PILNIE POTRZEBNE DT/DS DLA SAMCA ZE SMUTNĄ HISTORIĄ :(

Archiwalne adopcje (udane i nieudane) i archiwalne narodziny

Moderator: Junior Moderator

Awatar użytkownika
Ogoniasta

PILNIE POTRZEBNE DT/DS DLA SAMCA ZE SMUTNĄ HISTORIĄ :(

Post autor: Ogoniasta »

Tak jak w temacie...potrzebne DT dla dwóch samiczek.

Dzisiaj Biała odebrała telefon od znajomego, który zabrał swojemu koledze dwie szczurzyce, ponieważ ten trzymał je w okropnych warunkach. Z tego co twierdzi dziś w nocy obie samice urodziły (??) :-\ Maluchów jest dużo. Wstępny plan miał taki, że odda terraryście..ale chyba ruszyło go sumienie i zadzwonił do Białej. Jednak dał czas do wieczora.
Obie samice z dwoma miotami siedzą w tej chwili z maleńkiej klatce.

Możemy z Białą odebrać całą gromadę i jechać prosto do lecznicy.....zostaną dwie mamusie...i w tym miejscu proszę was o pomoc.
Obecnie nie mam szans fizycznie wstawić kolejnej klatki. :( Biała tym bardziej nie ma jak.
Ja mogę je przetrzymać kilka dni, ale dłużej się nie da bo nie będą to idealne warunki ani dla nich ani dla mojego stada. :(

Może znajdzie ktoś miejsce????

Samiczki to ponoć dwie śliczne husky :(
Ze mną:Mary,Serduszko,Brie,Odyseja i IliadaHS,Berta,Xavi
W sercu:Meggy,Pampuszek,Fibi,Rossa,Vilemo,Sasha,CelicaSR,Lexi,SeventhHeaven,Delicja,Izzie,Lily,Muffinka,FoxyLady,Brook,Brandy,
Shandy,Lucynka,Whisky,Bajka,Daisy,Morelka,Impala,Tessa,Tequila
Awatar użytkownika
Marzka95
Numer GG: 10004599

Re: PILNIE POTRZEBNE DT DLA DWÓCH SAMIC!

Post autor: Marzka95 »

Ja mogę wziąć je na DT. Mam dużą klatkę, w której kilka miesięcy temu było 6 maców. Tylko problem z transportem ja z Opola.
Jogi Leon Julian Galaxy Gold
['][']['] Sisi Tosia Lili Lori Rózia [']['][']
Awatar użytkownika
Ogoniasta

Wróciłam właśnie z pracy..i stwierdzam, że ludzie to imbecyle do potęgi :|

Biała pół dnia nie mogła się do niego dodzwonić. W końcu skontaktowała się z jego chłopakiem...
Koleś już zmienił zdanie..nie odda samic ani młodych. Odchowa i prawdopodobnie ma zamiar sprzedać na allegro...komentować chyba nie ma co :-X

Kiedy w końcu się odezwał to nie bardzo było z kim rozmawiać...żadne dyskusje nie przynoszą rezultatów. Biała wyciągnęła od niego informację, że z samicami siedzi samiec!!!! :o
Po długich przekonywaniach zgodził się oddać choć samca..ale póki co robi wielkie problemy z tym żeby go dotransportować. Nie ma szans żebyśmy my tam pojechały - nie zgadza się. :-\

Ogólnie jestem zła i poirytowana całą sytuacją bo człowiek jest mega nie poważny :roll: Kręci, mota i zmienia wersje co chwile. Gdyby nie to, że chodzi zwierzęta, to już dawno bym mu powiedziała co ma ze sobą zrobić ::)
W sercu:Meggy,Pampuszek,Fibi,Rossa,Vilemo,Sasha,CelicaSR,Lexi,SeventhHeaven,Delicja,Izzie,Lily,Muffinka,FoxyLady,Brook,Brandy,
Awatar użytkownika
Ogoniasta

Wczoraj Biała z maris odebrały samca.

