Spinkowe ogonki

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
spinka2430
Numer GG: 10899066

Re: Spinkowe ogonki

Post autor: spinka2430 »

moja rigel wczoraj pokazała swoją zboczoną naturę, chyba pierwszą rujkę miała bo nastawiała się i wypinała przy byle głaskanku podskakujac przy tym jak króliczek i trząsając uszkami z jednej strony słodko to wygladało a z drugiej myślałam sobie "fuuu ty zboczenico "
No właśnie u Dakoty to sie dziś rano uaktywniło i ujeżdżała cały czas biedną Basieńke ;D :D ;) a ona tylko spindalała jak oparzona ;D
molll pisze: Tymbardziej że na filmikach z nocy widać ewidentnie że dakota próbuje dominować! W drugim filmiku basia mnie wystraszyła swoim udawaniem zdechlaka ale ufff... już po wszystkim... :)
Bo Dakota chce pokazać młodej kto tu rządzi ;) nawet starsze dziewczyny od niej uciekają ;D i ciagle prowokuje gó*** do bójek, zawsze sie z którąś boksuje, ale jest przekochanym szczurasem :)
Jak zobaczyłam Baśkę tak leżąca to serce mi prawie stanęło, myślałam, ze coś sie jej stało i odraz wsadziłam palce by nią poruszyć, ulżyło mi jak usłyszałam zgrzytanie ząbkami :) Cwaniara sobie to wszystko zaplanowała, dziewczyny dawały jej spokój jak sie nie ruszała, wiec jak tylko podchodziły ona zastygała bez ruchu ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
molll

Post autor: molll »

spinka2430 pisze:Cwaniara sobie to wszystko zaplanowała, dziewczyny dawały jej spokój jak sie nie ruszała, wiec jak tylko podchodziły ona zastygała bez ruchu
haha, a jak, wkońcu to nie tylko świntuchy ale i mądre bestie :) kto wie kto wie co im tam w łebkach siedzi? moje często sprawiają wrażenie knujących i kombinujących... aż strach pomysleć co one tam ustalają kiedy niema mnie w domu!
spinka2430 pisze: No właśnie u Dakoty to sie dziś rano uaktywniło i ujeżdżała cały czas biedną Basieńke ;D :D ;) a ona tylko spindalała jak oparzona ;D
- o matkooo nie dość że się jej nadziabała, że ją ganiała i przepędzała to teraz jeszcze to... biedna basieńkaaa :D
Ze mną: liczi... mango juz za TM ... :'(
Stajesz się odpowiedzialny na zawsze za to, co oswoiłeś.
spinka2430

molll pisze:spinka a powiedz ty mi czy Twoja basieńka też się tak giba na boki potczas wybiegów? tez tak łapie ostrość? czysta ciekawośc w tym moja bo moje obie kluchy tak robią a obie mają ciemne oczka i stad moje zdziwienie bo niegdys slyszalam ze tak tylko albinoski robią :)
Moll moja Baśka też jednak się tak giba na boczki ;D dziś to dopiero przylukałam ;) hehe komiczny widok ;D faktycznie łapie ostrość, jak dziewczyny sa blisko to tak robi wlasnie jak by do końca ich nie widziała, ale w miejscach gdzie jest bardziej ciemno .
Obrazek
Awatar użytkownika
Nikolka
Numer GG: 10442359

Post autor: Nikolka »

Moja kiedyś jak chciała wskoczyć na pięterko to się niechcący uderzyła o nie. Tez ma chyba coś ze wzrokiem ???
Biało - czarna kapturka Azja [*]

Tak jak zwierze nie zastąpi człowiekowi innego człowieka, tak człowiek nie zastąpi zwierzęciu innego zwierzaka ;)
spinka2430

Ja przez to łączenie padné na zawał :( Baśka jest cała w rankach, dzis kolejna awantura z rana, i czywiscie ogon we krwi, tyłek zakrwawiony , naliczylam ze cztery nowe ranki !! Baby sa niemożliwe i strasznie wredne !!
Bardzo mi szkoda tego maluszka , i siedze przy klatce prawie rzyklejona i obserwuje :-\ :-\ juz troszke mnie dopada frustracja bo mogłyby odpuścić , tym bardziej ze to starsze teraz nabierają Dakota juz zbastowała na dobre i ak Baśki nie maltretuje .
Moja malizna siedzi teraz sama na dole klatki i lize ranki :-\ ehhh.... Czemu to łączenie zawsze jest takie trodne i kosztuje mnie tyle stresów :-\ :(
No ale my sie poddajemy...
Obrazek
dorloc

