futrzaste momenty

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Eve

Re: futrzaste momenty

Post autor: Eve »

No foty to by się przydały ;)
Łapki malutkie ale wyobraźnia ogromna..
Moje miziaki: Futra z Charakterem
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=33133

Hamaczki dla każdej paczki :P
http://szczury.org/viewtopic.php?f=149&t=38219
saszenka

Post autor: saszenka »

No to eh... I image, i aparat i szczury wspólnie zbojkotowali wstawienie zdjęć. Jak już panny raczyły wyjść (ok 3 w nocy), to aparat dał pośladków i zdjęcia wyszły fatalne. Jak już wybrałam kilka spośród beznadziejnych zdjęć, image mówi mi, że ma problem i się nie uruchomi ::) Czyli lipa!
A tymczasem narasta mi problem z Gandzią. Zrobiła się z niej wredna, skąpa paskuda! Zabiera wszystkim jedzenie i znosi na jedno miejsce, którego pilnuje. Jak ktoś jej próbuje odebrać to słychać piski i krzyki. Gytia z Gretą jeszcze jakoś sobie radzą, sposobem - gdy Gandzi nie ma. Ale Gaba idzie na wojnę i na bezczela włazi w paszczę lwa, porywając się na próby zabrania jedzenia z gandziowych łap (śpią natomiast wtulone w siebie i wydawać by się mogło, że się kochają ... zażarcie :P )! W nocy wywiązała się niemała kłótnia (a gdzie się biją, tam musi wleźć Gaba) i w efekcie Gandzia zabarykadowała się w domku a dziewczyny wbiegły mi pod bluzę i przesiedziały tam dobry kwadrans. Dałam im w nocy, poza klatką, dodatkową porcję jedzenia, bo na normie dziennej siedział psychoszczur. Dodatkowo Gandzia robi się coraz bardziej okrągła, bo nawet jeśli wyjdzie na wybieg to nie pobawi się z nami, tylko patrzy z ukrycia, a jedyny ruch zażywa goniąc za jedzeniem. Dziewczyny na jedzenie się nie rzucają, tusza w normie, innych problemów z kondycją nie ma, czyli głodne nie chodzą, czyli jakoś udaje im się żarcie złapać z miski. Niemniej jednak sytuacja wymaga monitorowania i interwencji. Trzeba zacząć resocjalizować potwora!
saszenka
Stado: Turkuć, Podjadek, Pafnucy, Milord, Gimel

Na tymczasie: cała wataha
Awatar użytkownika
handzia600
Numer GG: 12805114

Post autor: handzia600 »

O matko to narobiło się kłopotów z tego co czytam. Ale powiem Ci że moja Nadia miała to samo a teraz kiedy zobaczyła że jedzenia i tak jest full zaprzestała chomikowania :) może i Twojej przejdzie ...
saszenka

Gandzia razem z siostrami urodziła się na tymczasie, niczego jej nie brakowało a jako najmniejsza z miotu była wychuchana i wycackana. No to teraz księżniczka zachowuje się jak rozpieszczona jedynaczka ;) Niestety z tygodnia na tydzień się to pogłębia, zamiast zanikać. Nie wiem czemu, jedzenia zawsze mają pod dostatkiem, poza suszem w misce zawsze jeszcze coś, albo kilka cosiów ;) Codziennie część wyrzucam bo obsikane i nie przejedzone, ale być musi i Gandzia musi tego pilnować ::) Nie wiem, może wojny się spodziewa ::)
saszenka

Awatar użytkownika
handzia600
Numer GG: 12805114

Post autor: handzia600 »

prędzej końca świata :D
saszenka

No to wrzucam kilka fotek :) Niestety jakość jest nienajlepsza, bo ciężko mi sprowokować szczury do pozowania i mają magiczną zdolność wyczuwania chwili i zawsze zdążą się poruszyć gdy robię "cyk" ::)

Greta zjada łóżko
Obrazek

Gaba :D
Obrazek

Obrazek

Zdjęcie zawiera lokowanie produktu ;)
Obrazek

Obrazek
saszenka

xiao-he
Kontakt:

Post autor: xiao-he »

Zacne fotki widzę ;D
Mizianko! :-*
Spółka z.o.o., czyli moje małe wafle :)
Ze mną: DTciaki
Za TM: Zając
[*] Królewna[*] Beza[*] PanBe[*] Szyszka[*] Nesca[*] Mocca[*] Szajba[*] Izzi[*] Inka[*] Fryga[*] Filifionka[*] Fistaszek[*] Florka[*] Archibald Ogryzek[*][/color][/i][/b]
saszenka

Wieczorem wstawię zdjątko nochalopagusów, jakie dziś rano wystawały z sitka :D Niby się tłuką non stop i krzyczą na siebie, Gandzia nawet kopie, nawet mnie! ale śpią słodko wtulone, pysio przy pysiu :D
saszenka

saszenka

A co mi tam, macie ... :P

Gaba - w oczekiwaniu na haszczenie ;)
Obrazek
Obrazek

Gandzia w ukryciu pożera jabłuszko
Obrazek
Obrazek

A tak rano spały moje klusiątka :)
Obrazek

A tak jemy kukurydzę :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
saszenka

