Paint it Black

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
saszenka

Re: Paint it Black

Post autor: saszenka »

Arau pisze:Eve, pode mną mieszka największa plotkara na osiedlu, zaraz się okaże, ze np. morduję ludzi tym tłuczkiem ^^
No to z głowy problem z domokrążcami ;D
saszenka
Stado: Turkuć, Podjadek, Pafnucy, Milord, Gimel

Na tymczasie: cała wataha
Awatar użytkownika
BlackRat
Numer GG: 5750987

Post autor: BlackRat »

saszenka pisze:
BlackRat pisze: nawet tran muszę przemycać :D
Jak?!?!?! przecież to wali rybą na milę! :o I co to za szczur, który nie oddałby ukochanego hamaczka za kroplę tranu? Dziwne te zwyczaje u Ciebie, dziwne ;)
A widzisz, w czymś może walić i zje, ale samego nie ruszy ;) (podczas, gdy reszta towarzystwa zeżarłaby mi razem z ręką, gdyby była taka potrzeba)...
Eve pisze:...Dziwne te nasze szczury Black Rat ;)
Tylko Kane, tylko Kane ;) Reszta zachowuje się jak na szczury przystało :D
Arau pisze:Black, Twoja Kane to zupełnie osobna historia, to jest szczur który wybitnie nie chce dać sobie pomóc...
Nie nie, to jest super-inteligentny szczur, który -jak "mamusia"- nie tknie żadnej chemiochy czy czegokolwiek, co to ponoć pomaga :P >:D
A tak serio, to w środę dostała ostatni zastrzyk (ciężko je znosiła) i od wczoraj do poniedziałku mamy Enro w tabletkach (mini tabletusie na 5 dzielone) i moja mama pyta: "a jak jej to wciśniesz? przecież nie ruszy..." na to ja: "pal sześć! dam z nutellą, może te 5 dni nic jej po niej nie będzie..."... I co? I wielkie G! Zlizała nutellę, proszek jęzorkiem odsunęła na bok, wcisnęłam na siłę paznokciem w pysia i...poryczałam się przy tym, bo taka była Kane'usia przerażona :( Już chyba zastrzyki były lepsze i mniej stresujące.... nie wiem, jak dziś wcisnę :/
Arau Gomenne za taaaki offtop :-*
"And If You're Not Down With That, I've Got Two Words For You..."
Moje dzieciaczki: Kane, Kofi, Triple H i Goldust Obrazek nasz temacik

[*][/b]: MoDo,Łatka,Gacuś,Piwniczuś,Myszka,Złośniczka,Ogryzek,Wisienka,Achmedzik,Porzeczka,Dustie.
Awatar użytkownika
Eve

Post autor: Eve »

A czy ktoś tu nie ma dzisiaj urodzin? .. ale gapa ze mnie .. ::)
Wszystkiego dobrego, uśmiechu i słoneczka :-*
Łapki malutkie ale wyobraźnia ogromna..
Moje miziaki: Futra z Charakterem
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=33133

Hamaczki dla każdej paczki :P
http://szczury.org/viewtopic.php?f=149&t=38219
valhalla

Post autor: valhalla »

Arau, ale Ty młoda jeszcze jesteś :) Wszystkiego najlepszego...

...i szczura trzeciego :P
Rozpieszczury: pomknęły wszystkie...
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
saszenka

O jaaaa! Faktycznie!
Sto lat, sto szczurów i sto beczek piwa! :-*
saszenka

Awatar użytkownika
Arau

Post autor: Arau »

Całe cztery lata młodsza i taaaka młoda ;)
Na przeszkodzie do trzeciego stoi mój TŻ, i mimo karmienia, kochania i moich urodzin nie chce ulec, podlec :(

Dziękuję Wam :*
Obrazek
Zaraza, Szuriken, Kaszmir
[klik!]

Za tęczowym mostem...
Alucard, Belzebub, Zenek, Bazyl, Edgar, Arrow, Krecik, Afera, Wichura. Tęsknię za Wami...
Awatar użytkownika
BlackRat

:-* :-* :-* najlepsiejszego! ;)

[*][/b]: MoDo,Łatka,Gacuś,Piwniczuś,Myszka,Złośniczka,Ogryzek,Wisienka,Achmedzik,Porzeczka,Dustie.
Awatar użytkownika
Arau

Dziękuję Black :*

Heh, prostota samców i ich łakomstwo na szczęście pomaga w podawaniu leków, odrobina Beta na palec, kropla jogurtu i dawka pochłonięta. Kichanie ustaje. Zostały mi jeszcze dwie dawki (czyli cztery) (podaje obu, bo Alek kicha mniej, ale też) i nie wiem, rozpakować kolejną tabletkę, czy zrobić przerwę? Będą w sumie brały 5ty dzień z rzędu, dociągnąć do tygodnia? Nie chcę "przedobrzyć".
Obrazek
[klik!]

