futrzaste momenty

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
dorloc

Re: futrzaste momenty

Post autor: dorloc »

Czyli widzę, że obie wykorzystujecie na maksa. Ty, bo niecnie wykorzystujesz jej niemoc i czochrasz ją ile wlezie, a Gandzia, bo dupy jej się ruszyć nie chce, a wyczuła moment i dostaje wszystko pod nos :) A że ruszać się może, to udowodniła gigantem :)
A pić zaczęła ? Może też powinnaś jej przymocować poidło tak, żeby nie musiała wstawać, tylko nieco ryjek podnieść. To może wtedy łaskawie by się napiła ?
Ze mną : Trish, Tasza, Tośka i Tola
Za TM, na zielonej szczurzej łączce : Tutek, Fibi i Fryta [*][/color]
Obrazek
saszenka

Post autor: saszenka »

No już nie jest tak miło ::) Jak tylko otworzę drzwi, to zamiast leżeć i potulnie poddawać się mizianiu, próbuje uciec z niewoli. No wiem, że nudno i smutno, ale jeszcze nie może się przecież gimnastykować :(
Poidło już wędrowało, zmieniało wysokość i dupa :( W nocy, jak nikt nie patrzył, zjadła michę gerberka i nawet Labo schrupała :o ale woda nietknięta :-\ Dziś dam jej rozwodnionego gerbera, i tak wcześniej jadła "zupkę" ale tym razem jeszcze wymieszam ją z wodą. W akcie desperacji próbowałam nawet dziewczyny przekonać, żeby nadały w ultradźwiękach komunikat Gandzi, że ma pić - ale chyba mnie olały ::) :P Kupa jest miękka, ale nie rzadka - przynajmniej tyle dobrego. No i mimo intensywnych zabiegów higienicznych w okolicy bikini i całego gołego brzuszka, szwy są na miejscu a ranka czysta i sucha :D Właśnie przyuważyłam, że kołnierz niekoniecznie musi się sprawdzać w takiej sytuacji, bo idealnie sięga pazurami u nóg do cięcia ::) Na szczęście albo jeszcze boli albo to mądry szczurasek, i bardzo delikatnie się drapie po brzuszku :)
saszenka
Stado: Turkuć, Podjadek, Pafnucy, Milord, Gimel

Na tymczasie: cała wataha
Awatar użytkownika
akzi

Post autor: akzi »

daj jej kawałek mokrego chlebka :)
Obrazek

Za TM : Marysia Tutuś Kleo Gucio
Mała Mi uciekła ... :( Melina ma się dobrze w nowym domku
saszenka

Hmmm, nie wiem, czy by się zainteresowała tym. Ona je dopiero po jakims czasie od podania, więc chlebek może wyschnąć... Póki co wciskam w nią ogórki :D no i tego rozwodnionego gerbera podam, jak nie zaskoczy z poidłem to będę kombinować dalej ::) Podanie antybiotyku dopyszcznie strzykawką to był koszmar, i dla niej i dla mnie, więc wolałabym uniknąć siłowego nawadniania... ech, podejrzewam, że robi to po złości, bo jak się okazuje apetyt ma (skoro nawet Labo pożarła) :P
saszenka

saszenka

Kolejny raz przekonałam się, że szczura nie da się przechytrzyć ::) A jeśli próbujesz, narobisz sobie więcej bałaganu! Szczur, któremu wydaje się, że jest wielbłądem, dostał gerberek wymieszany z wodą ;D Najpierw wsadziła w to łapki i oblizała, i tak kilka razy, potem tymi łapkami zrobiła ładny szlaczek - wszędzie. Na koniec (oczywiście nie zjadłszy wszystkiego, a nawet jednej setnej) stanęła słupka nad miseczką, oparła się rączkami o ścianę i nakupkała do miski!!! :o (czy szczury mogą kupkać stojąc na dwóch nogach??? ) W nagrodę dostała miseczkę z pływającymi w wodzie ogórkami >:D
saszenka

saszenka

Jakby ktoś miał wątpliwości... w miseczce z wodą, w której pływały ogórki, znalazła się szmatka z gniazda, która wsączyła w siebie całą wodę :-\ a dosłownie przed chwilą miseczka z rozwodnionym gerberkiem wylądowała do góry dnem...
saszenka

dorloc

Wyraźnie Ci komunikuje : Nie ze mną te numery, Bruner :)
Ale skoro kupa miękkawa, to znaczy, że wodę skądś tam czerpie, więc chyba nie ma się, czym martwić. A może daj jej trochę jakiegoś kompotu, żeby smakiem ją przekonać, albo herbatki lekko osłodzonej.
A dwa, że ja mam michy przymocowywane do prętów, to mi nie wędrują z nimi po całej klatce.
Obrazek
xiao-he
Kontakt:

