Bo szczęście szczurzy ogon ma...

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
ssylvusia
Numer GG: 1989601

Re: Bo szczęście szczurzy ogon ma...

Post autor: ssylvusia »

xiao, nie śmiej się :P Od dwóch tygodni codziennie rano montuję powieki na zapałki, żeby widzieć i jakoś kumać otaczającą mnie rzeczywistość ::)

Chłopaki rozrabiają, objadają się potwornie. Musze dwa razy dziennie uzupełniać michę, a jak nie przygotuję nic ciepłego na kolacyjkę, to za karę zostaję obsikana przez 6 szczurów na raz. Nie wiem, z której strony mam się wycierać najpierw :D

Dzisiaj jechaliśmy na 3 dawkę iwer. i jak pakowałam towarzystwo do transporterka, to zauważyłam u Robinka martwicę :( Świeża, dość mała, wczoraj jej nie było, ale jest w miejscu po poprzednim zastrzyku, więc to na pewno od tego. Bidulek mój kochany, myślałam, że już koniec z medycznymi torturami na długi, długi czas, a tu czeka go jeszcze przemywanie rywanolem. Mam nadzieję, że szybko sie zagoi.

A teraz... idę gotować, bo chłopcy w akcie zemsty za kuju kuju i chwilowy brak kolacji konsumują mi ściany i guziki od pościeli :-\
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
BlackRat
Numer GG: 5750987

Post autor: BlackRat »

ssylvusia pisze:xiao, nie śmiej się :P Od dwóch tygodni codziennie rano montuję powieki na zapałki, żeby widzieć i jakoś kumać otaczającą mnie rzeczywistość ::)
Wiem coś o tym, mnie już nawet zapałki ni plaster do skalpu doklejony nie pomagają... ::)

Biedny Robinek, oby szybciutko się zagoiło :(
"And If You're Not Down With That, I've Got Two Words For You..."
Moje dzieciaczki: Kane, Kofi, Triple H i Goldust Obrazek nasz temacik

[*][/b]: MoDo,Łatka,Gacuś,Piwniczuś,Myszka,Złośniczka,Ogryzek,Wisienka,Achmedzik,Porzeczka,Dustie.
Awatar użytkownika
ssylvusia

Batmanki moje kochane pojechały wczoraj do nowego domku :'( smutaśno jakoś się u nas zrobiło...

Chłopaki chodzili wczoraj cały dzień i szukali dwóch małych węgielków, snuli się bez celu, nie mieli ochoty na zabawę :( całą noc w klatce była cisza, od czasu do czasu tylko jakieś ząbki chrupały sobie karmę.

Mam potworne wyrzuty sumienia, że taka przyziemna rzecz, jak względy finansowe zmusiły mnie do oddania chłopców. Zła ze mnie kobieta, miśki się tak ze sobą zaprzyjaźniły, a ja ich rozdzieliłam :'(

Chyba już nigdy więcej nie będę łączyła tymczasowiczów z Naleśnikami, bo nikomu nie wychodzi to na dobre :(
ObrazekObrazek
saszenka

Post autor: saszenka »

Wcale nie zła - nie myśl tak nawet! Będzie im dobrze w nowym domku, będą szczęśliwe, a Ty będziesz mogła dokładniej wypieścić swoich chłopaków :) Niestety czasem trzeba posłuchać rozumu i wytłumaczyć sobie, że tak będzie po prostu lepiej, bo są takie chwile, gdy nie można udźwignąć więcej szczurząt - taka proza życia :-\
A za jakiś czas... kto wie... może stadko się powiększy i będzie wielkie szczurze szaleństwo :D
saszenka
Stado: Turkuć, Podjadek, Pafnucy, Milord, Gimel

Na tymczasie: cała wataha
Awatar użytkownika
ssylvusia

Dzięki saszenka, ja wiem... rozum mi mówi, że tak będzie lepiej, ale serducho się kraja na samą myśl, że musiałam ich rozdzielić. Moje misiaki kochane bały się wczoraj wyciągania z klatki, jakby myślały, że je też zabiorę z domu i już nie wrócą :'(
ObrazekObrazek
saszenka

U mnie było podobnie jak miałam dziewczyny na tymczasie. Ostatniego wieczora tak się w siebie wtuliły, nie odstępowały się na krok, wręcz wcisnęły się w kącik jedna na drugiej, wiedziały że następnego dnia jedna pojedzie w siną dal a druga zostanie u mnie na stałe. Jak już Gaba została sama, widać było, jak cierpiała z powodu rozłąki, jak się tuliła do swojego ogonka, i leżała cały czas ze smutkiem na pyszczku :( Ale teraz każdy ma swoją nową rodzinę, szczurasy są wesołe i zadowolone :) Prędzej czy później przychodzi taki moment, że dziecko musi wyfrunąć z gniazda, a życie toczy się dalej... Ukochaj chłopaków i obiecaj im, że nikomu ich nigdy nie oddasz :-*
saszenka

Awatar użytkownika
gosja1

Post autor: gosja1 »

Proszę kupować mebelki u sylvusii!
Są solidne, ładne, gustowne i NIEDROGIE!!!!!!! :)
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 00#p982390
-------------------------------------------------------------
Kubuś [*], Kacperek [*], Boguś[*], Marcelek[*]
Awatar użytkownika
ssylvusia

;D Ale reklama ;D Dziękować, dziękować.

