Futrzaste Stadko <:3 )~~

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
madziastan
Numer GG: 8345513
Kontakt:

Re: Futrzaste Stadko <:3 )~~

Post autor: madziastan »

Wczoraj zaczęłam sprzątać klatkę, powiesiłam czyste hamaczki itd i szczury są zadowolone :) Na samym górze mają gęsto, bo zawsze lubią spać na górze i często tam siedzą, na dole praktycznie nie korzystają z hamaków (przez to są zawsze czyste) i na dole głównie się bawią i 'spacerują' :P

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Miałam okazję też wysprzątać dzisiaj szufladę z lekami szczurów. Więc sobie prezentowałam :)
Oto moja szczurza apteczka :)

Obrazek
Może kiedyś...
Za TM: Mamusia, Córeczka, Robin, Miodynka, Majtki, Milky, Elenka, Lucynka, Mary, Szarik, Gryzia,Jamajka, Shelter, Mała (Gifa), Henio, Kropuś
Awatar użytkownika
madziastan
Kontakt:

W sobotę przemeblowaliśmy mój pokój, co w efekcie jestem mega zadowolona. Więcej miejsca, klatka tam gdzie chciałam, za biurkiem są kable gdzie szczury nie mają dostępu (bo takie cienkie drewno oddziela kable od świata zewnętrznego :P )
Mój pokój stał się bezpieczniejszy :D Szczury zawiedzone bo miejscówka za biurkiem była ich ulubioną miejscówką do spania.

Obrazek

Dzisiaj wróciłam do siebie (rano) i pierwsze co zastałam - otwarte drzwiczki środkowe w klatce - na szczęście niczego nie przeczuwając, wczoraj prosiłam mamę żeby nie otwierała drzwi. Szczury były wszystkie, zaspane w klatce. Albo nie wyszli, albo wyszły i wrócili. Otworzyłam wszystkie drzwiczki, Cherry pierwsza wyszła, potem Milky. Majtki niechętnie a rudzielce wolały spać i pochodzić wokół klatki.

Dzisiaj jak podniosłam Miodynkę, zauważyłam że zaczęła znowu świszczeć. Ostatni raz świszczała z pół roku temu i leczono ją doxycykliną chyba i po jakimś czasie przestała świszczeć. Później ostatnio jak przed zabiegem (18 lutego) Mamusi, była kolej Miodynki i dr. Kasia usłyszała w płuckach i miała zapalenie okrzeli. Zalecono pierw wyleczyć ją z zapalenia przed zabiegem (na 28 lutego). Dostawała domięśniowo Oxyvet i Baytril (brr, dostawała po każdym razem martwicy). Napisałam już do dr Kasi i odpisali że jest na urlopie i za kilka dni powinna być dostępna - i że koniecznie muszę skontaktować się z dr Folusiak.

Ostatnio zważyłam szczury 26 lutego i teraz czas dopisać aktualne wagi.

Milky - 1 rok 10 miesięcy - 510g (+60g) - przytył :(
Majtki - 1 rok 5 miesięcy 15 dni - 390g (+20g) - :)
Cherry - 8 miesięcy 28 dni - 260g (+10g) - chudzinka
Lucynka - 1 rok 6 miesięcy 30 dni - 460g
Miodynka - 1 rok 6 miesięcy 30 dni - 490g

ObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Może kiedyś...
Za TM: Mamusia, Córeczka, Robin, Miodynka, Majtki, Milky, Elenka, Lucynka, Mary, Szarik, Gryzia,Jamajka, Shelter, Mała (Gifa), Henio, Kropuś
Awatar użytkownika
madziastan
Kontakt:

O edycjo... Milky ma 1 rok 10 dni a nie miesięcy...
Może kiedyś...
Awatar użytkownika
Bratka.a10
Kontakt:

Post autor: Bratka.a10 »

Maadzia same słodziaki masz! :D
Pokój bardzo fajnie przemeblowany.
Ślę mizianko dla wszystkich kluch!
Obrazek
xiao-he
Kontakt:

Post autor: xiao-he »