Post autor: dorloc »

No to daj je znowu wszystkie do transportera. Ja tak robię, jak zaczynają na nowo wojnę z małą. Na razie się trochę uspokoiło, więc chyba transporter działa.
Ze mną : Trish, Tasza, Tośka i Tola
Za TM, na zielonej szczurzej łączce : Tutek, Fibi i Fryta [*][/color]
Obrazek
Awatar użytkownika
Klaudiaaa
Numer GG: 42964707

Post autor: Klaudiaaa »

No to Ślicznotki nad wszystko z tych dziewuch! A klatkę pięknie osiatkowałaś ,tak ,że nawet pasuje i nie widać ,że osiatkowana :P.Mizianko dla Panien ;*** !I tak ciekawość mnie zżera bo duża klatka...ciekawe ile Panienek jeszcze dojdzie :DDD .Pozdrowionka dla Ciebie i szczurzych ,cudnych kobitek :) .
Obrazek
Za Tm:
Bera(*) Siwa(*) Całusek(*) Zawsze zostaniesz w mym serduszku Nana (*) Milek (*)

Nasz wątek : http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=38292
https://www.facebook.com/mini.zoo.92?ref=tn_tnmn
Awatar użytkownika
molll

Post autor: molll »

spinka2430 pisze:
molll pisze:spinka a powiedz ty mi czy Twoja basieńka też się tak giba na boki potczas wybiegów? tez tak łapie ostrość? czysta ciekawośc w tym moja bo moje obie kluchy tak robią a obie mają ciemne oczka i stad moje zdziwienie bo niegdys slyszalam ze tak tylko albinoski robią :)
Moll moja Baśka też jednak się tak giba na boczki ;D dziś to dopiero przylukałam ;) hehe komiczny widok ;D faktycznie łapie ostrość, jak dziewczyny sa blisko to tak robi wlasnie jak by do końca ich nie widziała, ale w miejscach gdzie jest bardziej ciemno .
aaa jednak to rodzinne! ha! czyli pewnie wszystkie kluchy z rodzeństwa mają podobnie :) genetycznie słaby wzrok ;)
kurcze... spinka a z basieńką faktycznie najlepiej będzie jak będziesz je po każdej sprzeczce do transporterka ładować i lekkie trzęsienie ziemi robić... Ja pewnie tak bym zrobiła... matko... te ranki tylko niepokojące... niechże te baby wreszciie zrozumieją że basiek dumbolec ma pokojowe zamiary!
Ze mną: liczi... mango juz za TM ... :'(
Stajesz się odpowiedzialny na zawsze za to, co oswoiłeś.
spinka2430

aaa jednak to rodzinne! ha! czyli pewnie wszystkie kluchy z rodzeństwa mają podobnie genetycznie słaby wzrok
kurcze... spinka a z basieńką faktycznie najlepiej będzie jak będziesz je po każdej sprzeczce do transporterka ładować i lekkie trzęsienie ziemi robić... Ja pewnie tak bym zrobiła... matko... te ranki tylko niepokojące... niechże te baby wreszciie zrozumieją że basiek dumbolec ma pokojowe zamiary!
Na pewno rodzinne bo Wiewi chłopak tez tak robi ;) juz sie jej pytałam :D Ja dopiero niedawno zauważyłam ale pewnie dla tego ze moja Basieńka u mnie najkrócej jest :) a przyuważyłam w klatce
No juz miały wielkie trzęsienie ziemi zrobione !! Cholery jedne!! A ona taka kochana i milusia , nie rozumiem czasem ich zachowania ... Jesteśmy uparte wiec spoko, nie poddamy się szybko, martwię sie tylko o jej ranki bo pewnie ja boli :-\ czasem jestem tak,zła na te baby ze sama był je ugryzła w tyłek !! ;) :-\ ::)
Obrazek
Awatar użytkownika
Arau

Post autor: Arau »

Ale się u Ciebie działo :) Ale nadrobiłam! :)
Dziewczyny nie maltretować Baśki!
Obrazek
Zaraza, Szuriken, Kaszmir
[klik!]

