1. Ilość szczurów do oddania:
4
2. Płeć szczurów:
samiczki
3. Wiek szczurów:
matka 8 miesięcy, córki 6 miesięcy
4. Miasto:
Wrocław
5. Możliwość transportu przez właściciela do innych miast:
brak możliwości transportu (mogę dostarczyć ogonki w umówione miejsce tylko na terenie Wrocławia)
6. Choroby, które szczury przechodzą/przechodziły:
nigdy nie chorowały
7. Charakter, usposobienie szczurów:
Lucynka: bardzo kontaktowa, zawsze pierwsza do wyjścia z klatki, wszędzie jej pełno
go-Lonka: raczej spokojna, nie jest przesadnie żywiołowa, uwielbia spać na hamaczkach
Dziupla: spokojna, unika konfliktów, taka troszkę ciapa
Dziurka: ciekawska, kontaktowa, niesamowicie przekupna
8. Stosunek szczurów do człowieka:
Wszystkie dziewczynki są oswojone, nie gryzą, a ręka w klatce to dla nich zaproszenie do wpakowania się opiekunce do stanika (dlatego wolałabym, żeby adoptowała/y ja kobieta/y). :oops:
9. Stosunek do innych szczurów:
Jak w każdej rodzince, tak i tutaj zdarzają się spięcia - Lucynka jest typem dominującym, Lona i Dziupla się podkładają, a Dziurka - jak przystało na dobra matkę - trzyma wszystko w ryzach.
10. (Jeśli szczury są starsze) Powód oddania:
Powód może Wam się wydać dość nietypowy... Mimo, że jestem osobą pełnoletnią i niezależną finansowo, to mieszkam z rodziną... I tak się niestety składa, że mój tato panicznie boi się szczurków. Wiem, że jest osobą impulsywną i po prostu boję się o dziewczynki (kiedyś w nerwach krzyknął, że je otruje i choć wątpię by faktycznie to zrobił, to nie zamierzam ich narażać... póki co kiedy wychodzę z domu - zamykam pokój na klucz). Dodam, że Dziurkę dostałam jako prezent niespodziankę i nawet nie miałam jak zapytać domowników o zdanie... a tydzień później Dziurka urodziła.

11. (Jeśli szczury są młode) Sposób, w jaki doszło do rozmnożenia:
dostałam w prezencie ciężarną szczurzycę
12. (Jeśli szczury są różnej płci powyżej 4,5 tyg. życia) Czy samce są oddzielone od samiczek:
nie dotyczy
13. Dodatkowe akcesoria do oddania razem ze szczurami:
Jeśli ktoś zdecydowałby się na adopcję wszystkich dziewczynek, to mogę odsprzedać ich klatkę [78dł./48szer./80wys. - składana, dość mocno obgryzione dno] wraz z pełnym wyposażeniem (drewniana półka, koszyczki, wisząca rura, miseczka podwójna, poidło, kuweta narożna) za 50zł. Także dla biorących wszystkie dziewczynki - oddam karmę i trociny/żwirek i wapienko, które aktualnie będą jeszcze w domu. Na pewno każdy ogonek pójdzie do nowego domu ze swoją książeczką zdrowia.
14. Czy szczury są do oddania razem, czy mogą być rozdzielone:
Wolałabym razem, jeśli rozdzielone to w systemie: Dziurka+Lucynka oraz Dziupla+Lonka
15. Wymagania wobec przyszłego właściciela:
Nie zgadzam się na rozmnażanie dziewczynek. Nie oddam ich też na karmę. Oddam tylko odpowiedzialnej osobie (poproszę o odpowiedź na kilka pytań na PW).
16. Zdjęcia szczurów:
Dziurka: https://picasaweb.google.com/1090343504 ... 4492637122
od lewej - Dziurka, Lonka, Lusia, Dziupla: https://picasaweb.google.com/1090343504 ... 1188274530
dziewczynki w klatce: https://picasaweb.google.com/1090343504 ... 0351265090
17. Kontakt:
kontakt przez PW
18. Kilka słów o szczurze:
Większość informacji co do charakteru podałam wyżej... ale czuję się w obowiązku uprzedzić, że ogoniaste niestety strasznie niszczą hamaki i inne materiałowe "mebelki" (stąd na zdjęciach zamiast hamaczków - obstrzępione poszewki na "jaśki"). :oops:
Za jakość zdjęć przepraszam, jednak nie dysponuje aparatem, a jedynie telefonem (a dziewczynki są tak żywiołowe, że migawka nie nadąża).