P.S : Gdy tylko ogonki będą u mnie w domu wstawię ich zdjątka.
Hej
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
- Potteromaniaczka
Hej
Hej ! Nazywam się Klaudia. Z mojego nicku wywodzi tylko jedno - że jestem fanką Pottera ! Mam 10 lat. Tak 10 nie przesłyszałeś się/przeczytałeś się (?) mam tylko 10 lat ( nie dokładnie w 27 będę miała 10 ). Nie miej mnie za kogoś gorszego z mniejszą wiedzą z powodu wieku. To, że jestem młodsza nie znaczy, że jestem głupsza. Jeszcze nie mam szczura, lecz w następnym tygodniu zamierzam go kupić. Dużo czytam o tych zwierzakach - i w ogóle o wszystkich zwierzakach. Kocham ogonki ! Wiem, że to zwierzęta stadne więc będę miała ich z siostrą oko. 2-3. Nigdy mniej. Znalazłam już ogłoszenie o szczurkach dumbo. Będą to samczyki. Każdy mój szczurek będzie miał imię z HP
Mieszkam w Woj. Łódzkim w Tomaszowie Mazowieckim. W domu mam myszkę Albinoska o imieniu - Harry James Potter ( Ja dawałam imię ) i psa mieszańca jamnika - Bestie ( Już nie pamiętamy kto dał imię ) jest jeszcze u babci piesek ( a raczej suczka ) rasy yorkshire terrier o imieniu Figa. Moje hobby to robienie biżuterii z modeliny.
Re: Hej
Cześć. 
Nie kupuj - adoptuj.
na naszym forum wiele szczurków szuka domu, poszukaj. kupując ze sklepu zoologicznego albo od pseudohodowcy godzisz się na złe traktowanie, to są szczurki często z wadami genetycznymi. zastanów się. 
Też jestem straszną potteromaniaczką, a mam już bite 21 lat.
Nie kupuj - adoptuj.
Też jestem straszną potteromaniaczką, a mam już bite 21 lat.
Psychopatka Korba, ciepła klucha Pianka, żywe srebro Dziurka, łysa Jagoda, maleńka Gumka i oszołom Śrubka
za TM Gumka i Mysza
(mamy też swój wątek:
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=40116)
za TM Gumka i Mysza
(mamy też swój wątek:
Mam nadzieję że i ty i twoi rodzice zdajecie sobie sprawę z tego że szczury są chorowitymi zwierzętami, a leczenie wiąże się często z dużymi wydatkami? masz już dla nich klatkę? i tak jak mówi ann. nie kupuj tyko adoptuj 
Ze mną: Gizmo, Frodo, Gus, Loki oraz pies Brutus i paput Hektor
Za Tęczowym Mostem [*]: Edzio, Fredzio, Tarzan, Hedor, Gex, Radarek, Twix, Leon, Lestat, Kovu, Maniek, Dan, Winnie, Castiel[/color]
Za Tęczowym Mostem [*]: Edzio, Fredzio, Tarzan, Hedor, Gex, Radarek, Twix, Leon, Lestat, Kovu, Maniek, Dan, Winnie, Castiel[/color]
- Potteromaniaczka
Chciałam kupić z hodowli po podobno dłużej żyją, ale nie mogę znaleźć żadnej aktywnej. Najwcześniejsza hodowla jaką znalazłam miała mioty z 2010 czy 2011. znacie jakieś aktywne hodowle ?
- madziastan
- Numer GG: 8345513
- Kontakt:
Aktywne hodowle są, na pewno szukałaś hodowlę z SHSR? Na drugim forum są hodowle zrzeszone i jest urodzony miot u wuwuni. Do oddania za 4 tyg chyba.
Może kiedyś...
Za TM: Mamusia, Córeczka, Robin, Miodynka, Majtki, Milky, Elenka, Lucynka, Mary, Szarik, Gryzia,Jamajka, Shelter, Mała (Gifa), Henio, Kropuś
Za TM: Mamusia, Córeczka, Robin, Miodynka, Majtki, Milky, Elenka, Lucynka, Mary, Szarik, Gryzia,Jamajka, Shelter, Mała (Gifa), Henio, Kropuś
- Potteromaniaczka
Ale chyba już wezmę z ogłoszenia, bo już się z tą panią umówiłam. Co myślicie o tym ogłoszeniu : http://tablica.pl/oferta/szczurki-dumbo ... 2iWHj.html Już się z tą panią z ogłoszenia umówiłam. Mam wziąć 3 chłopczyków.
- madziastan
- Numer GG: 8345513
- Kontakt:
Bez komentarza... bierzesz z peudeo i popierasz tą Panią specjalne rozmnażanie + te szczury żyją krótko tak samo jak te z zoologów. Nie mają czystych genów. A to co Pani Tobie wmówi - to kłamstwo 
Może kiedyś...