Za tęczowym mostem...
Alucard, Belzebub, Zenek, Bazyl, Edgar, Arrow, Krecik, Afera, Wichura. Tęsknię za Wami...
Awatar użytkownika
Nikolka
Numer GG: 10442359

Post autor: Nikolka »

u Ciebie Spinka jest przewaga dużych a u mnie małych. Ciekawe czy tez tak moja Niunia będzie atakować szkraby :-\ Oby nie :)
Biało - czarna kapturka Azja [*]

Tak jak zwierze nie zastąpi człowiekowi innego człowieka, tak człowiek nie zastąpi zwierzęciu innego zwierzaka ;)
dorloc

Będzie dobrze. A ranki przemyj Rivanolem dla świętego spokoju.
A Wiewi co się tak nie odzywa ??? W wątku cisza, a widzę, że macie kontakt... Więc ona też przygarnęła kolejnego malucha ??? Nie, to wcale nie jest GMR... :P
Obrazek
spinka2430

Baska ma przecięty ogon !! Szlak mnie trafia bo siedziały cały dzień w transporterze i była cisza , jak tylko,wsadzę dziewczyny do klatki normalnie Armagedon !! :-\ :-[ nie wiem co ja mam robić , juz mi ręce opadają . Basieńka cała jest w strupkach i nowych rankach, najgorzej jest z ogonem i tyłkiem . Ja nie wiem czemu aż tak jej nie lubią :-\
A jesli chodzi o Wiewi to ona ma braciszka mojej Baśki beżowego przystojniaka ;) zaganiana jest dziewczyna ;)
Obrazek
dorloc

A jesli chodzi o Wiewi to ona ma braciszka mojej Baśki beżowego przystojniaka
No to mam nadzieję, że wkrótce wklei jakieś zdjęcia...
Jeśli chodzi o Basieńkę, to nie wiem, co Tobie poradzić, bo transporter wydaje się być dobrą bronią na agresję. Na moje działało, chociaż też tak było, że w transporterze była cisza i tulenie, a w klatce po jakimś czasie znowu darcie w niebogłosy... No ale teraz już jest prawie dobrze, bo czasem jeszcze mała pisknie, ale już z mniejszym natężeniem, czyli, albo one są mniej agresywne, albo przestała panikować. No, ale Tola miała tylko dwie ranki w ogóle, a Baśka ma coraz więcej. Myślę, że takie nasilenie może być spowodowane zwiększającą się liczbą szczurów. U mnie przy Trish było prawie bez walki, chociaż też trochę pisków było, a przy Toli już jest gorzej. Myślę, że, gdybym wzięła teraz następną, mogłoby właśnie być agresywniej... Wiesz, o co mi chodzi ? Przy Dakocie też miałaś mniejsze natężenie agresji, a teraz masz 4 na jedną, więc i ran więcej... Tak myślę, ale mogę się mylić, w końcu nie zjadłam wszystkich rozumów. Może teraz włóż je z powrotem do wanny, ryzykując znowu streskupę. Ale widać, ze w wannie bardziej się stresowały, niż w transporterze.
Obrazek
spinka2430

Na pewno coś jest w tym co mówisz , no wiadomo na Dakotę tylko trzy napierały a tu na Baśkę już cztery. Na pewno przez to ma wiecej ran ale do Dakoty aż tak agresywne nie były. Wydaje mi sie rownież ze chodzić tu też może o wiek bo jak by nie patrzeć Baśka ma juz dwa miesiace a Dakota miała niespełna miesiac i była maluszkiem. I jeszcże jedna rzecz, teraz dziewczyny maja rujke , jak jednej sie kończy to druga zaczyna wiec sa bardziej pobudzone i przez to konflikty.Baśka to panikara :D ;D tez biorę na to poprawkę , no ale rany są ewidentne :-\
Dżis jednak jest juz spokojniej, wczoraj na wybiegu razem i w miarę było dobrze , nowych ran od wczoraj nie ma choc nadal na nic jej nie pozwalają, wspólnego spania jeszcze nie było.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”