[Opole/Nysa/Okolice] Samiec pilnie szuka DS lub DT !

Archiwalne adopcje (udane i nieudane) i archiwalne narodziny

Moderator: Junior Moderator

skaktus

[Opole/Nysa/Okolice] Samiec pilnie szuka DS lub DT !

Post autor: skaktus »

Witam.

Ponawiam swój temat dotyczący oddania szczurka w dobre ręce - niestety wiele osób jak zobaczy że w temacie było sporo odpowiedzi nie zagląda do nich uznając je za nieaktualne. Mam nadzieje że nie będzie to problemem dla administracji.

Szczurka mam od przeszło 3 tygodni. Szczurek po zapoznaniu się z nowym otoczeniem stał się dużo bardziej ufny, sam wychodzi z klatki, wspina się po rękach, wszystko musi sprawdzić itd. Jest dużym ciekawskim chłopakiem, czasem coś go wystraszy, jednak długo nad tym się nie zastanawiam ;)

Szczurek nie przechodził żadnych chorób. Po kontroli weta ten stwierdził że szczurek jest okazem zdrowia.

Oddaję z tego powodu że (zresztą już to pisałem) - adoptowałem dwa szczurki z forum. Jeden dla mnie, drugi dla kolegi który również ma szczurki. Niestety kolega zrobił mnie na szaro i szczurka nie odebrał i przestał się odzywać itd. Ze względów pracy, czasu, klatki itp jestem zmuszony oddać szczurka. Co i jak wyjaśniłem w poprzednim temacie, proszę też powstrzymać się od bezpodstawnych ocen itd.

Szukam dla chłopaka domu stałego, ewentualnie tymczasowego. Szczurek aktualnie znajduje się w Nysie, mogę go dowieźć do Opola lub okolic lub nawet dalej. Istnieje możliwość transportu poprzez forum itd.

Poniżej foto szczurka. Sprawa jest PILNA.

Obrazek
odmienna

Re: [Opole/Nysa/Okolice] Samiec pilnie szuka DS lub DT !

Post autor: odmienna »

Te oczy! te oczy!
jak już pisałam gdzieindziej: gdyby nie odległość.... ale wierzę, że ten Stworek, ma całkiem blisko do Domu- Bardzo Dobrego Domu :)
pośledzę jego losy, bo mnie urzekł.
Blanny

Post autor: Blanny »

W jakim jest wieku?
<3 Paulie <3 Jimi <3 Nero <3 Dante <3 Fabio <3 Nessie <3 Zero <3
Moje koszmary <3
Nietoperrr...
Kontakt:

Post autor: Nietoperrr... »

Obłędny przystojniak! :-* Życzę mu dobrego domku.
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38
skaktus

Szczurek ma około roku czasu, do tego piękne rudawo czarne futerko. Jest u mnie niecały miesiąc. Po tym czasie jest już ufny, przyzwyczaił się do otoczenia, dźwięków itd. Skończyły się walki o każdy kęs itd. Teraz szczurek coraz bardziej wariuje i coraz częściej domaga się miziania, głaskania lub zabawy :)
skaktus

Jeszcze jedno dotyczące transportu - szczurka można transportować z pomocą forum. Ja znalazłem transport na trasie Wrocław-Nysa a kolega z kolei adoptował szczurka aż z Szczecina, który po 2 tygodniach dotarł z pomocą forumowiczów do Opola cały i zdrowy...

Tak więc jak ktoś bardzo chce, można załatwić po kawałku transport :)
odmienna

skaktus pisze:Jeszcze jedno dotyczące transportu - szczurka można transportować z pomocą forum. Ja znalazłem transport na trasie Wrocław-Nysa a kolega z kolei adoptował szczurka aż z Szczecina, który po 2 tygodniach dotarł z pomocą forumowiczów do Opola cały i zdrowy...

Tak więc jak ktoś bardzo chce, można załatwić po kawałku transport :)
Jasne. Masz rację; sama miałam Stwory z różnych rejonów Ojczyzny Naszej (w tym z Gdyni :D ) ,
Tyle, że ja nawet nie wiem, czy CHCĘ szczura; bardzo serce mam „zmrożone” po śmierci Prezesa (to było ledwie 71godzintemu....); nie jestem pewna, czy powinnam przygarnąć towarzysza dla osieroconego Kapsla, czy oddać tego ostatniego komuś, u kogo nie będzie samotny. No i nie mam siły "kręcić się" wokół transportu.

Ten zaś Agucior, jest tak zachwycający, że powinien trafić do kogoś, kto zapragnie właśnie jego. :P
No i zaoszczędzenie chłopakowi uciążliwej tułaczki z „przesiadkami” – też jest wiele warte.

Słowem: myślę, że Grodków- to rewelacyjna perspektywa; jeśli to (w co nie wierzę) nie „wypali” – to pomyślimy.

Życzę szybkiego, szczęśliwego finału.
skaktus

Racja, adopcja musi być przemyslana. Moja piękna umarła w piątek, niechętnie bo niechętnie ale zacząłem w poniedziałek poszukiwania towarzysza dla Tiny. Od jej śmierci minęło już 1,5 miesiąca...
ol.

Post autor: ol. »

Odmienna, toż to Biesu jak żywy - z motylkowymi uszami ! :o
(ja tam nic nie mówię O0 )
odmienna

ol. "zarazo" ;) ; przecież widzę! :-*
Wierzę, że pisany Mu Dobry Los.... nie spuszczę z oka, zanim nie przekonam się, że jest bezpieczny :)
skaktus

A tutaj foki dla osób które chcą popatrzyć co i jak u panów:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
skaktus

Witam.

Szczurek adoptowany :)

Pozdrawiam
Zablokowany

Wróć do „Archiwum Adopcji i Narodzin”