w najbliższą niedzielę mam odebrać moje dwa pierwsze szczury w życiu (wcześniej posiadałam myszy, więc co nieco o gryzoniach wiem, ale zdaję sobie sprawę, że pomiędzy myszami a szczurami jest spooora różnica
 ). Moją główną pasją życiową jest szkolenie psów
). Moją główną pasją życiową jest szkolenie psów  Zastanawiam się jak to by było ze szczurami i klikerem? Czy ktoś posiada szczurka, którego uczył przychodzenia na zawołanie, sztuczek itp. z klikerem? A jak u Was BEZ klikera?
 Zastanawiam się jak to by było ze szczurami i klikerem? Czy ktoś posiada szczurka, którego uczył przychodzenia na zawołanie, sztuczek itp. z klikerem? A jak u Was BEZ klikera? Jestem początkującym szczuromaniakiem, jeśli taki temat już był to przepraszam!
Pozdrawiam, Goldog.

Ja nauczyłam ostatnio wskoku na rękę. Najpierw rękę trzymałam nisko. Nad nią smakołyk i szczura kierowałam tak, aby wszedł wszystkimi łapkami na rękę wymawiając komendę "ręka". I tak coraz wyżej. Jak zapominali, to zniżałam rękę. A tutaj efekty
 Ja nauczyłam ostatnio wskoku na rękę. Najpierw rękę trzymałam nisko. Nad nią smakołyk i szczura kierowałam tak, aby wszedł wszystkimi łapkami na rękę wymawiając komendę "ręka". I tak coraz wyżej. Jak zapominali, to zniżałam rękę. A tutaj efekty