futrzaste momenty
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: futrzaste momenty
No foty to by się przydały 

Łapki malutkie ale wyobraźnia ogromna..
Moje miziaki: Futra z Charakterem
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=33133
Hamaczki dla każdej paczki
http://szczury.org/viewtopic.php?f=149&t=38219
Moje miziaki: Futra z Charakterem
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=33133
Hamaczki dla każdej paczki

http://szczury.org/viewtopic.php?f=149&t=38219
No to eh... I image, i aparat i szczury wspólnie zbojkotowali wstawienie zdjęć. Jak już panny raczyły wyjść (ok 3 w nocy), to aparat dał pośladków i zdjęcia wyszły fatalne. Jak już wybrałam kilka spośród beznadziejnych zdjęć, image mówi mi, że ma problem i się nie uruchomi
Czyli lipa!
A tymczasem narasta mi problem z Gandzią. Zrobiła się z niej wredna, skąpa paskuda! Zabiera wszystkim jedzenie i znosi na jedno miejsce, którego pilnuje. Jak ktoś jej próbuje odebrać to słychać piski i krzyki. Gytia z Gretą jeszcze jakoś sobie radzą, sposobem - gdy Gandzi nie ma. Ale Gaba idzie na wojnę i na bezczela włazi w paszczę lwa, porywając się na próby zabrania jedzenia z gandziowych łap (śpią natomiast wtulone w siebie i wydawać by się mogło, że się kochają ... zażarcie
)! W nocy wywiązała się niemała kłótnia (a gdzie się biją, tam musi wleźć Gaba) i w efekcie Gandzia zabarykadowała się w domku a dziewczyny wbiegły mi pod bluzę i przesiedziały tam dobry kwadrans. Dałam im w nocy, poza klatką, dodatkową porcję jedzenia, bo na normie dziennej siedział psychoszczur. Dodatkowo Gandzia robi się coraz bardziej okrągła, bo nawet jeśli wyjdzie na wybieg to nie pobawi się z nami, tylko patrzy z ukrycia, a jedyny ruch zażywa goniąc za jedzeniem. Dziewczyny na jedzenie się nie rzucają, tusza w normie, innych problemów z kondycją nie ma, czyli głodne nie chodzą, czyli jakoś udaje im się żarcie złapać z miski. Niemniej jednak sytuacja wymaga monitorowania i interwencji. Trzeba zacząć resocjalizować potwora!

A tymczasem narasta mi problem z Gandzią. Zrobiła się z niej wredna, skąpa paskuda! Zabiera wszystkim jedzenie i znosi na jedno miejsce, którego pilnuje. Jak ktoś jej próbuje odebrać to słychać piski i krzyki. Gytia z Gretą jeszcze jakoś sobie radzą, sposobem - gdy Gandzi nie ma. Ale Gaba idzie na wojnę i na bezczela włazi w paszczę lwa, porywając się na próby zabrania jedzenia z gandziowych łap (śpią natomiast wtulone w siebie i wydawać by się mogło, że się kochają ... zażarcie

saszenka
Stado: Turkuć, Podjadek, Pafnucy, Milord, Gimel
Na tymczasie: cała wataha
- handzia600
- Numer GG: 12805114
O matko to narobiło się kłopotów z tego co czytam. Ale powiem Ci że moja Nadia miała to samo a teraz kiedy zobaczyła że jedzenia i tak jest full zaprzestała chomikowania
może i Twojej przejdzie ...

Gandzia razem z siostrami urodziła się na tymczasie, niczego jej nie brakowało a jako najmniejsza z miotu była wychuchana i wycackana. No to teraz księżniczka zachowuje się jak rozpieszczona jedynaczka
Niestety z tygodnia na tydzień się to pogłębia, zamiast zanikać. Nie wiem czemu, jedzenia zawsze mają pod dostatkiem, poza suszem w misce zawsze jeszcze coś, albo kilka cosiów
Codziennie część wyrzucam bo obsikane i nie przejedzone, ale być musi i Gandzia musi tego pilnować
Nie wiem, może wojny się spodziewa 

saszenka
- handzia600
- Numer GG: 12805114
prędzej końca świata 

No to wrzucam kilka fotek
Niestety jakość jest nienajlepsza, bo ciężko mi sprowokować szczury do pozowania i mają magiczną zdolność wyczuwania chwili i zawsze zdążą się poruszyć gdy robię "cyk" 
Greta zjada łóżko

Gaba

Zdjęcie zawiera lokowanie produktu

Greta zjada łóżko

Gaba

Zdjęcie zawiera lokowanie produktu

saszenka
Zacne fotki widzę
Mizianko!

Mizianko!

Spółka z.o.o., czyli moje małe wafle :)
Ze mną: DTciaki
Za TM: Zając[*] Królewna[*] Beza[*] PanBe[*] Szyszka[*] Nesca[*] Mocca[*] Szajba[*] Izzi[*] Inka[*] Fryga[*] Filifionka[*] Fistaszek[*] Florka[*] Archibald Ogryzek[*][/color][/i][/b]
Ze mną: DTciaki
Za TM: Zając[*] Królewna[*] Beza[*] PanBe[*] Szyszka[*] Nesca[*] Mocca[*] Szajba[*] Izzi[*] Inka[*] Fryga[*] Filifionka[*] Fistaszek[*] Florka[*] Archibald Ogryzek[*][/color][/i][/b]
Wieczorem wstawię zdjątko nochalopagusów, jakie dziś rano wystawały z sitka
Niby się tłuką non stop i krzyczą na siebie, Gandzia nawet kopie, nawet mnie! ale śpią słodko wtulone, pysio przy pysiu 