Myślę, że to pseudohodowla i wydawanie pieniędzy w błoto - to raz
a dwa - nakręcasz ten biznes, popyt zwiększa podaż. nie masz pewności, że te szczurki nie są spokrewnione. ta osoba nie kocha zwierząt, a jedynie chce na nich zarabiać. zastanów się, na forum możesz adoptować ZA DARMO jakąś duszyczkę, której nikt nie kocha i która szuka swojego miejsca na ziemi.
wiem, że wygodniej jest kupić szczura i się cieszyć, ale czy nie sprawi Ci większej satysfakcji fakt, że uratowałaś jakieś zwierzę?
Ja wolę ratować, jak i większość forumowiczów.
Poza tym, moja Pianka jest z takiej pseudohodowli. Nie da się jej oswoić, chowa się, nie przychodzi. Jest dziukuskiem. Mam też teraz na domu tymczasowym samczyka z prawdziwej hodowli - kontaktowy, słodki miziak.
zastanów się, naprawdę.
nic nie stracisz a możesz zyskać.
a dwa - nakręcasz ten biznes, popyt zwiększa podaż. nie masz pewności, że te szczurki nie są spokrewnione. ta osoba nie kocha zwierząt, a jedynie chce na nich zarabiać. zastanów się, na forum możesz adoptować ZA DARMO jakąś duszyczkę, której nikt nie kocha i która szuka swojego miejsca na ziemi.
wiem, że wygodniej jest kupić szczura i się cieszyć, ale czy nie sprawi Ci większej satysfakcji fakt, że uratowałaś jakieś zwierzę?
Ja wolę ratować, jak i większość forumowiczów.
Poza tym, moja Pianka jest z takiej pseudohodowli. Nie da się jej oswoić, chowa się, nie przychodzi. Jest dziukuskiem. Mam też teraz na domu tymczasowym samczyka z prawdziwej hodowli - kontaktowy, słodki miziak.
Psychopatka Korba, ciepła klucha Pianka, żywe srebro Dziurka, łysa Jagoda, maleńka Gumka i oszołom Śrubka
za TM Gumka i Mysza
(mamy też swój wątek:
za TM Gumka i Mysza
(mamy też swój wątek:
Absolutnie tam nie kupuj. To zwykła pseudohodowla, krótko mówiąc - kupując tam wspierasz cierpienie zwierząt.
Adoptuj za darmo lub kup w hodowli zrzeszonej, np. Sun Rat's, Wasza Wysokość z Wuwuniarni, Emerald Moon, Anahata Rattery.
Adoptuj za darmo lub kup w hodowli zrzeszonej, np. Sun Rat's, Wasza Wysokość z Wuwuniarni, Emerald Moon, Anahata Rattery.
Bezszczurowo - Werter w nowym domku
W sercu: 17 szczurzych duszyczek [*][/b][/size]
- Potteromaniaczka
mniej więcej w tym tygodniu powinny się urodzić maluszki u kaki, (zobacz watek 'ciaza na 80%' w dziale narodziny) będą młode a samczykom zawsze ciężej znaleźć domek, z tym że musiałabyś poczekać aż maluszki podrosną - około 4/5 tygodni od urodzenia. Ja również czekam - i uwierz mi że później radość jest tym większa! Pozdrawiam wraz z moimi dziewczynami i witam na forum 
Ze Mną:Erato, Awantura, Mickiewicz, Rozalia Rozalinda Pierwsza oraz Mafinka
Za TM Michelle, Niunia, Tycia, Liberia, Ruby oraz 2 żołnierzy o nieznanych imionach
nasz wątek http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=39583
Za TM Michelle, Niunia, Tycia, Liberia, Ruby oraz 2 żołnierzy o nieznanych imionach
nasz wątek http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=39583
Yen dobrze mówi, ja również czekam. 
Wystarczy się wysilić. młodych jest dużo, naprawdę! wystarczy chcieć i nie iść na łatwiznę.
Wystarczy się wysilić. młodych jest dużo, naprawdę! wystarczy chcieć i nie iść na łatwiznę.
za TM Gumka i Mysza
(mamy też swój wątek:
za TM Gumka i Mysza
(mamy też swój wątek:
- Potteromaniaczka
Bo w dziale adopcje też są same stare ( ogłoszenia, nie szczuraski ). Może się skusze na tą samiczkę co jest w ciąży co napisałaś. Tylko szkoda że będę musiała czekać te 5-6 tygodni 
Lepiej poczekać, wyposażyć klatkę, kupić wszystko, odłożyć pieniążki na ewentualne leczenie niż brać tak na hop siup. 
Bezszczurowo - Werter w nowym domku