futrzaste momenty
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: futrzaste momenty
Oj, bidulka. Oby to nie było nic groźnego. Trzymamy kciuki za Gabcię
Ze mną : Trish, Tasza, Tośka i Tola
Za TM, na zielonej szczurzej łączce : Tutek, Fibi i Fryta [*][/color]

Dziękujemy
Kciuki, wsparcie moralne, pozytywne wibracje, a także każdą ilość kawy chętnie przyjmę... Na szczęście dziś robotę mam w domu, więc czuwam, pilnuję i nasłuchuję, całą noc, cały dzień i całą noc i jutro pół dnia, wkrótce sama zacznę się ślinić... Ale MUSI BYĆ DOBRZE! To taki talib, że tak łatwo się nie da, żywcem nas nie wezmą a i tak im w gardle ością staniemy, o!!!

saszenka
Stado: Turkuć, Podjadek, Pafnucy, Milord, Gimel
Na tymczasie: cała wataha
I tak trzymać !!!

ona powinna dostać jakiś zastrzyk sterydowy, pewnie ma opuchnieta krtań.
czy ona nie ma niskiej temperatury ? mogę się załozyć ze ma, dlatego też powinnaś ją dogrzać.
powinna koniecznie iśc na osłuchanie do weta , skoro slini jej się gęba mogła dostać sie woda do płuc co jest baaardzo niebezpieczne
zapewne to zadławienie i zapewne to sa jego skutki, boli ją przełykanie dlatego się wzdryga. pewnie opuchał jej przełyk i tez cięzko idzie jej przełknąć dlatego tak się zachowuje i ten sliniotok
czy ona nie ma niskiej temperatury ? mogę się załozyć ze ma, dlatego też powinnaś ją dogrzać.
powinna koniecznie iśc na osłuchanie do weta , skoro slini jej się gęba mogła dostać sie woda do płuc co jest baaardzo niebezpieczne
zapewne to zadławienie i zapewne to sa jego skutki, boli ją przełykanie dlatego się wzdryga. pewnie opuchał jej przełyk i tez cięzko idzie jej przełknąć dlatego tak się zachowuje i ten sliniotok

Za TM : Marysia Tutuś Kleo Gucio
Mała Mi uciekła ...

a i nie powinnaś jej dodatkowo wychładzac, nie powinnaś z nią chodzić po klatce na której jest zimno bo ona ma sama w sobie obnizoną temerature co jest bardzo niebezpieczne dla szczurów dlatego tez pewnie nie skacze bo jest wyziebiona co za tym idzie nie ma sił.

Mała Mi uciekła ...

Za pierwszym razem, gdy po 3 godzinach jej nie przechodziło, pojechałyśmy na dyżur do weta (zresztą pisałam o tym). W drodze całkowicie jej przeszło - stąd wywnioskowałam, że to może przez niższą temperaturę. Wet ją przebadał, osłuchał (i to dwa razy i to dwóch różnych wetów, skoro już ich obudziłam to chcieli się popisać) i nic nie stwierdził. Wcześniej zresztą też była badana, bo wydawało mi się, że jest chora - nigdy nic jej nie wysłuchali. Nie zauważyłam, żeby miała niższą temperaturę, łapki i ogonek były cieplutkie. Na mróz jej nie wystawiłam, klatkę schodową mamy ogrzewaną, ale jest chłodniej o jakieś 3-4 stopnie. Fakt jest taki, że wtedy (w czasie drogi) i teraz to pomogło błyskawicznie. Po wszystkim grzecznie wróciła do klatki, poszła się kulturalnie rozpychać w sitku, poiskała się i grzecznie zasnęła - jakby nic się nie wydarzyło. Oczywiście dzięki za sugestie, przekażę lekarzowi, choć liczę że rtg wszystko ładnie pokaże jak na tacy i nie trzeba będzie eksperymentować.
Aha, a to że nie jest taka skoczna jak kiedyś, to już od 2-3 tygodni. Początkowo wiązałam to z nieobecnością Grety w stadzie i depresją szczurów.
Aha, a to że nie jest taka skoczna jak kiedyś, to już od 2-3 tygodni. Początkowo wiązałam to z nieobecnością Grety w stadzie i depresją szczurów.
saszenka
Saszenko, to że jej przechodzi po wyjściu to ze strachu, nie z zimna... też to przerabiałam
Bidulka
Oby wszystko było dobrze, kucikamy za to wszelkimi paluchami
Acha, mnie mówiono, że rtg serdusia szczurka powinno się robić na kliszy mammograficznej.