Post autor: xiao-he »

Spróbuj jej dać wodę z miodem :D ;)
Spółka z.o.o., czyli moje małe wafle :)
Ze mną: DTciaki
Za TM: Zając
[*] Królewna[*] Beza[*] PanBe[*] Szyszka[*] Nesca[*] Mocca[*] Szajba[*] Izzi[*] Inka[*] Fryga[*] Filifionka[*] Fistaszek[*] Florka[*] Archibald Ogryzek[*][/color][/i][/b]
saszenka

Pomęczyłam trochę dziewczyny na czacie w nocy ;) i powiedziały, że wystarczy, że Gandziula pożera gerberka i świeżyznę :) Wczoraj nawet raz zauważyłam jak liznęła poidło, ale raczej tak o, żeby liznąć a nie napić się ::) Kupy są miękkie i jest kałuża na podłodze (normalna, nie zagęszczona), czyli wnioskuję, że nawodnienie szczura w normie (no i skóra po naciągnięciu zachowuje się poprawnie) ;D Poza tym szczur obrażony, bo nie pozwalam wychodzić. A ona ma w ogonie głaskanie, woli po głaszczącej ręce wyjść na wolność ::) Gdyby nie była szczurem autystycznym, uciekającym to bym ją wzięła do kieszeni, ale tak... już tysiąc razy ściągałam ją ze swoich pleców, a ja aż tak elastyczna nie jestem ;)
saszenka

Awatar użytkownika
BlackRat
Numer GG: 5750987

Post autor: BlackRat »

saszenka pisze:Jakby ktoś miał wątpliwości... w miseczce z wodą, w której pływały ogórki, znalazła się szmatka z gniazda, która wsączyła w siebie całą wodę :-\ a dosłownie przed chwilą miseczka z rozwodnionym gerberkiem wylądowała do góry dnem...
;D
Widzę, że nieciekawie się dzieje przez ostanie dni... Nie daj się, Autystyczny Szczurku, nie wmusi w Ciebie wody :P
"And If You're Not Down With That, I've Got Two Words For You..."
Moje dzieciaczki: Kane, Kofi, Triple H i Goldust Obrazek nasz temacik

[*][/b]: MoDo,Łatka,Gacuś,Piwniczuś,Myszka,Złośniczka,Ogryzek,Wisienka,Achmedzik,Porzeczka,Dustie.
saszenka

BlackRat pisze:
saszenka pisze:Jakby ktoś miał wątpliwości... w miseczce z wodą, w której pływały ogórki, znalazła się szmatka z gniazda, która wsączyła w siebie całą wodę :-\ a dosłownie przed chwilą miseczka z rozwodnionym gerberkiem wylądowała do góry dnem...
;D
Widzę, że nieciekawie się dzieje przez ostanie dni... Nie daj się, Autystyczny Szczurku, nie wmusi w Ciebie wody :P
Zabawne, bardzo zabawne...
;D
saszenka

saszenka

Gandzia tęskni!!! Dałam jej kocyk dziewczyn (po jednej nocy), wyrzuciła wszystkie szmatki z gniazda i wtuliła się w niego! Jejciu, żeby szybciej była sobota... tak mi smętnie patrzeć na nią, bo nijak nie mogę pomóc :(
saszenka

Awatar użytkownika
BlackRat
Numer GG: 5750987

Post autor: BlackRat »

Ojoj :( Wyprzytulaj zatem ode mnie :-*
"And If You're Not Down With That, I've Got Two Words For You..."
Moje dzieciaczki: Kane, Kofi, Triple H i Goldust Obrazek nasz temacik

[*][/b]: MoDo,Łatka,Gacuś,Piwniczuś,Myszka,Złośniczka,Ogryzek,Wisienka,Achmedzik,Porzeczka,Dustie.
saszenka

Wyprzytulałabym i wymiziała, ale to autystyk - ona nie lubi kontaktów z człowiekiem, no chyba że sama sobie zażyczy, ale dotykać jej nie wolno :( Jeść zbytnio nie chce (jedzenie znika, jak nikt nie patrzy), więc nie wiem już jak ją porozpieszczać w ten trudny czas :(
saszenka

dorloc

No, trudny przypadek z tej Gandziny... To ode mnie przekaż słownie całusy :)
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”