ile czasu
Moderator: Junior Moderator
Re: ile czasu
witam , poczytałam troche waszych odpowiedzi i od jakiegoś czasu zaszły u mnie pewne zmiany. wypuszczałam je tylko wtedy gdy miłam czas i siedziałam z nimi na łóżku czyli ok 40 min dziennie ; x . a teraz mam wszystko zabezpieczone i moge wypuszczac je na podłoge , na podlodze biegają ok 1-1,5 h , a na łóżku wieczorem ze mną podczas zabaw itp to ok 1h
Re: ile czasu
U mnie ciężko powiedzieć, po prostu jak wstajemy rano, otwieramy klatkę i ogony jedzą z nami śniadanie
Potem zależy, czy musimy wyjść czy nie. Jak chociaż jedno z nas zostaje w domu, to klatka jest otwarta, ogonki biegają, bawimy się z nimi itd. W dni, kiedy pracuję przy komputerze, to praktycznie cały czas siedzą ze mną, bo pracuję siedząc na kanapie, po której one biegają (stoi koło klatki i sobie same przechodzą, gdzie chcą być). Latają też po stole, fotelach i oczyiście po mnie oraz po laptopie
Zamykamy je praktycznie tylko na noc i kiedy wychodzimy. Inna sprawa, że nie zawsze są poza klatką - na przykład teraz na oścież otwarta, a bąble śpią i ani myślą przyjść do mnie się poganiać...