Hej

Jesteś nowy(a)? Przywitaj się z innymi użytkownikami.

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Potteromaniaczka

Hej

Post autor: Potteromaniaczka »

Hej ! Nazywam się Klaudia. Z mojego nicku wywodzi tylko jedno - że jestem fanką Pottera ! Mam 10 lat. Tak 10 nie przesłyszałeś się/przeczytałeś się (?) mam tylko 10 lat ( nie dokładnie w 27 będę miała 10 ). Nie miej mnie za kogoś gorszego z mniejszą wiedzą z powodu wieku. To, że jestem młodsza nie znaczy, że jestem głupsza. Jeszcze nie mam szczura, lecz w następnym tygodniu zamierzam go kupić. Dużo czytam o tych zwierzakach - i w ogóle o wszystkich zwierzakach. Kocham ogonki ! Wiem, że to zwierzęta stadne więc będę miała ich z siostrą oko. 2-3. Nigdy mniej. Znalazłam już ogłoszenie o szczurkach dumbo. Będą to samczyki. Każdy mój szczurek będzie miał imię z HP O0 Mieszkam w Woj. Łódzkim w Tomaszowie Mazowieckim. W domu mam myszkę Albinoska o imieniu - Harry James Potter ( Ja dawałam imię ) i psa mieszańca jamnika - Bestie ( Już nie pamiętamy kto dał imię ) jest jeszcze u babci piesek ( a raczej suczka ) rasy yorkshire terrier o imieniu Figa. Moje hobby to robienie biżuterii z modeliny.

P.S : Gdy tylko ogonki będą u mnie w domu wstawię ich zdjątka.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
xkuubi
Numer GG: 28198941
Kontakt:

Re: Hej

Post autor: xkuubi »

Witam i czekam niecierpliwie na fotki szczurasów! ;D
Ze mną: Dexter, Leon[idas], Demon i tymczasy :)
Za tęczowym mostem: Kubuś,Pepe,Devil
[*][/size][/color]
Awatar użytkownika
ann.

Post autor: ann. »

Cześć. :)

Nie kupuj - adoptuj. :) na naszym forum wiele szczurków szuka domu, poszukaj. kupując ze sklepu zoologicznego albo od pseudohodowcy godzisz się na złe traktowanie, to są szczurki często z wadami genetycznymi. zastanów się. :)

Też jestem straszną potteromaniaczką, a mam już bite 21 lat. :)
Psychopatka Korba, ciepła klucha Pianka, żywe srebro Dziurka, łysa Jagoda, maleńka Gumka i oszołom Śrubka
za TM Gumka i Mysza
(mamy też swój wątek:
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=40116)
Awatar użytkownika
^Yuuhi^
Kontakt:

Post autor: ^Yuuhi^ »

Mam nadzieję że i ty i twoi rodzice zdajecie sobie sprawę z tego że szczury są chorowitymi zwierzętami, a leczenie wiąże się często z dużymi wydatkami? masz już dla nich klatkę? i tak jak mówi ann. nie kupuj tyko adoptuj :)
Ze mną: Gizmo, Frodo, Gus, Loki oraz pies Brutus i paput Hektor
Za Tęczowym Mostem [*]: Edzio, Fredzio, Tarzan, Hedor, Gex, Radarek, Twix, Leon, Lestat, Kovu, Maniek, Dan, Winnie, Castiel[/color]
Awatar użytkownika
Potteromaniaczka

Chciałam kupić z hodowli po podobno dłużej żyją, ale nie mogę znaleźć żadnej aktywnej. Najwcześniejsza hodowla jaką znalazłam miała mioty z 2010 czy 2011. znacie jakieś aktywne hodowle ?
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
madziastan
Numer GG: 8345513
Kontakt:

Post autor: madziastan »

Aktywne hodowle są, na pewno szukałaś hodowlę z SHSR? Na drugim forum są hodowle zrzeszone i jest urodzony miot u wuwuni. Do oddania za 4 tyg chyba.
Może kiedyś...
Za TM: Mamusia, Córeczka, Robin, Miodynka, Majtki, Milky, Elenka, Lucynka, Mary, Szarik, Gryzia,Jamajka, Shelter, Mała (Gifa), Henio, Kropuś
Awatar użytkownika
Potteromaniaczka

