Chmuracy :
" Mój Pamiętniczku a aa Lusiek mnie zrzucił z łóżeczka .. ale za to .. ugryzłam jego ciastko ..i jadłam tak szybko wciskając pyszczek w ciasny róg hamaczka, że zdążył tylko popatrzeć jak wszystko znika za przełykiem - Taka jestem sprytna! O! - I ma za swoje - Drań Jeden ! A po za tym .... On jest na DIECIE - więc tylko mu pomogłam. Widzisz Pamiętniczku jaka jestem dobroduszna?!.. "
Chmura ..żeby nie zapeszyć, żeby nie zapeszyć ..
Laska jest w ŚWIETNEJ formie .. już dawno jej takiej nie widziałam! Podskakuje i wspina się ..to pikuś ! Ale jak wygląda !
Znajdę czas to Wam ..a przede wszystkim tym co mają "takich" w domu, to wrzucę zdjęcia porównawcze z grudnia i z ostatniego weekendu - jest różnica ogromna. No i była ruja .. co w przypadku Panny Ch. jest pewnym wydarzeniem .. zastanawiam się czy to też nie jest wina/zaleta galastopu bo przez ten czas może miała rujkę z cztery razy ..
Słasiczka i Tosiaczek są w DOMU ! Bardzo ładnie się dostroiły do kompaniji charakternych. W prawdzie .. Tosiak chyba zmieni imię na "NIEWOLNOCHOLERO" ale w samych relacjach do stada - re-we-la-cja ! Trochę się bałam bo w poprzednich domach miała problem z podporządkowaniem ale Bukolska swoim cudownym RAPTORA - wyczuciem świetnie sobie poradziła. W ogóle Ona jest rewelacyjną alfą .. Bije tyko wtedy kiedy naprawdę ją zdenerwują

W lżejszych przewinieniach wystarczy ostrowzrok - tak ich poustawiała
Lusiek się odchudza

.. nie ma wyboru bo zamykam przed nim klatkę .. i nie ma że " Chce do domu ! Chhheeeee doo dooooomuuuu !!!!!!"
A że skurczybyk jest inteligentny jak sam diabeł to się nauczył .. że: Jeżeli go nie wpuszczę "do domu" to trzeba zrobić kółeczko w około stołu .. bo TA JĘDZA ( ja) tak chce .. i w tedy znów można żulić ..
Podwawelska - się MIZIA!!
Owieczka .. ona nigdy nie dorośnie a tym bardziej nie spoważnieje ..szczególnie że skubana ma teraz koleżaneczkę - dwie takie "rozrywkowe " co wspinają się metodą " misia na drzewo" albo potoczniej " na pandę " .. a potem zjeżdżają - TAKA ! zabawa ..
Dlatego ..
Nie nudzę się w życiu - Mam Szczury!