoologicznych.... :(

Awatar użytkownika
handzia600
Numer GG: 12805114

Post autor: handzia600 »

Też ostatnio byłam po karme w zoologu i aż chciałam zapytać sprzedawców czy nie jest im wstyd za to co zrobili. Otóż w akwarium siedział także mały szczurek (sam jeden) albinoś ale wyglądał ..... Okropnie niestety :( Miał wyłysienia niemal na całym futerku , sierść nie błyszczała się wręcz wyglądała jakby miała się zaraz rozpłynąć rozkruszyć -zniknąć. Koło oczy oczywiście tragedia - mam nadzieję że cokolwiek widzi. Szkoda gadać też chciałam zlitować się nad maleństwem ale to prowadziłoby do gorszych skutków.

Świetna klatka , podoba mi się wyposażenie ^^
alinak

Dziekuje slicznie kazdy domek /hamaczek jest od kogos innego z forum :D
a ten na szczescie nie wygladal na chorego i mial ze soba inne szczurki niestety mieszne plciom :/
Awatar użytkownika
handzia600

Masakra w tych zoologach. To powinno być karalne
alinak

Ja rowniez tak uwazam, wiem ze zaniedbanie zwierzat jest karalne sklep ma obowiazek dbac o swoich podopiecznych tu na forum jest informacja do kogo sie z tym zglaszac. Niestety trzymanie samic i samcow razem nie daje do myslenia sprzedawcom... Kiedys jeden mi sie chwalil ze raz urodzily mu sie 24 maluchy tez jest czym sie szczycic. Powiedzialam ze nieodpowiedzialnosc ludzka granic nie zna wiecej tam nie chodze.
Raz w Swidnicy widzialam mala mamusie z mlodymi juz podrosnietymi z futerkiem ale jeszcze przy cycu tyle dobrze ze byla oddzielona od innych szczurow ale to ze zaplodniona pewnie tam to juz nie wazne...
Awatar użytkownika
handzia600

wiem że jest gdzie to zgłaszać. Niedawno miałam w planach adopcję fretki i tak chodziłam od forum do forum szukając aż natknęłam się na info o zamkniętym sklepie zoologicznym w Zambrowie , ktoś w końcu zgłosił sprzedawcę i to w jakich warunkach traktuje zwierzęta. Fretka odebrana stamtąd podobno była wychudzona trzymana w małej o wiele za małej klatce.
I jak zwykle główną wartością KASA
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”