saszenka
A co mi tam, macie ... 
Gaba - w oczekiwaniu na haszczenie

Gandzia w ukryciu pożera jabłuszko

A tak rano spały moje klusiątka

A tak jemy kukurydzę

Gaba - w oczekiwaniu na haszczenie

Gandzia w ukryciu pożera jabłuszko

A tak rano spały moje klusiątka

A tak jemy kukurydzę

saszenka
Świetne zdjęcia
No i Gaba pokazała, gdzie wszystkich ma
http://imageshack.us/photo/my-images/16/p1020567p.jpg/
Może spróbuj przez jakiś czas dawać im mniej cosiów, może coś to zmieni (na lepsze)...? U mnie też Kofuś coś się dziwnie powiększyła (ale wojen o żarło nie ma
) i zastanawiam się, jak odchudzić jednego szczura 

Może spróbuj przez jakiś czas dawać im mniej cosiów, może coś to zmieni (na lepsze)...? U mnie też Kofuś coś się dziwnie powiększyła (ale wojen o żarło nie ma

"And If You're Not Down With That, I've Got Two Words For You..."
Moje dzieciaczki: Kane, Kofi, Triple H i Goldust
nasz temacik
[*][/b]: MoDo,Łatka,Gacuś,Piwniczuś,Myszka,Złośniczka,Ogryzek,Wisienka,Achmedzik,Porzeczka,Dustie.

[*][/b]: MoDo,Łatka,Gacuś,Piwniczuś,Myszka,Złośniczka,Ogryzek,Wisienka,Achmedzik,Porzeczka,Dustie.
Ogólnie to Gaba wszystkim pokazuje, gdzie ich ma i gdzie ich miejsce. Biedna Gandzia jak tylko może bunkruje się za łóżkiem, bo Gaba wyjątkowo ukochała sobie molestować ją
I teraz wydaje mi się, że jednak Gandzia nie piszczy w obronie jedzenia, tylko piszczy przed Gabą! Zdarza się to nie tylko wtedy, gdy Gandziula siedzi w magazynie Labo, i myślę, że właśnie tam leży, żeby móc się lepiej bronić przed małym terrorystą
Oczywiście mała nic jej nie robi, ale chyba dosyć mocno irytuje. Nie to że coś, ale w końcu się doigra i dopiero będzie krzyk 
Przy rozdzielaniu smakołyków (czyli warzyw i owoców) nie ma większych walk, bo ja nad tym czuwam i wydzielam każdemu po równo. Wszyscy są zainteresowani jak najszybszym pożarciem swojej działki
Problem pojawia się tylko w przypadku Labo, które z miski wynoszone jest do magazynu (który był kiedyś pięknym domkiem uszytym przeze mnie
). A najzabawniejsze w tym jest to, że żadna z nich miłością do Labo nie pała...
Gandzia jest teraz między młotem a kowadłem, bo z jednej strony zaczepiająca ją Gaba z drugiej ja, która chce ją miziać i tulić
Z dwojga złego wybiera mnie i więc powoli zaczyna się socjalizować. Jednak nigdy nic nie jest pewne, bo to szczur który chodzi własnymi ścieżkami: raz cię kocha, drugi raz będzie ignorował przez tydzień 

Przy rozdzielaniu smakołyków (czyli warzyw i owoców) nie ma większych walk, bo ja nad tym czuwam i wydzielam każdemu po równo. Wszyscy są zainteresowani jak najszybszym pożarciem swojej działki

Gandzia jest teraz między młotem a kowadłem, bo z jednej strony zaczepiająca ją Gaba z drugiej ja, która chce ją miziać i tulić

saszenka
Gaba, buntownik, reszta tak ładnie pozuje, a ona tyłkiem się obróci i tyle
A co do wyczuwania aparatu, to fakt, szczury mają zaskakująco wyczulony zmysł, żeby tylko Ci przypadkiem ładne zdjęcie nie wyszło...

Zaraza, Szuriken, Kaszmir
[klik!]
Za tęczowym mostem...
Alucard, Belzebub, Zenek, Bazyl, Edgar, Arrow, Krecik, Afera, Wichura. Tęsknię za Wami...
Bo Gaba uważa, że jak siądzie tyłem to jej nie widać i może zjeść w ukryciu
Czasem szczury pobiorą z talerzyka i pobiegną pod ścianę zjeść, siedzą 15 cm od siebie, czasem przodem do ściany i wydaje im się, że nikt nie widzi 
Najłatwiej zwabić je do aparatu właśnie jedzeniem, bo nawet jak śpią, to akurat w trakcie foty przewrócą się na drugi bok, czy drapną w ucho

Najłatwiej zwabić je do aparatu właśnie jedzeniem, bo nawet jak śpią, to akurat w trakcie foty przewrócą się na drugi bok, czy drapną w ucho

saszenka
Mój Gytiomiziołek dorobił się ranki przy oczku
Do szczura powinna być dołączona instrukcja, jak go spacyfikować do celów dezynfekcyjnych
Oczywiście gdy siostra w tarapatach, całe stado szturmuje (Greta na głowie, Gaba w uchu, Gandzia na plecach) by odbić ją z rąk oprawcy. Teraz ja mam rankę przy oku i sznytę za uchem 

saszenka
No, a co Ty myślałaś, że tylko ona jedna będzie mieć ranę? Nie ma tak, jak córcia cierpi to mamusia równieżsaszenka pisze:...Teraz ja mam rankę przy oku i sznytę za uchem

"And If You're Not Down With That, I've Got Two Words For You..."
nasz temacik