A pić zaczęła ? Może też powinnaś jej przymocować poidło tak, żeby nie musiała wstawać, tylko nieco ryjek podnieść. To może wtedy łaskawie by się napiła ?
futrzaste momenty
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Re: futrzaste momenty
Czyli widzę, że obie wykorzystujecie na maksa. Ty, bo niecnie wykorzystujesz jej niemoc i czochrasz ją ile wlezie, a Gandzia, bo dupy jej się ruszyć nie chce, a wyczuła moment i dostaje wszystko pod nos
A że ruszać się może, to udowodniła gigantem 
A pić zaczęła ? Może też powinnaś jej przymocować poidło tak, żeby nie musiała wstawać, tylko nieco ryjek podnieść. To może wtedy łaskawie by się napiła ?
Ze mną : Trish, Tasza, Tośka i Tola
Za TM, na zielonej szczurzej łączce : Tutek, Fibi i Fryta [*][/color]

No już nie jest tak miło
Jak tylko otworzę drzwi, to zamiast leżeć i potulnie poddawać się mizianiu, próbuje uciec z niewoli. No wiem, że nudno i smutno, ale jeszcze nie może się przecież gimnastykować
Poidło już wędrowało, zmieniało wysokość i dupa
W nocy, jak nikt nie patrzył, zjadła michę gerberka i nawet Labo schrupała
ale woda nietknięta
Dziś dam jej rozwodnionego gerbera, i tak wcześniej jadła "zupkę" ale tym razem jeszcze wymieszam ją z wodą. W akcie desperacji próbowałam nawet dziewczyny przekonać, żeby nadały w ultradźwiękach komunikat Gandzi, że ma pić - ale chyba mnie olały
Kupa jest miękka, ale nie rzadka - przynajmniej tyle dobrego. No i mimo intensywnych zabiegów higienicznych w okolicy bikini i całego gołego brzuszka, szwy są na miejscu a ranka czysta i sucha
Właśnie przyuważyłam, że kołnierz niekoniecznie musi się sprawdzać w takiej sytuacji, bo idealnie sięga pazurami u nóg do cięcia
Na szczęście albo jeszcze boli albo to mądry szczurasek, i bardzo delikatnie się drapie po brzuszku 
Poidło już wędrowało, zmieniało wysokość i dupa
saszenka
Stado: Turkuć, Podjadek, Pafnucy, Milord, Gimel
Na tymczasie: cała wataha
daj jej kawałek mokrego chlebka 

Za TM : Marysia Tutuś Kleo Gucio
Mała Mi uciekła ...
Hmmm, nie wiem, czy by się zainteresowała tym. Ona je dopiero po jakims czasie od podania, więc chlebek może wyschnąć... Póki co wciskam w nią ogórki
no i tego rozwodnionego gerbera podam, jak nie zaskoczy z poidłem to będę kombinować dalej
Podanie antybiotyku dopyszcznie strzykawką to był koszmar, i dla niej i dla mnie, więc wolałabym uniknąć siłowego nawadniania... ech, podejrzewam, że robi to po złości, bo jak się okazuje apetyt ma (skoro nawet Labo pożarła) 
saszenka
Kolejny raz przekonałam się, że szczura nie da się przechytrzyć
A jeśli próbujesz, narobisz sobie więcej bałaganu! Szczur, któremu wydaje się, że jest wielbłądem, dostał gerberek wymieszany z wodą
Najpierw wsadziła w to łapki i oblizała, i tak kilka razy, potem tymi łapkami zrobiła ładny szlaczek - wszędzie. Na koniec (oczywiście nie zjadłszy wszystkiego, a nawet jednej setnej) stanęła słupka nad miseczką, oparła się rączkami o ścianę i nakupkała do miski!!!
(czy szczury mogą kupkać stojąc na dwóch nogach??? ) W nagrodę dostała miseczkę z pływającymi w wodzie ogórkami 
saszenka
Jakby ktoś miał wątpliwości... w miseczce z wodą, w której pływały ogórki, znalazła się szmatka z gniazda, która wsączyła w siebie całą wodę
a dosłownie przed chwilą miseczka z rozwodnionym gerberkiem wylądowała do góry dnem...
saszenka
Wyraźnie Ci komunikuje : Nie ze mną te numery, Bruner 
Ale skoro kupa miękkawa, to znaczy, że wodę skądś tam czerpie, więc chyba nie ma się, czym martwić. A może daj jej trochę jakiegoś kompotu, żeby smakiem ją przekonać, albo herbatki lekko osłodzonej.
A dwa, że ja mam michy przymocowywane do prętów, to mi nie wędrują z nimi po całej klatce.
Ale skoro kupa miękkawa, to znaczy, że wodę skądś tam czerpie, więc chyba nie ma się, czym martwić. A może daj jej trochę jakiegoś kompotu, żeby smakiem ją przekonać, albo herbatki lekko osłodzonej.
A dwa, że ja mam michy przymocowywane do prętów, to mi nie wędrują z nimi po całej klatce.