Niedługo powstaną nowe kompleciki z przeznaczeniem funduszy na kastrację Duszka, bo niestety hormony mu przestawiają klepki pod kopułką ::) Także zapraszam chętnych ;)
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
ssylvusia

Ale dawno nic tu nie marudziłam ::)

Cicho u nas i spokojnie... Poza Duszkiem, który sporo urósł, zmężniał i męczy strasznie chłopaków, szczególnie upodobał sobie Bogusia. Widocznie mści się za to, że jak był gnojkiem, to ciągle od niego obrywał ::) Jeśli nic się nie zmieni, to z początkiem roku zrobimy jajcięcie. Biedak pewnie męczy się sam ze sobą, więc trzeba mu ulżyć ;)

Każdego dnia bardzo żałuję, że Batmanki pojechały, bo bez nich chłopaki już nie są takie rozbrykane. Noce przesypiam, w klatce cicho, jak makiem zasiał (poza chwilami, kiedy Duszek się obudzi i po kolei biega do każdego, żeby go pognębić - tak na lepszy sen).

W duszy i sercu szaleje GMR. Odkładam każdy grosik do Szczurzej Skarbonki, przeglądam nieśmiało adopcyjne tematy, myślę i marzę... No i urabiam mojego TŻ. Sam ostatnio przyznał, że szóstka była ilością idealną, a fotki ślicznych, malusich kuleczek skutecznie łamią jego serce, więc może coś z tego wyjdzie ;)
ObrazekObrazek
saszenka

Może będzie gwiazdkowy szczurasek pod igliwiem? ;D
Miziaki dla chłopaków :)
saszenka

Awatar użytkownika
ssylvusia

Kochani!

z okazji Świąt chciałam Wam życzyć wszystkiego co najlepsze, spełnienia najskrytszych marzeń, masy prezentów pod choinką, zdrówka dla Was i dla Ogoniastych, oraz dużo cierpliwości i wytrwałości w walce o lepsze zdrowie naszych podopiecznych, żeby żadne choróbska się Was nie imały w tym nadchodzącym roku.

PRZEŻYLIŚMY KONIEC ŚWIATA - PRZEŻYJEMY WSZYSTKO! :D

Ja i Naleśniki przesyłamy gorące całuski i ślemy świąteczne życzenia! :-* :-* :-*

Ho, ho ho Merry Christmas!

Obrazek

ps. Od kilku dni jest z nami piękna, agutkowa, jeszcze bezimienna istotka. Biega sobie to tu, to tam zwiedzając każdy skrawek pokoju. Maluszek ukochał sobie przede wszystkim naszego outsidera Bogusia, są nierozłączni, a Boguś wreszcie jest naprawdę szczęśliwy :)

Łączenie poszło błyskawicznie, jedynie Duszek pokazał pazurki, dlatego też we czwartek jedziemy na jajcięcie. Nie będziemy dłużej czekać, bo to bez sensu. Ale dzisiaj nie czas na smutne informacje ;)

Fotki będą potem, bo zgubiłam kabel do telefonu ;)
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
akzi

Post autor: akzi »

dziękujemy i czekamy na zdjęcia :)

Sylvia ja biorę tą czarną dziewczynkę :) michał mi pozwolił :P
Obrazek

Za TM : Marysia Tutuś Kleo Gucio
Mała Mi uciekła ... :( Melina ma się dobrze w nowym domku
Awatar użytkownika
ssylvusia

akzi, to fantastyczne wieści! Maleńka będzie dla Ciebie ogromną pociechą, bo naprawdę jest cudowna! ;D A tak w ogóle to wiedziałam, że Michał zmięknie jak ją zobaczy :P
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
akzi

Post autor: akzi »

tez to wiedziałam :) to był spisek :)
Obrazek

Za TM : Marysia Tutuś Kleo Gucio
Mała Mi uciekła ... :( Melina ma się dobrze w nowym domku
Awatar użytkownika
emi2410
Kontakt:

Post autor: emi2410 »

Sylwia, dużo radości i spełnienia marzeń Ci życzę! :)
Bezszczurowo - Werter w nowym domku
W sercu: 17 szczurzych duszyczek [*][/b][/size]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”