Dzień dobry

Jesteś nowy(a)? Przywitaj się z innymi użytkownikami.

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
MAma

Dzień dobry

Post autor: MAma »

Jestem wielką miłośniczką zwierząt, mam na imię Kasia i mam 19 lat.

Jestem pod wielkim wrażeniem tego jak wiele osób czynnie pomaga zwierzętom oraz w jaki sposób. Sama w przyszłości chciałabym mieć sposobność dołączyć do tego grona :) Jak na razie ograniczają mnie głównie takie rzeczy jak: zbliżająca się za kilka dni matura (haha!) oraz zaklepane terminy wyjazdu w maju, czerwcu i pewnie i w lipcu.

Moja przygoda ze zwierzętami zaczęła się od kupna chomika gdy miałam chyba z 9 lat. Przeżył ze mną prawie 3 lata, i był to najukochańszy chomik ze wszystkich jakie później jeszcze miałam. Potrafił zasnąć mi w dłoniach, reagował na swoje imię, a dodatkowo raz nawet obronił mnie przed innym chomikiem, kiedy ten chciał wejść mi na kolana :)
Miał na imię Gumiś, zmarł ze starości (2 lata i 8 miesięcy!) ale i z powodu guza - tak, zakupiony w zoologicznym. Jak każdy z moich małych podopiecznych.

Dotąd opiekowałam się po kolei: chomikiem samczykiem, chomikiem samiczką, szczurem samcem, chomikiem samcem. Ich zdjęcia (o ile jakieś znajdę jeszcze) zamieszczę być może wtedy w innym dziale.

Nie wiem co tu jeszcze napisać... planuję na przełomie lipca/sierpnia zabrać się za budowę woliery, terrarium, klatki? Nie wiem jak to poprawnie nazwać. Po prostu zbudować własnoręcznie taki dom dla szczurów, z którego będę zadowolona ja i jej mieszkańcy :) Klatki sklepowe to dla mnie za duży wydatek jak mam zamiar przygarnąć dwa lub nawet trzy pyszczki. Poza tym nie podoba mi się taka metalowa klatka, a że mam sposobność ją sobie sama zbudować - jak najbardziej się do tego zabiorę.

Aktualnie nie posiadam żadnego gryzonia już prawie od roku.
Cieszę się, że istnieją jeszcze ludzie z sercem tacy jak Wy tutaj.
Pozdrawiam :)
Obrazek
Awatar użytkownika
unipaks

Re: Dzień dobry

Post autor: unipaks »

Witamy Cię bardzo serdecznie! :)
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Awatar użytkownika
ann.

Post autor: ann. »

cześć i czołem. :)
Psychopatka Korba, ciepła klucha Pianka, żywe srebro Dziurka, łysa Jagoda, maleńka Gumka i oszołom Śrubka
za TM Gumka i Mysza
(mamy też swój wątek:
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=40116)
Awatar użytkownika
xkuubi
Numer GG: 28198941
Kontakt:

Post autor: xkuubi »

witamy i pozdrowienia przesyłamy! :D
Ze mną: Dexter, Leon[idas], Demon i tymczasy :)
Za tęczowym mostem: Kubuś,Pepe,Devil
[*][/size][/color]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Podaj Łapę”