Co mam robić
Melman dziabie
Moderator: Junior Moderator
Melman dziabie
Mam dwa ciury. Jeden agresor, drugi szybki, zwinny i strachliwy (wędrowny). Melman, bo z nim problem, przed wyjazdem często gryzł się z Muffinem. Żeby odwracać jego uwagę od biednej Mufki zakładałam rękawiczkę i łapałam go za boki (tak podszczypywałam). Skończyło się na tym, że na jednym z palców mam porządną bliznę
Swoje odcierpiałam, już więcej tak nie robiłam, a on nie gryzł. Ale ostatnio wyjechałam na 10 dni i oddałam szczurasy pod opiekę doktora Kliszcza. Są u mnie z powrotem od niedzieli. I moje dłonie są całe pogryzione. Ten gamoń jak go wypuszczam gania za moimi palcami i chce je gryźć i to z całą siłą. W klatce-nic, a na wybiegu cały czas. Dałam mu teraz sporą dawkę Neospazminy, liczę na to, że się trochę uspokoi.
Co mam robić
Co mam robić
Sześciu szczurzych rozbójników: Muffin[*], Oskar[*], Ryjek[*], Szymon[*], Alvin[*], Melman, Zdzichu, Edek[/color]
Re: Melman dziabie
Ponad 1,5 roku. Doktor namawia na ciachanie jajec... Zwłaszcza, że będę brała dwa nowe ciury i już mam przed oczami drastyczne sceny
Dominować, tj. przekręcać na plecki i kryć ręką?
Sześciu szczurzych rozbójników: Muffin[*], Oskar[*], Ryjek[*], Szymon[*], Alvin[*], Melman, Zdzichu, Edek[/color]
Tak, przewracać na plecy i przytrzymywać, żeby wiedział, że robi źle (najlepiej przytrzymać aż znieruchomieje, żeby nie postawił na swoim).
Nie wiem czy kastracja mu pomoże, w wieku 1,5 roku to już raczej nie hormony, chociaż kastracje działają cuda...
Nie wiem czy kastracja mu pomoże, w wieku 1,5 roku to już raczej nie hormony, chociaż kastracje działają cuda...
Wyszukiwarka nie gryzie
Eh, ale ja nie mogę tak robić bo dziabie
Wkurza się jeszcze bardziej, zgrzyta zębami i atakuje 
Możesz spróbować przez rękawicę.
Mi więcej pomysłów do głowy nie przychodzi, być może ktoś inny coś poradzi.
Mi więcej pomysłów do głowy nie przychodzi, być może ktoś inny coś poradzi.
Wyszukiwarka nie gryzie
Przez 3 rękawice skubany dokopał mi się prawi do kości i dyndał mi kawałek ciałka
Ale popróbuje. Jest za to bonus informacyjny: mojej mamy nie gryzie i przy mojej mamie mnie też nie gryzie.
3 razy przewrócony na plecki i nie dziabie
Dziękować