Bo szczęście szczurzy ogon ma...

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
ssylvusia
Numer GG: 1989601

Re: Bo szczęście szczurzy ogon ma...

Post autor: ssylvusia »

Piórka to oni sobie sami wyciągają... z naszej kołdry :P W takim tempie do wiosny zostanie sama poszewka :) A tak naprawdę im nie przeszkadza, że miotełka jest już bezpiórkowa, dalej za nią biegają ;D

Noruś tylko wygląda tak groźnie, w rzeczywistości to przytulanka. Do szczęścia wystarczy mu kość do gryzienia i drapanie po brzuchu :D

Dziękujemy za miłe słowa, idziemy dalej szyć mebelki. Chłopcy dzielnie mi pomagają, pogryźli już dwie szpulki nici >:D
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
nancy1989

Post autor: nancy1989 »

Ja się nie mogę coś zmotywować do szycia :) dodaj koniecznie efekty swojej pracy :) może mnie zmotywujesz do roboty :D bo by się coś nowego przydało :) Piękne masz ogony :)
Sesja super :) rozumiem, że na konkurs kalendarzowy ?:)
Moje ogoniaste: JUVEK, JJ i RUFUS <-- nasz wątek
Szczurki na straganie - nasz bazarek --> KLIK
Awatar użytkownika
gosja1

Post autor: gosja1 »

Buahahaha, gryzienie szpulek to jedno z najlepszych zajęć. Natomiast kordonek w formie kłębka to najcudowniejsza piłeczka, którą zaraz należy szybko schować pod szafą :P albowiem dla szczura jest to gadżet niezbędny. tak samo jak kartki papieru na przykład :P
ciekawa jestem efektów Twojej pracy, mam nadzieję, że znowu Ci się uda zdobyć aparat! :)
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 00#p982390
-------------------------------------------------------------
Kubuś [*], Kacperek [*], Boguś[*], Marcelek[*]
Awatar użytkownika
ssylvusia

Aparatu jeszcze nie oddałam :P Okazało się, że może jeszcze pobyć ze mną kilka dni ;) Dzisiaj skończyłam już jeden hamaczek, jeden podwójny hamaczek i tunel. Reszta jutro, bo moje palce już nie współgrają z mózgiem i ciągle się kłuję ;D
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
akzi

Post autor: akzi »

o tej porze to całkiem oczywiste :P
Obrazek

Za TM : Marysia Tutuś Kleo Gucio
Mała Mi uciekła ... :( Melina ma się dobrze w nowym domku
Awatar użytkownika
gosja1

To Ty ręcznie szyjesz? O kobieto!
Ja jak uszyłam szczurom domek ze starej kurtki, to potem nie mogłam palcami ruszać przez dwa dni ;D
Awatar użytkownika
ssylvusia

Gosiu, szyję ręcznie, ja bardzo lubię taką dłubaninkę ;) Ale już ustawiłam skarbonkę w strategicznym miejscu i zbieram na maszynę ;D

Wczoraj złożyłam Tadeuszka i powiesiłam nowe hamaki... lekcja dla mnie - NIE WPUSZCZAJ CHŁOPAKÓW DO ŚWIEŻO UMEBLOWANEJ KLATKI NA NOC. Nie zmrużyłam dzisiaj oka przez całą noc. Biegały po klatce jak oszalałe, skakały, tłukły się i kotłowały :o

Szczurzy armagedon. Klatka od wieczora do rana przesunęła się po podłodze o jakieś 15cm...

Jak wrócę do domu wrzucę fotki mojej radosnej twórczości ;)
Może komuś z Was przypadnie do gustu i wrzuci kilka grosików do skarbonki zamawiając u mnie taki komplecik ;)
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
nancy1989

Post autor: nancy1989 »

Jak coś jakimś cudem wpadnie do mojej skarbonki to chętnie przerzucę do Twojej za jakiś komplecik ;)
u mnie polarki i różne szmatki czekają,czekają i prędzej się rozpadną ze starości niż coś z nich ręcznie uszyję... Czekam niecierpliwie na zdjęcia (zanim ogony wszystko pożrą) licząc ,że da mi to motywacje do działania ;)
Moje ogoniaste: JUVEK, JJ i RUFUS <-- nasz wątek
Szczurki na straganie - nasz bazarek --> KLIK
saszenka

Post autor: saszenka »

ssylvusia pisze:Szczurzy armagedon. Klatka od wieczora do rana przesunęła się po podłodze o jakieś 15cm...
Ależ masz mocarne szczurasy ;D
saszenka
Stado: Turkuć, Podjadek, Pafnucy, Milord, Gimel

Na tymczasie: cała wataha
Awatar użytkownika
ssylvusia

Wrzucam kilka foteczek nowych mebelków ;) Do kompleciku mam jeszcze jeden hamaczek i tunelik, chwilowo nie mam koncepcji, gdzie je powiesić.

