Ponawiam swój temat dotyczący oddania szczurka w dobre ręce - niestety wiele osób jak zobaczy że w temacie było sporo odpowiedzi nie zagląda do nich uznając je za nieaktualne. Mam nadzieje że nie będzie to problemem dla administracji.
Szczurka mam od przeszło 3 tygodni. Szczurek po zapoznaniu się z nowym otoczeniem stał się dużo bardziej ufny, sam wychodzi z klatki, wspina się po rękach, wszystko musi sprawdzić itd. Jest dużym ciekawskim chłopakiem, czasem coś go wystraszy, jednak długo nad tym się nie zastanawiam

Szczurek nie przechodził żadnych chorób. Po kontroli weta ten stwierdził że szczurek jest okazem zdrowia.
Oddaję z tego powodu że (zresztą już to pisałem) - adoptowałem dwa szczurki z forum. Jeden dla mnie, drugi dla kolegi który również ma szczurki. Niestety kolega zrobił mnie na szaro i szczurka nie odebrał i przestał się odzywać itd. Ze względów pracy, czasu, klatki itp jestem zmuszony oddać szczurka. Co i jak wyjaśniłem w poprzednim temacie, proszę też powstrzymać się od bezpodstawnych ocen itd.
Szukam dla chłopaka domu stałego, ewentualnie tymczasowego. Szczurek aktualnie znajduje się w Nysie, mogę go dowieźć do Opola lub okolic lub nawet dalej. Istnieje możliwość transportu poprzez forum itd.
Poniżej foto szczurka. Sprawa jest PILNA.