. Jednak problem polega na tym, że zaczęła gryźć i to dość boleśnie. Nie tylko po rękach ale gdy tylko widzi kawałek odsłoniętego ciala. Mnie ugryzła wczoraj dość mocno w plecy, chłopaka ostatnio w głowę
 . Jednak problem polega na tym, że zaczęła gryźć i to dość boleśnie. Nie tylko po rękach ale gdy tylko widzi kawałek odsłoniętego ciala. Mnie ugryzła wczoraj dość mocno w plecy, chłopaka ostatnio w głowę  Już to, że ma ADHD i nie usiedzi sekundy w miejscu to przeboleję, ale naprawdę nie wiem, co robić z tym gryzieniem. Nie jest to (mam taką przynajmniej nadzieję) robione z agresją. Po prostu podchodzi lub podbiega, gryzie i idzie dalej. A za 3 minuty znów gramoli się na kolana. Mogę to u niej jakoś wytępić? Czy może dojrzewa i dlatego tak sie zachowuje? Zaznaczam, że próby przewracania jej na plecy kończą się fiaskiem a ona dalej nic sobie z tego nie robi..
 Już to, że ma ADHD i nie usiedzi sekundy w miejscu to przeboleję, ale naprawdę nie wiem, co robić z tym gryzieniem. Nie jest to (mam taką przynajmniej nadzieję) robione z agresją. Po prostu podchodzi lub podbiega, gryzie i idzie dalej. A za 3 minuty znów gramoli się na kolana. Mogę to u niej jakoś wytępić? Czy może dojrzewa i dlatego tak sie zachowuje? Zaznaczam, że próby przewracania jej na plecy kończą się fiaskiem a ona dalej nic sobie z tego nie robi.. Będę bardzo szczęśliwa, jeśli dostanę jakieś odpowiedzi

Melina ma się dobrze w nowym domku
 Melina ma się dobrze w nowym domku 

Czasem jednak po prostu MUSZĘ ją złapać i wtedy pojawiają się problemy. A księżniczce nie zawsze chce się wleźć mi na rękę, bo ma akurat taki kaprys, że nie
  Czasem jednak po prostu MUSZĘ ją złapać i wtedy pojawiają się problemy. A księżniczce nie zawsze chce się wleźć mi na rękę, bo ma akurat taki kaprys, że nie   Dlatego właśnie chciałabym wiedzieć, czy istnieje sposób na przekonanie jej do tej formy transportu.
  Dlatego właśnie chciałabym wiedzieć, czy istnieje sposób na przekonanie jej do tej formy transportu.