Dwie samiczki w ciąży
Moderator: Junior Moderator
-
Re: Dwie samiczki w ciąży
Tak, widzę przebijające białe półksiężyce... Arya siedzi na nich jak kwoka, a druga samiczka raczej jej nie przeszkadza... Kiedy na chwilę wyszły z klatki zabrałam martwego szczurka i obejrzałam resztę młodych... Niepokoi mnie, że niektóre mają normalne, proste wąsiki, a inne jakby takie... pofalowane? Skręcone? To jakaś wada?
To nie wada - po prostu będą miały inny rodzaj futerka (kręcone wąsiki to rexy)... u mnie maluchy maja 3 rodzaje futerek i 3 rodzaje wasików (standardy maja proste, rexy - kręcone, a velveteeny takie lekko pozawijane i pofalowane). 

-
Wobec tego w porządku, a już się bałam 
Mam nadzieję, że Sansa będzie miała mniejszy miot...

Mam nadzieję, że Sansa będzie miała mniejszy miot...
-
Sansa właśnie rodzi!
Trzymamy kciuki za mamusię i maluchy.
Wiem jak to jest, bo sama dostałam szczurkę, która po tygodniu okazała się być 10 w jednym (było 9 maluchów, jeden odszedł).
Wiem jak to jest, bo sama dostałam szczurkę, która po tygodniu okazała się być 10 w jednym (było 9 maluchów, jeden odszedł).
-
Strasznie ich teraz dużo jest...
Jak mamusia pójdzie coś zjeść, to spróbuj je na szybko przeliczyć i sprawdzić, czy wszystkie żyją.
-
Wiem tyle, że Sansa urodziła dość sporo. Arya podebrała jej kilka młodych i wsadziła do swoich. Niektóre małe Sansy mają jasne oczy. Przeliczę je, gdy tylko będę mogła.
Jak jasne, to chyba będą czerwone.
No i nie wiem czy to podebranie jest dobre (nie znam się na tym), ale jeśli Sansa urodziła więcej niż 12, to Arya może ją odciążyć przy karmieniu (ma kilka wolnych sutków).
No i nie wiem czy to podebranie jest dobre (nie znam się na tym), ale jeśli Sansa urodziła więcej niż 12, to Arya może ją odciążyć przy karmieniu (ma kilka wolnych sutków).
-
Arya poszła jeść, więc policzyłam, ile ma pod sobą małych. Ich ilość przyprawiła je o ból głowy... jest ich 20. A nie wiem, iloma opiekuje się Sansa, bo nie chce z nich zejść...
Aż 20 + kilka podebranych? Strasznie dużo, niestety może się okazać, że nie da rady wykarmić wszystkich...
Wyszukiwarka nie gryzie
20 ? o kurde blade ...

Za TM : Marysia Tutuś Kleo Gucio
Mała Mi uciekła ...

Mi się wydaje, że teraz ma ich dwadzieścia pod sobą... a swoich ma 7 (urodziła 8, w tym jedno martwe)... czyli podebrała 13 maluchów Sansy. Pytanie ile jeszcze jest przy Sansie.Malachit pisze:Aż 20 + kilka podebranych? Strasznie dużo, niestety może się okazać, że nie da rady wykarmić wszystkich...
Czyli Sansa urodziła 13 małych i jeszcze te, które są pod nią schowane. Kciuki za obie mamusie!
Bezszczurowo - Werter w nowym domku
W sercu: 17 szczurzych duszyczek [*][/b][/size]
W sercu: 17 szczurzych duszyczek [*][/b][/size]