Za tęczowym mostem...
Alucard, Belzebub, Zenek, Bazyl, Edgar, Arrow, Krecik, Afera, Wichura. Tęsknię za Wami...
saszenka

W Zwierzętarni mówili, że Beta zaczyna działać po trzecim dniu i powinno się podawać przez dziesięć. Potem przerwa. Myślę, że jak podasz przez ten zalecany czas, to nie przedobrzysz :)
saszenka

Awatar użytkownika
havoria
Kontakt:

Post autor: havoria »

Śliczni ci twoi panowie. Zawsze mi się podobały takie wyrośnięte szczury. :D
Wymiziaj i wycałuj. :3
Havoriowe kluchy ♥
Ze mną: Calico, Francis, Liliana, warciakowy Alex
Za TM: Psota, Pippi, Felicja, Helena, Bonny, Kidd, Mary (*)

Żaden szczur nie przychodzi na świat samotnie, niech więc żaden sam nie umiera.
IHime

Post autor: IHime »

Spóźnione wszystkiego najlepszego, Arau! Spełnienia tego, no wiesz, jednego szczególnego marzenia. :)

Nadganiam co tam się u Was działo, jak mnie nie było. Akcja z wafelkiem była przednia!

Beta-glukanu się nie bój, trudno go przedawkować (nawet 20-krotne przedawkowanie nie daje skutków ubocznych, o ile pamiętam), ten z drożdży jest ok. Walmartowego nie znam, ale na stronie producenta nie piszą, żeby miał jakieś dziwne domieszki.
Awatar użytkownika
BlackRat

Arau, na ile Ty ten beta dzielisz?

Awatar użytkownika
Arau

Dziękuję IHime :)
Black, dzielę na, pi razy drzwi, pięć części i taką cząstkę rozkruszam i dziele znowu na dwa szczury. Wchodzi na palcu z jogurtem :)
Obrazek
[klik!]

Za tęczowym mostem...
Awatar użytkownika
Arau

Moje szczury nie umrą śmiercią naturalną. Zginą tragicznie, a ja pierwsza padnę na zawał.
Gwiazda wieczoru - Alucard. Nauczył się skurczybyk, wchodzić na blat kuchenny - mimo, że blat jest wygładzony, skubaniec się tak wybije i zawinie, że się podciąga i myk! - na górze. Dzisiaj kilkukrotnie go ściągałam z blatu, aż nie zdążyłam. Na kuchennym blacie (jako jednym z niewielu niedostępnych dla szczura miejsc - do dzisiaj) stała kolorowa szklanka ze słonymi paluszkami. Alek, będąc niezauważonym, w niedozwolonym miejscu owe, niedozwolone przysmaki wyczuł. I omal go łakomstwo nie zabiło. Wlazł do szklanki i razem z nią runął na ziemię z wysokości 110 cm. Widziałam wszystko w zwolnionym tempie i nic nie mogłam zrobić... Szkło rozbryznęło się we wszystkich kierunkach, ja w krzyk. Pierwsze co, złapałam zmiotkę i zbieram, kątem oka widzę przycupniętego pod kanapą Alka z wybałuszonymi oczami. U mnie panika, ale zmiatam to szkło, żeby któryś mi w odłamek nie wlazł, TŻ ma łapać gnoje. Bubuś wyszedł spod kanapy z miną "like a Boss" i ciach go do klatki, a Alek w jednej chwili wypadł biegiem i w panice zaczął wskakiwać na swoje MIEJSCE - parapet. Przechwyciłam i obejrzałam dokładnie futerko - krwi brak. Za to oczy na wierzchu i bicie serca na nitro. Wymacałam gnoja (obu na wszelki wypadek) od stóp do głów, na szczęście nic. W klatce przez godzinę leżał w klatce bez ruchu, nawet jak go głaskałam to ani drgnął, a serce mu biło jak szalone. Dopiero teraz zaczął się normalnie ruszać, a w tej chwili szamie.
Całe szczęście szklanka była "starego sortu" nie z barwionego szkła, a pokryta kolorową folią, która ją mniej więcej utrzymała ją w kawałku, chociaż drobin było dużo. Skończyło się na strachu, ale niewiele brakowało do krzywdy...
Nie ma rzeczy niemożliwych dla szczura. Nie ma miejsc niedostępnych dla szczura. Oczy dookoła głowy, szósty zmysł i refleks błyskawicy to nadal za mało, żeby szczura powstrzymać...

Z przyjemniejszych rzeczy, przynajmniej od szczurów - Mój TŻ był dzisiaj u babci, która jest już bardzo sędziwą staruszką i u której nie jest ostatnio najlepiej ze zdrowiem... Wrócił więc do domu zmartwiony, chłopaki już latały na wolności. I nagle, krzątając się po kuchni, widzę jak Belzebub wchodzi do TŻ na kolana, przednimi łapkami wchodzi na jego rękę, kładzie się i daje się głaskać. Bez pisków, bez obsikiwania, zmrużył oczy i pozwolił się tarmosić za uchem. I tak parę chwil, chociaż, gdy TŻ chciał go serdecznie ucałować w pychol, Bubuś stanowczo, z wyciągniętymi łapkami stwierdził, że starczy czułości ;)
A dopowiem, że TŻ u Bubuś prowadzą wojnę na charaktery.

I niech mi ktoś powie, że zwierzęta nie czują, że nie potrafią być empatyczne. Że to tylko szczury.
Obrazek
[klik!]

Za tęczowym mostem...
saszenka

Dobrze, że nic się nie stało paskudowi :) Ale przeżycia współczuję i nie zazdroszczę... A jak się chłopak musiał wystrachać :-* choć pewnie nie oduczy go to łakomstwa :D Wycałuj i wymiziaj!

Co do drugiego wątku: nie ma to jak "męska" przyjaźń - po mordzie sobie dadzą, ale jak przyjdzie co do czego, to mogą na sobie polegać bez słowa! Wszystkie moje zwierza tak miały, stąd wniosek, że to ludzie są jacyś wybrakowani :D
saszenka

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”