Awatar użytkownika
BlackRat
Numer GG: 5750987

Post autor: BlackRat »

Świetne zdjęcia :D No i Gaba pokazała, gdzie wszystkich ma ;) http://imageshack.us/photo/my-images/16/p1020567p.jpg/
Może spróbuj przez jakiś czas dawać im mniej cosiów, może coś to zmieni (na lepsze)...? U mnie też Kofuś coś się dziwnie powiększyła (ale wojen o żarło nie ma ;) ) i zastanawiam się, jak odchudzić jednego szczura ???
"And If You're Not Down With That, I've Got Two Words For You..."
Moje dzieciaczki: Kane, Kofi, Triple H i Goldust Obrazek nasz temacik

[*][/b]: MoDo,Łatka,Gacuś,Piwniczuś,Myszka,Złośniczka,Ogryzek,Wisienka,Achmedzik,Porzeczka,Dustie.
saszenka

Ogólnie to Gaba wszystkim pokazuje, gdzie ich ma i gdzie ich miejsce. Biedna Gandzia jak tylko może bunkruje się za łóżkiem, bo Gaba wyjątkowo ukochała sobie molestować ją ::) I teraz wydaje mi się, że jednak Gandzia nie piszczy w obronie jedzenia, tylko piszczy przed Gabą! Zdarza się to nie tylko wtedy, gdy Gandziula siedzi w magazynie Labo, i myślę, że właśnie tam leży, żeby móc się lepiej bronić przed małym terrorystą ;) Oczywiście mała nic jej nie robi, ale chyba dosyć mocno irytuje. Nie to że coś, ale w końcu się doigra i dopiero będzie krzyk ::)
Przy rozdzielaniu smakołyków (czyli warzyw i owoców) nie ma większych walk, bo ja nad tym czuwam i wydzielam każdemu po równo. Wszyscy są zainteresowani jak najszybszym pożarciem swojej działki :D Problem pojawia się tylko w przypadku Labo, które z miski wynoszone jest do magazynu (który był kiedyś pięknym domkiem uszytym przeze mnie ::) ). A najzabawniejsze w tym jest to, że żadna z nich miłością do Labo nie pała...
Gandzia jest teraz między młotem a kowadłem, bo z jednej strony zaczepiająca ją Gaba z drugiej ja, która chce ją miziać i tulić :D Z dwojga złego wybiera mnie i więc powoli zaczyna się socjalizować. Jednak nigdy nic nie jest pewne, bo to szczur który chodzi własnymi ścieżkami: raz cię kocha, drugi raz będzie ignorował przez tydzień :P
saszenka

Awatar użytkownika
Arau

Post autor: Arau »

Gaba, buntownik, reszta tak ładnie pozuje, a ona tyłkiem się obróci i tyle :P A co do wyczuwania aparatu, to fakt, szczury mają zaskakująco wyczulony zmysł, żeby tylko Ci przypadkiem ładne zdjęcie nie wyszło...
Obrazek
Zaraza, Szuriken, Kaszmir
[klik!]

Za tęczowym mostem...
Alucard, Belzebub, Zenek, Bazyl, Edgar, Arrow, Krecik, Afera, Wichura. Tęsknię za Wami...
saszenka

Bo Gaba uważa, że jak siądzie tyłem to jej nie widać i może zjeść w ukryciu :D Czasem szczury pobiorą z talerzyka i pobiegną pod ścianę zjeść, siedzą 15 cm od siebie, czasem przodem do ściany i wydaje im się, że nikt nie widzi ;D
Najłatwiej zwabić je do aparatu właśnie jedzeniem, bo nawet jak śpią, to akurat w trakcie foty przewrócą się na drugi bok, czy drapną w ucho ::)
saszenka

saszenka

Mój Gytiomiziołek dorobił się ranki przy oczku :( Do szczura powinna być dołączona instrukcja, jak go spacyfikować do celów dezynfekcyjnych ::) Oczywiście gdy siostra w tarapatach, całe stado szturmuje (Greta na głowie, Gaba w uchu, Gandzia na plecach) by odbić ją z rąk oprawcy. Teraz ja mam rankę przy oku i sznytę za uchem :P
saszenka

Awatar użytkownika
BlackRat
Numer GG: 5750987

Post autor: BlackRat »

saszenka pisze:...Teraz ja mam rankę przy oku i sznytę za uchem :P
No, a co Ty myślałaś, że tylko ona jedna będzie mieć ranę? Nie ma tak, jak córcia cierpi to mamusia również :P
"And If You're Not Down With That, I've Got Two Words For You..."
Moje dzieciaczki: Kane, Kofi, Triple H i Goldust Obrazek nasz temacik

[*][/b]: MoDo,Łatka,Gacuś,Piwniczuś,Myszka,Złośniczka,Ogryzek,Wisienka,Achmedzik,Porzeczka,Dustie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”