Muffka
Moderator: Junior Moderator
Muffka
Mój wiecznie mały Muffek... Szczurek wędrowny, od którego zaczęła się cała moja przygoda ze szczurkami. Był taki dzielny. Przeżył całe, 5 szczurkowe stadko. Sądziłam, że będzie tym cholernym farciarzem, tym, o którym będą mówić, że dożył 5, czy 6 lat. Bardzo w to wierzyłam. Miał 2 i pół roku, a wyglądał jak 4-ro miesięczny szczurek. Kochany. Wiecznie gdzieś biegał, próbował wejść. Z czasem zaczął siadać mi na kolanach i zgrzytać ząbkami, gdy drapałam mu karczek. Był tak kochany, tak bardzo wszystko rozumiał, zawsze mnie pocieszał. Jako jedyny nie bał się mojego płaczu, wręcz przeciwnie - właził mi na ramię, opatulał włosami i uspokajał. A teraz mojej kruszynki nie ma. Odszedł w niedzielę. Miał 2 latka i 8 miesięcy.
Pojechałam do Pulsvetu po leki, ponieważ miał od dwóch tygodni niedowład tylnych łapek. Okazało się, że postąpił on bardzo szybko. Nie mogłam patrzeć, jak patrzy z tęsknotą za bieganiem, skakaniem. Cierpiał. Miał powiększony pęcherz, wkrótce miały wysiąść nerki. Nie zdecydowałam się ryzykować z lekiem zwiotczającym mięśnie, Nie wiadomo jak by zadziałał... Po sekcji okazało się, że miał dodatkowo guza wątroby, który prędko dałby o sobie znać.
Przypadek, uratowanie mu życia odmieniło moje. Tęsknie bardzo. Ale myślę, że jest już szczęśliwy, że z powrotem jest z chłopakami. Trzymajcie się skarby, kiedyś się spotkamy
Pojechałam do Pulsvetu po leki, ponieważ miał od dwóch tygodni niedowład tylnych łapek. Okazało się, że postąpił on bardzo szybko. Nie mogłam patrzeć, jak patrzy z tęsknotą za bieganiem, skakaniem. Cierpiał. Miał powiększony pęcherz, wkrótce miały wysiąść nerki. Nie zdecydowałam się ryzykować z lekiem zwiotczającym mięśnie, Nie wiadomo jak by zadziałał... Po sekcji okazało się, że miał dodatkowo guza wątroby, który prędko dałby o sobie znać.
Przypadek, uratowanie mu życia odmieniło moje. Tęsknie bardzo. Ale myślę, że jest już szczęśliwy, że z powrotem jest z chłopakami. Trzymajcie się skarby, kiedyś się spotkamy
Sześciu szczurzych rozbójników: Muffin[*], Oskar[*], Ryjek[*], Szymon[*], Alvin[*], Melman, Zdzichu, Edek[/color]
-
- Kontakt:
Re: Muffka
Piękny wiek.One są tu tylko przez chwilę - Ty miałaś szczęście,że był TU tak długo.
Czasem ich odejście boli tak samo,jak odejście człowieka...
Czasem ich odejście boli tak samo,jak odejście człowieka...
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38
[*] Leć Mufko
Za TM : Marysia Tutuś Kleo Gucio
Mała Mi uciekła ... Melina ma się dobrze w nowym domku
-
- Numer GG: 4379189
- Kontakt:
Bardzo mi przykro... [*]
Z nami: Ganix, Yetta, Inari, Cerridwen, Ceres Ciel i dziczek Włóczykij
Za TM: 88 szczurzych duszyczek
Za TM: 88 szczurzych duszyczek
Bardzo mi przykro
[*] leć, kochana...
[*] leć, kochana...
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Jak się zarejestrowałam na tym forum, historia Muffina była jedną z pierwszych, jakie tu przeczytałam. Zachwycił mnie dzikusek, który się oswoił. Dożył pięknego wieku, miał wspaniałe życie a to wszystko dzięki Tobie. Na pewno jest Ci wdzięczny.
[*]
[*]
Rozpieszczury: pomknęły wszystkie...
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
[*]
Spółka z.o.o., czyli moje małe wafle :)
Ze mną: DTciaki
Za TM: Zając[*] Królewna[*] Beza[*] PanBe[*] Szyszka[*] Nesca[*] Mocca[*] Szajba[*] Izzi[*] Inka[*] Fryga[*] Filifionka[*] Fistaszek[*] Florka[*] Archibald Ogryzek[*][/color][/i][/b]
Ze mną: DTciaki
Za TM: Zając[*] Królewna[*] Beza[*] PanBe[*] Szyszka[*] Nesca[*] Mocca[*] Szajba[*] Izzi[*] Inka[*] Fryga[*] Filifionka[*] Fistaszek[*] Florka[*] Archibald Ogryzek[*][/color][/i][/b]
[*]
Aniołki: kochany Bazyliszek, całuśna Łatka, nieśmiały Maniuś, ukochana Tileczka, słoneczko Czochranek, brykająca Szajba, słodka Albisia, Nikosia samosia
ze mną: Czeresienka, Pistacja,Tosia, Sysia i młoda Livka
ze mną: Czeresienka, Pistacja,Tosia, Sysia i młoda Livka