Nika... pisze:Jak sobie radzi na co dzień ten ślepy maluch?
Ma problemy w życiu codziennym czy nadrabia innymi zmysłami i daje radę?
Czy ktoś bardziej doświadczony w kwestii takich szczurków mógłby mi powiedzieć jak i czy w ogóle przebiega łączenie takiego skrzata z innymi szczurami?
Nie miałam doświadczenia ze ślepym ogonkiem, ale gdyby ktoś mnie wspierał w razie potrzeby radą mogłabym go przygarnąć.
Wiem, że dla chorych szczurów znacznie ciężej znaleźć domek, bo każdy chce mieć pięknego i zdrowego ogona. Myślę jednak, że każdy zasługuje na miłość i szansę.
To nie tak,że nikt nie chce chorych szczurków, właśnie ludzie litują się nad nimi i chętnie je adoptują bo są takie biedne

Jeżeli chodzi o tego malucha to to,że nie widzi to chyba nie jest jego jedyny problem poruszanie się do tyłu to zły objaw....byłeś z nim u weterynarza?? Biorąc takiego szczurka trzeba zdawać sobie sprawę,że może długo nie pożyć, jego leczenie teraz bądź w przyszłości może być bardzo kosztowne, taki szczurek potrzebuje doświadczonego opiekuna, bo być może najmniejsza różnica w zachowaniu, którą dostrzeże opiekun może być objawem jakiejś choroby genetycznej. Tutaj rada dla oddającego przejrzyj forum poczytaj trochę o tym czego szczury potrzebują, poproś aby chętnie na szczurki wypełniali ankiety i może kiedy będziesz już pewien popytaj czy ta osobą na 100% ma czyste konto, czy może już oddawała szczury, albo np. wiadomo,że było coś u niej nie tak warto poświęcić trochę czasu i w ten sposób znaleźć jak najlepsze domki