Ale chyba już wezmę z ogłoszenia, bo już się z tą panią umówiłam. Co myślicie o tym ogłoszeniu : http://tablica.pl/oferta/szczurki-dumbo ... 2iWHj.html Już się z tą panią z ogłoszenia umówiłam. Mam wziąć 3 chłopczyków.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
madziastan
Numer GG: 8345513
Kontakt:

Post autor: madziastan »

Bez komentarza... bierzesz z peudeo i popierasz tą Panią specjalne rozmnażanie + te szczury żyją krótko tak samo jak te z zoologów. Nie mają czystych genów. A to co Pani Tobie wmówi - to kłamstwo ;)
Może kiedyś...
Za TM: Mamusia, Córeczka, Robin, Miodynka, Majtki, Milky, Elenka, Lucynka, Mary, Szarik, Gryzia,Jamajka, Shelter, Mała (Gifa), Henio, Kropuś
Awatar użytkownika
ann.

Myślę, że to pseudohodowla i wydawanie pieniędzy w błoto - to raz
a dwa - nakręcasz ten biznes, popyt zwiększa podaż. nie masz pewności, że te szczurki nie są spokrewnione. ta osoba nie kocha zwierząt, a jedynie chce na nich zarabiać. zastanów się, na forum możesz adoptować ZA DARMO jakąś duszyczkę, której nikt nie kocha i która szuka swojego miejsca na ziemi.
wiem, że wygodniej jest kupić szczura i się cieszyć, ale czy nie sprawi Ci większej satysfakcji fakt, że uratowałaś jakieś zwierzę?
Ja wolę ratować, jak i większość forumowiczów.

Poza tym, moja Pianka jest z takiej pseudohodowli. Nie da się jej oswoić, chowa się, nie przychodzi. Jest dziukuskiem. Mam też teraz na domu tymczasowym samczyka z prawdziwej hodowli - kontaktowy, słodki miziak. :) zastanów się, naprawdę. :) nic nie stracisz a możesz zyskać.
Psychopatka Korba, ciepła klucha Pianka, żywe srebro Dziurka, łysa Jagoda, maleńka Gumka i oszołom Śrubka
za TM Gumka i Mysza
(mamy też swój wątek:
Awatar użytkownika
emi2410
Kontakt:

Post autor: emi2410 »

Absolutnie tam nie kupuj. To zwykła pseudohodowla, krótko mówiąc - kupując tam wspierasz cierpienie zwierząt.
Adoptuj za darmo lub kup w hodowli zrzeszonej, np. Sun Rat's, Wasza Wysokość z Wuwuniarni, Emerald Moon, Anahata Rattery.
Bezszczurowo - Werter w nowym domku
W sercu: 17 szczurzych duszyczek [*][/b][/size]
Awatar użytkownika
Potteromaniaczka

Adoptowałabym, ale chcę jakiegoś młodego, a w adopcjach nie moge takiego znaleźć.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Yen

Post autor: Yen »

mniej więcej w tym tygodniu powinny się urodzić maluszki u kaki, (zobacz watek 'ciaza na 80%' w dziale narodziny) będą młode a samczykom zawsze ciężej znaleźć domek, z tym że musiałabyś poczekać aż maluszki podrosną - około 4/5 tygodni od urodzenia. Ja również czekam - i uwierz mi że później radość jest tym większa! Pozdrawiam wraz z moimi dziewczynami i witam na forum :D
Ze Mną:Erato, Awantura, Mickiewicz, Rozalia Rozalinda Pierwsza oraz Mafinka

Za TM Michelle, Niunia, Tycia, Liberia, Ruby oraz 2 żołnierzy o nieznanych imionach

nasz wątek http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=39583
Awatar użytkownika
ann.

Yen dobrze mówi, ja również czekam. :)

Wystarczy się wysilić. młodych jest dużo, naprawdę! wystarczy chcieć i nie iść na łatwiznę.
za TM Gumka i Mysza
(mamy też swój wątek:
Awatar użytkownika
Potteromaniaczka

Bo w dziale adopcje też są same stare ( ogłoszenia, nie szczuraski ). Może się skusze na tą samiczkę co jest w ciąży co napisałaś. Tylko szkoda że będę musiała czekać te 5-6 tygodni :-\
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
emi2410
Kontakt:

Post autor: emi2410 »

Lepiej poczekać, wyposażyć klatkę, kupić wszystko, odłożyć pieniążki na ewentualne leczenie niż brać tak na hop siup. ;)
Bezszczurowo - Werter w nowym domku
W sercu: 17 szczurzych duszyczek [*][/b][/size]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Podaj Łapę”