Niestety nie mają tam laboratorium i do końca też nie wiadomo było, co spowodowało u niej biegunkę, ale też już jej przeszło po probiotyku.
Tańcząca z haszczurami
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Re: Tańcząca z haszczurami
Raczej nie, bo szybko sobie przypomina, że ona nie z tych. Co do strupów, to dokładnie nie wiadomo, co to było. Podejrzewali grzybicę (
), ale nie na 100 %. Raczej pasożytów w sierści nie miała, bo pod mikroskopem nic się nie ruszało. Ale mogło być też zwykłe zapalenie od rozdrapania strupka. W każdym razie już nic nie ma i nawet lekarka się ucieszyła, że tak szybko jej przeszło.
Niestety nie mają tam laboratorium i do końca też nie wiadomo było, co spowodowało u niej biegunkę, ale też już jej przeszło po probiotyku.
Ze mną : Trish, Tasza, Tośka i Tola
Za TM, na zielonej szczurzej łączce : Tutek, Fibi i Fryta [*][/color]

Zapomniałam napisać, że Trish zmienia kolor futra. Na tyłku zamiast mieć szare, jak miała od małego, to dostaje brązowawe plamy... Czy mi te szczury kiedyś shuszczeją
????

Hmmm, zamiast huszczenia jakaś rdzawa zaraza mi bierze ciury... Oprócz Taszy, wszystkie trzy dostały na dupach jakieś brązowe przebitki... Zamiast robić się coraz bielsze, to one w brązy uderzają... Nawet szarak Tola. A, nawiasem mówiąc, Tolcia musiała się którejś narazić, bo dzisiaj wymacałam u niej jakiegoś strupa i już się bałam, że będzie miała to, co Tasza, ale patrzę, a ona ma ranę chyba od zęba długości mniej więcej centymetra... Musiała ładnie dokazywać, że tak oberwała. Dotąd nigdy nie widziałam takich ran u dziewczyn. Chyba, że się o coś skaleczyła...
No nic, przy okazji smarowania ranki, umyłam śwince ogon, bo w ogóle o niego nie dba. Tośka zresztą dużo lepsza nie jest. Najczystsza jest Trish, u niej prawie nic nie zmyłam, bo prawie nic nie było. Ale może ta nieprzyjemna z pewnością czynność zmobilizuje leniwce do czyszczenia ogona samemu... 

Rude dupki są fajne!
Wygłaszcz dziewczynki ode mnie
Wygłaszcz dziewczynki ode mnie
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Dzięki 

Tośka (zdjęcie jeszcze z końca stycznia)

Zamyślona Tola

Kanapka ze szczura. Składniki : na górze szczur, obkład ze szczura, na dole szczur. Smacznego

Zamyślona Tola

Kanapka ze szczura. Składniki : na górze szczur, obkład ze szczura, na dole szczur. Smacznego

Kanapka! 
Wycałuj mordki
Wycałuj mordki
saszenka
Stado: Turkuć, Podjadek, Pafnucy, Milord, Gimel
Na tymczasie: cała wataha
Stado: Turkuć, Podjadek, Pafnucy, Milord, Gimel
Na tymczasie: cała wataha
Uwielbiam te zdjęcia kanapek ze szczurów
cudowne 
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 00#p982390
-------------------------------------------------------------
Kubuś [*], Kacperek [*], Boguś[*], Marcelek[*]
Dzięki 

Przedstawiam ogrom zniszczeń. Oto, jak szanują swój dom te paskudne gryzonie...

A tak zrobiłam im dzisiaj na złość i tak próbuję powstrzymać szkodniki
(na razie pleksy nie dały rady gryźć, więc mam nadzieję, że tak pozostanie...)

Przy okazji dzisiaj je zważyłam i muszę powiedzieć, że na tym plastiku całkiem nieźle rosną
Tola - najmłodsza, mały grubas, ma już 396 gram. Za chwilę pyknie jej 400... Nawet Trish przekroczyła w końcu 300 gram (o całe 5 gram), co u niej jest nie lada wyczynem
Tasza zanotowała niewielki przyrost wagi (348), a Tośka przytyła 20 gram (382).
Także po co karma, po co warzywa i owoce. Plastik, plastik i jeszcze raz plastik !

A tak zrobiłam im dzisiaj na złość i tak próbuję powstrzymać szkodniki

Przy okazji dzisiaj je zważyłam i muszę powiedzieć, że na tym plastiku całkiem nieźle rosną
Tola - najmłodsza, mały grubas, ma już 396 gram. Za chwilę pyknie jej 400... Nawet Trish przekroczyła w końcu 300 gram (o całe 5 gram), co u niej jest nie lada wyczynem
Także po co karma, po co warzywa i owoce. Plastik, plastik i jeszcze raz plastik !

HAhahahaha
Chyba powinnam się cieszyć, że klatka wraz z kuwetą, wytrzymuje u mnie już dwa lata..
Ładne kluseczki z nich
Cieszę się, że Trishka przybrała na wadze 
Ładne kluseczki z nich
-
spinka2430
- Numer GG: 10899066
ja pindole ale Ci narobiły
normalnie SZOK !!! Moje dziewczyny nie zauważały kuwety wcale a wcale ehhh..... to nicponie jedne
normalnie klapsy od babci będą
no ale tak im ładnie zabezpieczyłaś że teraz nie mają szans
Super dziewczyny zazdroszczę.... wymiziaj je proszę
Super dziewczyny zazdroszczę.... wymiziaj je proszę
Dzięki. Wymiziam. Ale ja tam im już nie ufam i nawet takie zasieki dzisiaj obeszłam w koło, czy czasem czego nie wykombinowały... 
W poprzedniej klatce też mi szkód nie robiły, a tą w ciągu tygodnia od zamieszkania zaczęły zdobić ażurkami...
Moje poprzednie baby w ogóle nawet nie tknęły kuwety. Do kabli nie miały zupełnie ciągotek. Nic. Żadnej dziury w niczym. Jakby nie istniało. A te już mi tyle szkód narobiły, że nie wiem. Za kuwetę najczęściej biorą się siory, ale specjalistką od kabli jest ta moja chudzinka, ta słodko i niewinnie wyglądająca mordka - Trish. Ale, jak na nią spojrzysz, to w życiu byś nie powiedziała, że ona w ogóle coś mogła spsocić... Taka cicha woda...
W poprzedniej klatce też mi szkód nie robiły, a tą w ciągu tygodnia od zamieszkania zaczęły zdobić ażurkami...
Moje poprzednie baby w ogóle nawet nie tknęły kuwety. Do kabli nie miały zupełnie ciągotek. Nic. Żadnej dziury w niczym. Jakby nie istniało. A te już mi tyle szkód narobiły, że nie wiem. Za kuwetę najczęściej biorą się siory, ale specjalistką od kabli jest ta moja chudzinka, ta słodko i niewinnie wyglądająca mordka - Trish. Ale, jak na nią spojrzysz, to w życiu byś nie powiedziała, że ona w ogóle coś mogła spsocić... Taka cicha woda...

Jak tam dziewczyny? nie rozbroiły jeszcze klatki? pozdrawiam! 
Dzięki. Na razie moja zagroda spełnia swoje zadanie i chyba się poddały. Za to pastwią się niemiłosiernie nad gałęziami. Widać wręcz złość w ich spojrzeniu, kiedy je śrupią. Ale w końcu po to je tam umieściłam. Lepiej, że śrupią gałąź, niż kuwetę...