Fajnie sobie ten pokój zrobiłas powiem Ci ;) a tam przy drzwiach to co to jest?
Spółka z.o.o., czyli moje małe wafle :)
Ze mną: DTciaki
Za TM: Zając
[*] Królewna[*] Beza[*] PanBe[*] Szyszka[*] Nesca[*] Mocca[*] Szajba[*] Izzi[*] Inka[*] Fryga[*] Filifionka[*] Fistaszek[*] Florka[*] Archibald Ogryzek[*][/color][/i][/b]
Awatar użytkownika
madziastan
Kontakt:

Przy drzwiach to tzw ogrodzenie, żeby królik nie wszedł albo i szczury nie wyszły i wtedy mam dobrą wentylację w pokoju, kiedyś musiałam mieć zamknięte drzwi i duszno było :)
Może kiedyś...
Awatar użytkownika
madziastan
Kontakt:

Minęło już 7 dni od ostatniego ważenia stadka. Efekty są zadowalające! Dzięki zmiejszeniu dziennego spożywania karmy do 75 gramów na 5 szczurów.

Oto wyniki:

Milky - 490g (-20g) ;D
Majtki - 380g (-10g) :)
Cherry - 260g (-0g)
Lucynka - 450g (-10g) :)
Miodynka - 485g (-5g) ::)
Może kiedyś...
Awatar użytkownika
Bratka.a10
Kontakt:

Post autor: Bratka.a10 »

Ohohoo nieźle :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Megi_82

Post autor: Megi_82 »

Madzia, coś mi się zdaje, że ja Cię wczoraj w Zwierzetarni widziałam i do Twoich ogonów z daleka tiutiałam :D Przepiękne są! :)
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=38243

[*] Kluseńka, Czarnuszka, Pączek, Tulia, Liwia, Alutka, Tina, Czikita, Bajeczka, Filipek, Szarutka, Gadżet, Thau, Afri, Bąbelek, Dzidzia Rambo, Bulinka, Placuszek, Rudzinka, Bianuszka, Violetka, Wanilka, Lolcia, Tika, Lusia, Elżunia, Anuszka, Klekotek
Nietoperrr...
Kontakt:

Post autor: Nietoperrr... »

Piękne te Twoje ogoniaste mordeczki! :D Z sentymentem spoglądam na te dwa rudzielce ;) Siostry Duszka i Tośka pozdrawiają!
A tak na marginesie - Duszka też kiedyś po serii zastrzyków z antybiotykiem,każdorazowo dostawała martwicy :-\ Po pierwszym razie byłam przekonana,że to lekarz źle się wkłuł i zrobił zastrzyk śródskórnie,więc wzięłam "sprzęt" do domu i sama jej robiłam,ale za każdym razem i tak martwice były :-[ Być może to jakaś siostrzana skłonność do martwic.
Dużo zdrówka życzę dla ogoniastych i buziole w czółka dla wszystkich!
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38
Awatar użytkownika
madziastan
Kontakt:

Megi! No nie wiedziałam że to ty :D Tak byłam w Zwierzętarni i widziałam że miałaś czarną szczurzycę z białą plamką na brzusiu :D
Może kiedyś...
Awatar użytkownika
madziastan
Kontakt:

Nietoperr... czyli już wszystko tłumaczy skąd te martwice :) Miodynce już po martwicy sierść nie odrasta odpowiednio, ma takie na karku 'dołki' echh :)
Może kiedyś...
Awatar użytkownika
madziastan
Kontakt:

Klatka wysprzątana :) Stadko na czas sprzątania klatki, bunkrowało pod łóżkiem, pod parapetem.

A tu już czyściutka klatka :)
ObrazekObrazek
Obrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Może kiedyś...
Awatar użytkownika
margot1408

Post autor: margot1408 »

Masz fantastyczną klatkę, ale nie zazdroszczę sprzątania ;)
[/color]
[*] Sonia, Maksiu, Frideluch, Lotka, 3N: Nessie-Serdelek, Maleństwo, TurboNorka - mój prosiaczek i dwie szare śliczności: Uszatka i Puchatka, Rudasek, Myszorek[/b]
Awatar użytkownika
madziastan
Kontakt:

Jutro będą kolejne ważenie szczurów, już 2 tygodnie minęły od ostatniej diety :)
Może kiedyś...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”