Kyrie Eleison!

Archiwum na ważne stare tematy

Moderator: Junior Moderator

Awatar użytkownika
BlackRat
Numer GG: 5750987

Re: Kyrie Eleison!

Post autor: BlackRat »

Tylko, że miot usypia się w pierwszej dobie życia, więc masz niewiele czasu by lecieć do weta i ją wykonać :(
"And If You're Not Down With That, I've Got Two Words For You..."
Moje dzieciaczki: Kane, Kofi, Triple H i Goldust Obrazek nasz temacik

[*][/b]: MoDo,Łatka,Gacuś,Piwniczuś,Myszka,Złośniczka,Ogryzek,Wisienka,Achmedzik,Porzeczka,Dustie.
alexandram

Post autor: alexandram »

więc okazało się, że w ciązy były dwie. Razem było ich 16. Teraz zostały po parce na matke :(
Awatar użytkownika
wiewi

Post autor: wiewi »

Zaniosłaś do weta na uśpienie?
Edek,Maniek,Dean,Beam,Dełko
Obrazek
wątek
bazarek
za TM: Sammy[*]
Awatar użytkownika
Anex

Post autor: Anex »

akzi pisze:słuchaj zalezy nam na dobrze i takich kluseczek, wyobraź sobie jak takie maluszki choc pewnie nawet nic nie czują zamarzaja powoli w zamrazalniku.. hmm dla mnie to straszne :(

Akzi, wytrącanie się kryształków lodu w ciele z pewnością przyjemne nie jest. Jeśli już chce im się sprawić jak najmniej cierpienia, to należy najpierw włożyć je do lodówki a nie do zamrażalnika. Tam spadnie im temperatura to bardzo niskiej i wtedy dopiero do zamrażalnika. Wkładanie od razu do zamrażalnika powoduje ogromne cierpienia przez co najmniej kilka minut.
Jedyny znany mi sposób naprawdę szybkiego uśmiercenia bez udziału veta (choć trzeba się na tym znać), to przerwanie rdzenia. No, ale nie każdy jest w stanie to wykonać.
Obrazek
alexandram

Post autor: alexandram »

poszliśmy do zoologicznego z którego szczurzyce były brane (pani tam ma w domu 6 szczurków i była bardzo pomocna, w sklepie zwierzaki też mają dobrą opieke dzięki niej) i powiedzieliśmy jak wygląda sytuacja. Była w szoku, bo od razu szurki są rozdzielane z transportu, więc musiały zajść w ciąze jeszcze wczesniej. Ale powiedziała żebyśmy spróbowali je rozdać, a jak się nie uda to je od nas przyjmie...tylko to była wersja jeszcze kiedy maluchów było 7, jak wróciliśmy do domu sytuacja się skomplikowała i trzeba było to zrobić. Szczurki były u weta, zrobiło mu sie nas żal i był nawet zadowolony, że chcemy postąpić humanitarnie, więc nie wziął od nas dużo kasy. No cóż, może to i lepiej. Bo 4 szczurkami jesteśmy w stanie się zjąć i zapewnić im warunki. Nawet łątwiej ogarnąc im jakiś domek. Alex i Kami mają się dobrze, nie znienawidziły nas za odebranie im dzieci, wychodzą do nas, szukają kontaktu, więc koniec końców nie jest tak źle :)
Awatar użytkownika
wiewi

Post autor: wiewi »

Bardzo trudna ale i słuszna decyzja. Brawo dla was.
I dużo zdrowia dla maluchów i dzielnych mam!
Edek,Maniek,Dean,Beam,Dełko
Obrazek
wątek
bazarek
za TM: Sammy[*]
Awatar użytkownika
akzi

Post autor: akzi »

lećcie aniołki do nieba , tam dorosniecie i będziecie chasac po tęczowym moscie :( :'(
Obrazek

Za TM : Marysia Tutuś Kleo Gucio
Mała Mi uciekła ... :( Melina ma się dobrze w nowym domku
spinka2430
Numer GG: 10899066

Post autor: spinka2430 »

:'( :'(
Obrazek
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Doszłam do wniosku, że trzeba to wyraźnie napisać:
Pod żadnym pozorem nie zabija się miotu przez zamrażanie! :o Powoduje to śmierć maleństw w straszliwych męczarniach. W ich ciałkach wytracają się kryształki lodu, jest to potworne cierpienie dla zwierzaczków... :(
Ponieważ mają one także dużą wytrzymałość na działanie CO2, eutanazja u weta wydaje się najlepszym tutaj rozwiązaniem ::)
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
ludeczka

Post autor: ludeczka »

:o To straszne! Niestety nie mogę Ci doradzićbo nigdy mi się to nie zdarzyło :-[ . Tak bym chciała jednego od Ciebie wziąść ale nie mogę. Rodzice nie chcą bo nie miałabym co z nimi zrobić we wakacje... Jakby była osoba której mogłabym je na chwilę dać...
Tak mi przykro! :'( nie mogę Ci poradzić :-[ :'( :-[ :'(
ODPOWIEDZ

Wróć do „Archiwum Główne”