Obrazek Obrazek Obrazek

Gdyby ktoś był chętny na niedrogi komplecik - zapraszam :)
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
gosja1

ssylvusia, ja też lubię szyć ręcznie, ale bardzo chciałabym mieć maszynę jednak... Jakoś tak zawsze w połowie pracy mi się zaczyna nudzić :P

Bardzo ładnie wygląda połączenie zieleni z fioletem! Nawet się nie spodziewałam :)
Może rzeczywiście powinnam zrezygnować ze swojej twórczości na rzecz Twojej ;D
Awatar użytkownika
ssylvusia

Gosiu zapraszam :)

Zbieramy teraz pieniążki na maszynę i nową klatkę, więc każda złotówka jest na wagę złota. Wydaje mi się, że nie za drogo się wyceniłam, jak za taki 6-elementowy komplecik, ale szczegóły dla zainteresowanych na PW ;)

Dzisiejszej nocy niestety znowu chłopaki nie dali mi pospać. Nie mam pojęcia, co się dzieje. Bogusław całą noc latał jak szalony po klatce, nigdy tak nie było. Muszę sprzedać pilnie Tadeuszka, bo jeszcze trochę, a zwariuję. Jest zdecydowanie "za głośna". Nie wiem, czy to kwestia podwieszanej kuwety, czy takich luźnych mocowań prętów do szkieletu, ale po prostu to nie dla mnie :(
ObrazekObrazek
Nietoperrr...
Kontakt:

Post autor: Nietoperrr... »

ssylvusia pisze:Gosiu zapraszam :)
Muszę sprzedać pilnie Tadeuszka, bo jeszcze trochę, a zwariuję. Jest zdecydowanie "za głośna". Nie wiem, czy to kwestia podwieszanej kuwety, czy takich luźnych mocowań prętów do szkieletu, ale po prostu to nie dla mnie :(
To raczej nie kwestia klatki,tylko mieszkańców ;) U mnie Toddy sprawował się idealnie,szybko się ją myje,gdyby nie brak miejsca w pokoju i wielkość stada,to bym dalej miała Tadeusza ;) Pręty będą dudnić w każdej klatce,kuweta będzie się tarabanić,bo przy tych wariatach trzeba by było mieć klatkę z gumy,żeby było cicho i najlepiej same ciche polarki,żeby nie trzaskały tak koszykami :P
U mnie Perfect dzwoni w nocy tak strasznie,że drzwi zamykam do szczurzego pokoju na noc ;) Nie mam cichej klatki,bo nie ma cichych szczurów :D
A tak na marginesie,piękne połączenie fioletu z zielenią.Ja też już od dawna w tych kolorach się zatopiłam ;)
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38
Awatar użytkownika
ssylvusia

Nietoperrrku, u nas problem z klatką polega na tym, że stoi przy samym łóżku na wysokości głowy ::) Perfect jest wąski, ale wysoki i mogłabym odjechać z nim gdzieś dalej, albo w skrajnych przypadkach zarządzić eksmisję ogonów na noc :P Z Tadeuszkiem nie mogę już tak manewrować po pokoju (szczerze mówiąc ledwo nawet mieści się w drzwiach ;D

Chłopaki takiej szajby dostali od dosłownie kilku dni, wcześniej byli przestawieni na dzienny tryb życia, a w nocy spali. Coś się poprzestawiało w tych ich małych łepetynkach. Jeszcze nie wiem co, ale się dowiem i ukrócę ten proceder :P
Nietoperrr... pisze:A tak na marginesie,piękne połączenie fioletu z zielenią.Ja też już od dawna w tych kolorach się zatopiłam

Ja też uwielbiam takie mieszanki. W ogóle uwielbiam wszystko, co ze soba kontrastuje ;) Poprzednia, niebieska wersja mebelków była spokojna i nudna. Nie mogłam już na nie patrzeć :)
ObrazekObrazek
xiao-he
Kontakt:

Post autor: xiao-he »

ssylvusia pisze: Chłopaki takiej szajby dostali od dosłownie kilku dni, wcześniej byli przestawieni na dzienny tryb życia, a w nocy spali. Coś się poprzestawiało w tych ich małych łepetynkach. Jeszcze nie wiem co, ale się dowiem i ukrócę ten proceder :P
Hihihihihihihi ;D
Spółka z.o.o., czyli moje małe wafle :)
Ze mną: DTciaki
Za TM: Zając
[*] Królewna[*] Beza[*] PanBe[*] Szyszka[*] Nesca[*] Mocca[*] Szajba[*] Izzi[*] Inka[*] Fryga[*] Filifionka[*] Fistaszek[*] Florka[*] Archibald Ogryzek[*][/color][/i][/b]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”