Bidulka

Acha, mnie mówiono, że rtg serdusia szczurka powinno się robić na kliszy mammograficznej.
"And If You're Not Down With That, I've Got Two Words For You..."
Moje dzieciaczki: Kane, Kofi, Triple H i Goldust
nasz temacik
[*][/b]: MoDo,Łatka,Gacuś,Piwniczuś,Myszka,Złośniczka,Ogryzek,Wisienka,Achmedzik,Porzeczka,Dustie.
Moje dzieciaczki: Kane, Kofi, Triple H i Goldust

[*][/b]: MoDo,Łatka,Gacuś,Piwniczuś,Myszka,Złośniczka,Ogryzek,Wisienka,Achmedzik,Porzeczka,Dustie.
Ech no właśnie zastanawiałam się czy to stres czy zimno (u mnie w pokoju okna przymarzły, więc trochę duszno się robi, a w chłodzie więcej tlenu - taki mój pokrętny tok rozumowania). Zwłaszcza, że Gaba uciekała w najchłodniejsze miejsce w klatce, a jak chciałam ją przykryć (gdy czytałam o tej utracie ciepła przy zakrztuszeniach) to odrzucała polary... To był drugi taki śliniący atak, na szczęście krótki.
Rtg to chyba całego szczura będziemy robić. Też czytałam o kliszy, ale mam nadzieję, że pro-szczurzy weci wiedzą o tym
Boję się tylko, jak ja ją utrzymam do zdjęcia
Gaba zachowuje się teraz normalnie, łazi po wybiegu a nawet poza
próbowała dźgnąć mnie zębem w nos, je i pije bez problemów.
Rtg to chyba całego szczura będziemy robić. Też czytałam o kliszy, ale mam nadzieję, że pro-szczurzy weci wiedzą o tym

saszenka
Musisz wziąć jakiegoś chłopa do pomocy to trzeba naprawde mocno rozpłaszczyć i trzymac mocno .. duzo przy tym pisku ja bym nie umiała.
a co do ogrzewania, najlepszy transporter ciepła butla lub poduszka elektryczna, nakryć ręcznikiem i pół godzinna kuracja w zamknięciu
a co do ogrzewania, najlepszy transporter ciepła butla lub poduszka elektryczna, nakryć ręcznikiem i pół godzinna kuracja w zamknięciu

Mała Mi uciekła ...

Ale to takie maleństwo, że przecież mogę jej krzywdę zrobić w trakcie rozpłaszczania... Mam nadzieję, że lekarze zrobią to sami
Kurde, oby te badania pokazały jasno co się dzieje w Gabie. Teraz paskuda ma jakąś nadwyżkę energii i szaleje z Gretą 

saszenka
No to trzymamy kciuki i czekamy na wieści. Dzisiaj idziecie ?

Tak! Chciałam przećwiczyć rozpłaszczanie i unieruchomianie Gaby
Rozważam posmarowanie stołu miodem 
Oczywiście dam wszystko znać Wam
Dzięki za kciuki 

Oczywiście dam wszystko znać Wam

saszenka
To może zamiast miodu użyj Kropelki. Chociaż to da raczej zbyt długotrwały efekt. Hmmm. Ale może taśmą magazynową przeciągnij taliba...

Ejno, to nie jest zabawne, ja naprawdę boję się tego trzymania! A jeśli ją zgniotę, albo połamię
Mam nadzieję, że sami się tym zajmą...

saszenka
Nie bój się. Na pewno nic jej nie zrobisz, a oni dadzą Ci instrukcje, jak masz to robić. Przecież będziesz czuć, jak coś za mocno zrobisz. A i ona da Ci znać, nie bój żaby. Głowa do góry