Chłopak ma smutną i okropną historię...siedział u terrarysty jako hodowla karmowa razem z 6 innych ogonów. Kiedy wąż umarł terrarysta pozbył się problematycznej karmówki...bez najmniejszych skrupułów wrzucił w klatce do piwnicy. Tam wygłodzone i spragnione zaczęły walczyć o przetrwanie w bardzo przykry sposób...nasz znajomy zabrał klatkę gdy były w niej już tylko trzy szczury. Dwie samice, dla których był założony ten temat oraz samczyk, który jest ojcem ich miotów.

Chłopak obecnie jest u maris. Obiecała dzisiaj wrzucić zdjęcia. Mam nadzieję, że również napisze o nim coś więcej.

Z tego co pisała wczoraj, to jest bardzo wystraszony..ale ciekawski i kochany. Przy braniu na ręce nie gryzł.
Jest to husky, na oko może mieć około 6/7 m-cy.

Niestety maris może mu oferować DT jedynie przez 2 tyg :(
Dlatego pilnie szukamy mu domku....najlepiej już stałego :( żeby chłopak miał stabilne warunki i mógł zacząć żyć normalnie..żeby w końcu czuł się bezpiecznie...i żeby czuł już tylko miłość i dobro od człowieka :(
Awatar użytkownika
Ogoniasta

Re: PILNIE POTRZEBNE DT/DS DLA SAMCA ZE SMUTNĄ HISTORIĄ :(

Tutaj zdjęcia oraz troszkę więcej informacji

http://ogonkowo.pl/szczurek-stefan-szuka-dobrego-domu/
Awatar użytkownika
maris

Post autor: maris »

Stefan jest u nas od piątku i po kilku dniach, jak poczuł się pewniej, zaczął chwytać za palce i raz mnie dziabnął konkretnie :( Dzieje się tak tylko w klatce, jak się go z niej wyciągnie i weźmie na ręce (na co o dziwo pozwala), to na kolanach nawet nie próbuje gryźć. W związku z tym rozważam jego kastrację, a dopiero później oddanie go do nowego domu. Trzeba mieć jednak świadomość, że nawet po kastracji upłynie trochę czasu, zanim chłopak się uspokoi (czas wyciszenia hormonów). Myślę jednak, że są spore szanse, że uda się go naprostować i ułożyć :)

Chętnych proszę o odpowiedź na poniższe pytania i wysłanie ich na maila: anika@ogonkowo.pl

1. Czy jesteś osobą pełnoletnią?
2. Czy masz już szczury?
3. Jeśli tak, to ile, jakiej płci i w jakim wieku?
4. Czy masz już klatkę? Jeśli tak, to jakie są jej wymiary?
5. Do jakiego weterynarza chodzisz/będziesz chodzić?
6. Czym karmisz/zamierzasz karmić szczury?
7. Czy masz w domu inne zwierzęta? Jeśli tak, jak zadbasz o bezpieczeństwo szczurów w tym kontekście?
8. Czy będziesz raz na jakiś czas informować o stanie zdrowia szczura, zwłaszcza w przypadku pojawienia się choroby?
9. Kto będzie opiekował się Twoimi szczurami podczas Twojej nieobecności?
10. Jak będą wyglądały wybiegi?
11. Czy zamierzasz wypuszczać/wyprowadzać szczury na tereny otwarte?
12. Czy współlokatorzy/rodzice wiedzą o zamiarze adopcji i zgadzają się na nią?
13. Czy zgodzisz się na wizytę przedadopcyjną?
14. Czy podpiszesz umowę adopcyjną?
15. Co zrobisz jeśli adoptowany szczur zostanie sam, jako ostatni ze stada?
16. Czy dołączałaś już szczury do stada, jakie masz doświadczenie w tym zakresie?
17. Czy masz klatkę tymczasową, w której adoptowany szczur będzie mieszkał do czasu połączenia ze stadem?
W każdym sercu tli się maleńki promyk nadziei:)
Michael & Franklin
Awatar użytkownika
Ogoniasta

Chłopak znalazł dom. Można zamknąć temat ;)
Zablokowany

Wróć do „Archiwum Adopcji i Narodzin”