Spróbuj jej dać wodę z miodem

Spółka z.o.o., czyli moje małe wafle :)
Ze mną: DTciaki
Za TM: Zając[*] Królewna[*] Beza[*] PanBe[*] Szyszka[*] Nesca[*] Mocca[*] Szajba[*] Izzi[*] Inka[*] Fryga[*] Filifionka[*] Fistaszek[*] Florka[*] Archibald Ogryzek[*][/color][/i][/b]
Ze mną: DTciaki
Za TM: Zając[*] Królewna[*] Beza[*] PanBe[*] Szyszka[*] Nesca[*] Mocca[*] Szajba[*] Izzi[*] Inka[*] Fryga[*] Filifionka[*] Fistaszek[*] Florka[*] Archibald Ogryzek[*][/color][/i][/b]
Pomęczyłam trochę dziewczyny na czacie w nocy
i powiedziały, że wystarczy, że Gandziula pożera gerberka i świeżyznę
Wczoraj nawet raz zauważyłam jak liznęła poidło, ale raczej tak o, żeby liznąć a nie napić się
Kupy są miękkie i jest kałuża na podłodze (normalna, nie zagęszczona), czyli wnioskuję, że nawodnienie szczura w normie (no i skóra po naciągnięciu zachowuje się poprawnie)
Poza tym szczur obrażony, bo nie pozwalam wychodzić. A ona ma w ogonie głaskanie, woli po głaszczącej ręce wyjść na wolność
Gdyby nie była szczurem autystycznym, uciekającym to bym ją wzięła do kieszeni, ale tak... już tysiąc razy ściągałam ją ze swoich pleców, a ja aż tak elastyczna nie jestem 
saszenka
saszenka pisze:Jakby ktoś miał wątpliwości... w miseczce z wodą, w której pływały ogórki, znalazła się szmatka z gniazda, która wsączyła w siebie całą wodęa dosłownie przed chwilą miseczka z rozwodnionym gerberkiem wylądowała do góry dnem...
Widzę, że nieciekawie się dzieje przez ostanie dni... Nie daj się, Autystyczny Szczurku, nie wmusi w Ciebie wody
"And If You're Not Down With That, I've Got Two Words For You..."
Moje dzieciaczki: Kane, Kofi, Triple H i Goldust
nasz temacik
[*][/b]: MoDo,Łatka,Gacuś,Piwniczuś,Myszka,Złośniczka,Ogryzek,Wisienka,Achmedzik,Porzeczka,Dustie.
nasz temacik[*][/b]: MoDo,Łatka,Gacuś,Piwniczuś,Myszka,Złośniczka,Ogryzek,Wisienka,Achmedzik,Porzeczka,Dustie.
Zabawne, bardzo zabawne...BlackRat pisze:saszenka pisze:Jakby ktoś miał wątpliwości... w miseczce z wodą, w której pływały ogórki, znalazła się szmatka z gniazda, która wsączyła w siebie całą wodęa dosłownie przed chwilą miseczka z rozwodnionym gerberkiem wylądowała do góry dnem...
![]()
Widzę, że nieciekawie się dzieje przez ostanie dni... Nie daj się, Autystyczny Szczurku, nie wmusi w Ciebie wody
saszenka
Gandzia tęskni!!! Dałam jej kocyk dziewczyn (po jednej nocy), wyrzuciła wszystkie szmatki z gniazda i wtuliła się w niego! Jejciu, żeby szybciej była sobota... tak mi smętnie patrzeć na nią, bo nijak nie mogę pomóc 
saszenka
Ojoj
Wyprzytulaj zatem ode mnie 
"And If You're Not Down With That, I've Got Two Words For You..."
nasz temacik
[*][/b]: MoDo,Łatka,Gacuś,Piwniczuś,Myszka,Złośniczka,Ogryzek,Wisienka,Achmedzik,Porzeczka,Dustie.
nasz temacik[*][/b]: MoDo,Łatka,Gacuś,Piwniczuś,Myszka,Złośniczka,Ogryzek,Wisienka,Achmedzik,Porzeczka,Dustie.
Wyprzytulałabym i wymiziała, ale to autystyk - ona nie lubi kontaktów z człowiekiem, no chyba że sama sobie zażyczy, ale dotykać jej nie wolno
Jeść zbytnio nie chce (jedzenie znika, jak nikt nie patrzy), więc nie wiem już jak ją porozpieszczać w ten trudny czas 
saszenka
No, trudny przypadek z tej Gandziny... To ode mnie przekaż słownie całusy